Evb

9 kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä hyvät yöunet

On kylmä ja flunssa oireita ryöstää teitä levätä? kokeile näitä kotiin korjaustoimenpiteitä unilääkkeenä helpompaa.

Kun olet kamppailee kylmä ja flunssa oireita, saa tarpeeksi lepoa on paras lääke. "Laitos siirtyy paranemista tilassa, kun se nukkuu", sanoo Donald Novey, MD, perhe ja lääketieteeseen erikoistunut Poulsbo, Wash "enemmän unta tarkoittaa enemmän aikaa parantua - niin yksinkertaista se on."

Valitettavasti saada unen laatu on joskus helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin kun kylmä ja flunssa oireita ovat nenän tukkoisuus ja post-nenän tippua. Nämä oireet vaikuttavat nukkua eniten, koska ne aiheuttavat yskää ja tehdä vaikea hengittää, sanoo tohtori Novey. "Bad lihassäryt voi myös saada ihmiset hyvin epämukavaksi", hän lisää.

Kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä unilääkkeenä

Sinun ei tarvitse nakata ja käännä koko yön, kun olet taistelee kylmä tai flunssa. Kokeile näitä kotiin nukkumaan korjaustoimenpiteitä päästä parempi levätä:

  • Hit suihkut. Novey suosittelee lämmin suihku tai kylpy juuri ennen sänkyyn. "Keho on" kylmää " , kun on kylmä ja lämpö auttaa tarmoa, vähentää oireita, ja lihasjännityksen ", hän selittää." Tämä on yksi parhaista tavoista edistää parempi nukkua, kun olet sairas. "
  • Hautua kupin teetä. Hot, kofeiiniton tee vähän tuoretta sitruunamehua voi vähentää välittömästi nuha oireita, Novey sanoo. Erityisesti inkivääri teetä voi vähentää lihassärkyä ja tuottaa tunnetta hyvinvointiin, hän sanoo. Novey resepti yksinkertainen inkivääri teetä: Harvaan siivu 4 tuuman pala tuoretta inkivääriä ja keitetään 30 minuuttia puolen litraan vettä. Lisää kaneli kuori ja sokeria tai hunajaa lisättyä maku. On parasta siemailla tämä hautua jonkin aikaa ennen nukkumaanmenoa, koska se voi edistää mahahapon ja mahdollisesti aiheuttaa närästystä, hän sanoo. Jos teen järkyttää vatsaan, yritä syödä paahtoleipää tai muutaman keksejä se rauhoittaa vatsaa. Kamomilla tee on myös hyvä valinta auttaa sinua rentoutumaan.
  • Nosta pää. Joskus nenän tukkoisuus on pahempi, kun olet makuulla, joten ylentävä pään ylimääräisiä tyynyjä tai vaahto kiila voi lievittää joitakin kylmä ja flunssa oireita. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä pienille lapsille.
  • Avaa hengitysteitä. Suolaliuos (suolaa ja vettä) nenäsuihkeiden voi auttaa tukkoinen nenä. Voit myös kokeilla liima ruuhkien purkamiseen nenä nauhat, joka laajentaa sieraimet ulkopuolelta tehdä hengitys helpompaa. Jos nenä muuttuu punaiseksi ja raaka, nokare vaseliinia voi rauhoittaa ärtynyttä ihoa.
  • Kostuttaa ilmaa. Sijoitus ilmankostutin tai höyrystin useita metrejä vuoteesta voi helpottaa nenän tukkoisuus hajottamalla limaa niin voit yskä sitä. Kostea ilma voi myös lievittää yskää itse. Vuonna lapsen makuuhuoneessa, käytä vain cool-mist höyrystin, koska lämmin sumu yksiköt voivat aiheuttaa palovammoja nuoremmat lapset saavat liian lähelle. Muista tyhjentää ja puhdistaa kostutin päivittäin, joten se ei homehdu.
  • Valitse lääkitys huolellisesti. Jotkut over-the-counter kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä tulisi välttää ennen nukkumaanmenoa. Vältellä tukkoisuutta, koska ne sisältävät ainesosia, jotka ovat stimuloivaa ja voi häiritä unta, sanoo Novey. Antihistamiinit ovat unta ja parempia valintoja yöllä, hän lisää.
  • Asettaa vaiheessa unta. Varmista, että makuuhuone on edistää uneen. European Academy of Sleep Medicine ehdottaa muuntaa makuuhuone osaksi "luola" tekemällä varma, että se on hiljainen, tumma ja hieman viileä puolella.
  • Rentoutua. "Jos mielesi on varattu jotain muuta, se rentouttaa," Novey sanoo. Hän ehdottaa kääntämällä rauhoittavaa musiikkia auttaa sinua nukkumaan. Voit kokeilla myös harjoitellaan rentoutumista tekniikkaa kuten meditaatio tai hengitys harjoituksia sängyssä auttaa nukahtamaan.
  • Vähennä meijeri. Joissakin ihmisiä, maitotuotteet, kuten maito, juusto ja jogurtti voi tuottaa enemmän limaa ja johtaa pahenemista kylmä ja flunssa oireita, sanoo Novey. Välttäminen meijeri kun olet sairas voi auttaa parantaa ruuhkia.

"Anna jokaisen kylmä tai hengitysteiden infektio nappaat olla inspiraation välttää niitä tulevaisuudessa," Novey ehdottaa. Tämä tarkoittaa jälkeen perusterveydenhuollon tavat pitää immuunijärjestelmän vahva. Näitä ovat syö hyvin, harjoittelevat säännöllisesti, toimitusjohtaja stressi, käsien pesu usein, ja tekee varmasti saat unen laatua säännöllisesti.