Evb

Astman diagnoosi prosessi

Hengitysteiden tukkeutumisesta astma voi olla pelottavaa, varsinkin jos et tiedä mitä se on. Tämä on prosessi, että lääkäri menee läpi tehdä tarkka diagnoosi.

Oireita aikuisten astman, kuten hengityksen vinkuminen, yskä, painon tunnetta rinnassa, ja pinnallinen hengitys, voi olla epämiellyttäviä ja jopa pelottava, ihmiset diagnosoitu kunnossa. Nämä tuntemukset ovat vielä pahempaa, vaikka ihmiset, jotka eivät ole varmoja, mitä he ovat tai mikä aiheuttaa heille.

Jos epäilet, että sinulla voi olla aikuinen astma, lääkäri voi mennä läpi sarjan tutkimuksia varmistaa, mitä et tunne on todellakin astma, eikä jotakin muuta. Tässä on mitä voit odottaa aikana astman diagnosointiin prosessi.

Mitä lääkäri etsii kun diagnosoidaan astma

Jos luulet, että sinulla on astma, lääkäri todennäköisesti aloittaa kliininen tutkimus keuhkoihin etsiä ilmaisin merkkejä astman. "Kolme kardinaali oireita ihmisiä, joilla on astma ovat hengitysvaikeudet tai hengenahdistus, hengityksen vinkuminen ja yskä", sanoo Jeffrey Russell, DO, joka on yksityisen käytännössä Coldwater, Michigan

Teetkö kaiken voit hallita astma? Selvitä meidän interaktiivisen lääkärintarkastus.

Ainoa ongelma on, joitakin näistä oireista voi olla läsnä, kun olet lääkärin vastaanotolla. Välillä hyökkäyksiä, henkilö usein tuntuu normaalia eikä mitään ulkoisia merkkejä on astmaatikko. Silti lääkäri voi suorittaa keuhkojen röntgenkuvauksessa, vain varmista, että ei ole keuhkojen kunnossa kuin astma, kuten infektio.

Edellytykset yleisesti sekoittaa astma

Keuhkojen infektiot kuten bronchiolitis - infektio pienempiä Airways - lisäksi ylempien hengitysteiden sairauksia, kuten nenän allergiat, nenän polyypit, poskiontelotulehdus ja laajentuneen risat voi jäljitellä yskää ja muita astman oireita. Vuonna harvinaisempia tapauksia, sydänvaivoja kuten keuhkoverenpainetauti, sydämen vajaatoiminta, ja laajentunut sydän voi myös jäljitellä astma.

Dr. Russell lisää, että ahdistus, keuhkoahtaumatauti (COPD) tupakoinnin, ja keuhkoputkentulehdus on kolme muuta yhteiset ehdot, jotka voivat käyttäytyä paljon kuin astma.

Testit diagnosoida astma

Koska se on usein vaikea saada kiinni oireita toimia lääkärin vastaanotolla - ja astma on joskus sekoittaa muita ehtoja - lääkärit vetoavat kahteen pääkeinoja onko se astma. Ensimmäinen on henkilön terveydentilasta ja toinen on testaus.

Yleisin keuhkojen toiminnan testi on spirometria, ja sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi vanhemmille lapsille ja aikuisille. Spirometrikoe mittaa kuinka paljon ilmaa potilas hengittää, ja kuinka nopeasti potilas karkota sitä. Jos se ei ole vieläkään selvää, että astma on oikea diagnoosi, lääkäri joskus tilata metakoliinille testi. Metakoliini, hengitettynä, kaventaa hengitysteihin astmaatikko henkilön ja aiheuttaa astman oireita näy spirometria testausta. Jos testi on negatiivinen, se olennaisesti sulkee pois astman diagnosoinnin.

Lisäksi lääkärit joskus suorittaa verikoe allergioiden onko reaktio on allerginen yksi, joka on selvä merkki astman. Sanoo Russell, "allerginen komponentti voi olla jotain, että potilas pääsee kosketuksiin hengitysteitse tai ihokosketus tai nieleminen, että lähtee allergisen reaktion ja myöhemmin aiheuttaa hengityksen vinkuminen, yskä, hengenahdistus, tai ruoansulatuskanavan oireita."

Lopuksi, kun lääkäri epäilee, että astma voi olla läsnä, yksi yksinkertainen tapa testata hänen teoriansa on, että potilas yrittää astmalääkkeiden. Jos hänellä on astma, hänen oireet helpottuvat, kun lääkitystä. Antibiootit ja over-the-counter yskä ja kylmä valmisteita ei tee paljon eroa, jos oireet johtuvat mutkaton astma.