Evb

Alkoholi ja ruokatorven syöpä

Alkoholin on yhdistetty suurempi riski ruokatorven syöpään, erityisesti ihmisille, joilla on perinnöllinen geeni. Mutta toisille, suhde juominen ja ruokatorven syöpä on monimutkaisempi.

Ihmiset, jotka juovat paljon alkoholia lisätä riskiä ruokatorven syöpään, mutta yksityiskohdat suhdetta juominen ja syöpä ovat vielä tutkittavana. Tutkimus osoittaa, että useimmat muodot alkoholia - varsinkin viinaa - merkittävästi lisää riskiä ruokatorven syöpään, vaikka pieniä määriä viiniä, toisinaan ei.

Kun juot, kehosi metabolizes alkoholia "melko myrkyllinen kemikaali" tunnetaan asetaldehydiä ja edelleen hajottaa sitä vaarattomaksi kemiallisia kutsutaan asetaatti, kertoo Phillip J. Brooks, PhD, Neurogenetics tutkijana National Institute of Alcohol Abuse ja Alkoholismi (osa National Institutes of Health) Bethesda, Md


Miten tunnistaa alkoholismin

Kuitenkin, selittää Brooks, tietyillä ihmisillä, asetaldehydi ei saa jakautuu nopeasti ja voi viipyä, mikä saattaa aiheuttaa vahinkoa soluja, jotka voivat johtaa kehitystä ruokatorven syöpään.

"Tämä on yksi niistä tavoista, [että alkoholi lisää ruokatorven syövän riskiä], mutta ei välttämättä ainoa tapa", sanoo Brooks, joka sanoo suhde on vielä tutkitaan.

Kuka on vaarassa ruokatorven syöpä?

Noin kolmannes Itäaasialaiset (korealaiset, japanilaiset ja kiinalaiset) ja ihmisiä Itä-Aasian laskeutuminen on suurempi riski sairastua ruokatorven syöpään liittyvät alkoholinkäyttöön, koska perinnöllinen puutos entsyymin tunnetaan ALDH-2, joka hidastaa niiden kyky käsitellä asetaldehydiä. Henkilöt, joilla on tämän entsyymin puutos on merkitty "huuhtelu" (kasvojen punoitus) vastaus aina, kun ne kuluttavat jopa pieni määrä alkoholia. Ne ovat todennäköisesti myös tuntea pahoinvointia tai kokea sydämentykytystä osana kehon vastaus alkoholia. Brooksin tutkimus on sidoksissa tämän näkyvän vaikutus alkoholin lisääntynyt riski ruokatorven syöpään.

Riski ruokatorven syöpään kasvaa alkoholinkäytön jopa ihmisten keskuudessa, jotka eivät ole tätä geneettisen perinnön, sanoo Brooks, mutta vaikutus ei ole yhtä selvä.

Vinkkejä vähentää alkoholiin liittyviä riskejä

On olemassa useita vaiheita voit vähentää riskiä ruokatorven syöpään juomasta alkoholia, mukaan lukien:

  • Katso lääkärille. Brooks suosittelee puhu lääkärille riskiä, ​​varsinkin jos olet Itä-Aasian syntyperää ja ovat kokeneet huuhtelu vastaus. Brooks sanoo, että vaikka lähes kaikilla on jotkut ihon punoitus, kun he juovat paljon alkoholia, ihmisiä, jotka ovat tätä selvästi punoitusta jälkeen pienikin ovat yleensä tietoisia siitä. Keskustele lääkärisi about your huolenaiheita avulla voit selvittää toimintasuunnitelma.
  • Leikata. Uutisia alkoholi on toisinaan sekava, sanoo Brooks. Joissakin tutkimuksissa satunnaista tai jopa päivittäin, lasi punaviiniä on yhdistetty pienempi riski ruokatorven syöpään. Kuitenkin, jos juot useita juo alkoholia monta kertaa viikossa, sinulla voisi hyötyä leikkaamalla. Brooks ehdottaa keskustelemme juomatavat lääkärisi kanssa samoin; satunnaista viini voi olla hyötyä myös muilla tavoilla, joten lopullinen päätös pitäisi levätä teidän yleistä terveyttä ja riskitekijä profiilia. Tiedot viinaa on kuitenkin selvä: Gin, viski, ja muita viinaa ehdottomasti nostaa ruokatorven syövän riskiä.
  • Syö terveellisesti. Asiantuntijat huomauttavat, että antioksidantit viinistä, joiden uskotaan suojautua syöpää löytyy myös tuoreita hedelmiä ja vihanneksia - niin voit yksinkertaisesti ohittaa viinin hyväksi tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion.
  • Lopeta tupakointi. Jos tupakoit ja juoda, saat kaksinkertaisen annoksen ruokatorven syövän riskiä. Lopeta tupakointi osana riskien vähentämistä koskevan suunnitelman.

5 keinoja lopettaa tupakointi hyvää

Vaikka suhde juominen ja syöpä on edelleen tutkitaan, keskustele lääkärin kanssa juomatavat ja onko juominen vähemmän - tai muuttamalla juoma valinta - voi olla hyödyllistä vähentää riskiä ruokatorven syöpään.