Evb

Alkoholin vaikutukset naisiin

Alkoholi vaikuttaa naisiin eri tavalla kuin miehiin. Tutustu riskeistä, että naiset kohtaavat, kun he juovat ja miten tietää, jos saatat olla ongelma alkoholin kanssa.

Alkoholin vaikutukset ovat voimakkaampia naisilla kuin miehillä, ja naiset, jotka juovat liikaa alkoholia ovat todennäköisesti kärsivät huomattavia alkoholiongelmia kuin miehet, tutkimukset osoittavat. Lisäksi naiset, joilla on alkoholiongelmia on korkeampi kuolleisuus johtuu itsemurhiin, ja muita terveyteen liittyviä kysymyksiä - yli kaksi kertaa nopeammin kuin miesten. Koska nämä tosiasiat, saatat ihmetellä: Miksi naiset juovat, ja mitä voit tehdä nauttia alkoholia ilman riskejä terveydelle?

Ymmärtää, miksi naiset juovat

Naiset juovat monille samoista syistä kuin miehet juoman rentoutua, saada luottamusta sosiaalisissa tilanteissa, mennä nukkumaan, ja lievittää stressiä.
Muita syitä, miksi naiset voivat juoda alkoholia sisältävät seuraavat:

 • Naiset ovat todennäköisesti juoda, jos heillä on ongelmia rakkaansa.
 • Alkoholiongelmat ovat yleisempiä naisilla, jotka ovat naimattomia, eronneita tai erotettu.
 • Naiset, joiden aviomiehet ovat alkoholi ongelmat ovat todennäköisesti juoda itsensä.
 • Naiset, jotka ovat seksuaalisesti hyväksi ovat todennäköisesti juoda liikaa.
 • Naiset voivat aloittaa juominen lisää. Seitsemäntoista prosenttia yhdeksännen luokan tytöt myöntävät, että heillä oli enemmän kuin viisi juomia kerralla viime kuussa. Tämä on korkeampi juominen kuin pojilla samanikäisiä.
Alkoholi vaikuttaa naisiin eri tavalla kuin miehiin veren alkoholipitoisuus on nainen, joka juuri joivat saman verran alkoholia kuin ihminen on suurempi, koska naiset ovat yleensä pienempiä, on vähemmän vettä kehossaan, ja aineenvaihdunta alkoholia hitaammin kuin miehet.

Tämä tarkoittaa sitä, että aivojen ja maksan nainen, joka juo altistuvat enemmän alkoholia paunalta pound kuin miehen aivot ja maksa. Naiset, jotka ovat alkoholiongelmia voi juoda vähemmän kuin miehet, mutta silti kokea samalla tasolla arvonalentumisesta. Ne voivat myös kehittää maksavaurioita ja muita alkoholiin liittyviä terveysongelmia nopeammin kuin miesten, vaikka ne voivat olla juominen vähemmän.

Edut alkoholin naisilla Jos olet nainen yli 55-vuotiaille, yhden juoman päivässä saattaa alentaa riskiä sydänsairauksiin. Kohtalainen juominen nainen on määritelty yksi alkoholijuoma päivässä. Tämä tarkoittaa yhden 5-unssi lasi viiniä, 12-unssi pullon olutta tai 1,5 unssia viinaa.

Toisaalta, naiset, jotka juovat yli maltillisesti voi lisätä sydäntautien riskiä. Jos olet alle 55, voi olla mitään terveyshyötyjä alkoholinkäyttöön.

Alkoholinkäytön riskeistä naisilla
Liika alkoholinkäyttö on selvästi riskejä sekä miehille että naisille. Muita riskejä naisille, jotka juovat alkoholia sisältävät:
 • Syöpä. Naiset, jotka juovat alkoholia voi lisätä riskiä sairastua rintasyöpään ja pään ja kaulan alueen syövissä.
 • Aivovaurioita. Alkoholi tappaa aivosoluja ja naiset ovat herkempiä alkoholin vaikutuksen kuin miehet.
 • Raskaus. Alkoholi voi vaikuttaa naisen kykyyn tulla raskaaksi. Lisäksi alkoholin käyttö raskauden aikana voi olla vakavia haitallisia vaikutuksia sikiöön. Ei alkoholin käyttö on turvallista raskauden aikana.
 • Uhriksi. Naiset, jotka ovat alkoholi ongelmat ovat suurempi riski joutua seksuaalisen väkivallan tai muut väkivallanteot.
 • Masennus ja henkilövahinkoja. Lisäksi alkoholinkäyttö voi edistää masennusta, univaikeuksia, sydämen vajaatoiminta, kaatumiset ja huono ravinto naisilla, etenkin iäkkäät naiset.
 • Syöpä. Naiset, jotka juovat alkoholia voi lisätä riskiä sairastua rintasyöpään ja pään ja kaulan alueen syövissä. Eräs tuore tutkimus julkaistiin Journal of European Medical Association totesi, että kuluttaa niin vähän kuin viisikymmentäseitsemän yli viisi alkoholijuomia viikossa voidaan yhdistää 15 prosenttia suurempi riski sairastua rintasyöpään.
Varoitusmerkit alkoholiongelmia Jos alkoholin vaikutukset aiheuttavat ongelmia sinulle tai muille, sinulla voi olla alkoholiongelma. Riski sairastua alkoholiongelma on suurempi, jos sinulla on suvussa alkoholismia. Jotkut varoitusmerkit alkoholiongelmia ovat:
 • Puuttuvat töissä tai koulussa juomisen vuoksi
 • Ajamista alkoholin
 • Ottaa vahva halu juoda
 • Tarvitsevat enemmän alkoholia kuin aikaisemmin teki saada miellyttävä vastaus
 • Todettuaan, että ihmiset, jotka välittävät olet huolissasi juominen
 • Useampi kuin seitsemän annosta viikossa
 • Löytää itsesi juominen yksin tai päivän alussa

Jos epäilet, että olet alkoholiongelma, on tärkeää saada apua. Asiantuntijat uskovat, että vaikein osa paranemassa on myöntää sinulla on ongelma. Ota AA tai puhua lääkärille, jos olet huolissasi, että sinulla voi olla alkoholiongelma.