Evb

Crohnin tauti purkauksista

Kiinnittämällä huomiota oireet ja tietää milloin hakea apua, voit oppia menestyksekkäästi hallitsemaan fyysisen ja emotionaalisia vaikutuksia Crohnin taudin.

Jos olet hiljattain diagnosoitu Crohnin tauti, saatat olla huolissaan vakavista elintapojen muutoksia saatat joutua tekemään. Ei kysymys, Crohnin voisi vaikuttaa oman elämäntavan - jos annat sen. Toisaalta, olemalla aktiivinen ja realistinen oman terveyden ja hyvinvoinnin, voit oppia hallitsemaan kunnossa - ja sopeutua paremmin väistämätöntä komplikaatioita, jotka tulevat sen kanssa.

Välttää leimahduksia, esimerkiksi se auttaa katsoa mitä syöt, löytää mitä stressitekijöitä elämässäsi edistää niitä, ja yleensä olla hakevat vakavia oireita, kuten voimakasta kipua tai verenvuotoa, joka voi vaatia matka lääkärin vastaanotolla tai ensiapuun. Sinun täytyy tietää, että monet ihmiset, joilla Crohnin tautia jonain päivänä tarvitse leikkausta, joskus useita leikkauksia, jotta olet valmis, jos se on tarpeen sinulle samoin. Sinulla on myös opittava käsittelemään epävarmuutta. On mahdotonta, esimerkiksi lääkäreiden ennustaa, kuinka kauan purkautua kestää vai tietty lääkitys toimi, koska vakavuus Crohnin taudin oireet vaihtelevat niin paljon yksilöiden välillä.

Joten, miten voit käsitellä kaikkia tämän? Lopulta, asiantuntijat sanovat, mitä voi auttaa sinua eniten, koska sinua selviytymään ylä-ja alamäkiä Crohnin tauti on koulutettu noin komplikaatioita saatat kohdata ja tietoa vaihtoehdoista niiden käsittelystä.

Crohnin tauti: lääketieteellisiä ongelmia
Jos olet yksi onnekkaista, sinun Crohnin taudin oireet ovat lieviä. Jos he eivät, vaikka erilaisia ​​lääkkeitä voi auttaa, sekä oireiden hallitsemiseksi sekä hallita taudin pitkällä aikavälillä. Yhteinen lääketieteellisiä ongelmia varoa kuuluu:
 • Useita lääkkeitä. Koska Crohnin on krooninen sairaus, jossa ei tunneta parannuskeinoa, olet todennäköisesti lääkitys hallita tautia pitkään. "Puhumme vuotta näitä lääkkeitä", sanoo Charles O. Elson, III, MD, varapuheenjohtaja tutkimukseen Sisätautien ja Basil I. Hirschowitz professuurin gastroenterologian University of Alabama-Birminghamin. Kun eri lääkkeitä pitkiä aikoja voi lisätä haittavaikutusten riskiä ja joskus muita terveysongelmia samoin.
 • Lääkityksen sivuvaikutukset. 5-aminosalisyylihappo lääkkeitä, joita kutsutaan 5-ASA: n, jota käytetään Crohnin taudin hoitoon ovat yleensä hyvin siedettyjä, Dr. Elson kertoo. Mutta jos tilanne pahenee, on olemassa muita luokkia lääkkeitä, jotka saattavat olla hyödyllisiä myös hoitoon Crohnin tauti. Nämä ovat kortikosteroidit, immunomodulaattorit ja biologisten, ja niillä kaikilla on sivuvaikutuksia. Esimerkiksi immunomodulaattorit mukanaan pieni infektioriski, biologisten voi aiheuttaa kroonisen sieni-infektioita.
 • Lisääntynyt syöpäriski. Toinen pitkäaikainen komplikaatio Crohnin tauti on lisääntynyt riski paksusuolen syövän. Haluat keskustella lääkärisi kanssa siitä, miten (ja kuinka usein) seuloa tämäntyyppisen syövän.
 • Aliravitsemus. Koska Crohnin tauti on sairaus, joka vaikuttaa ruoansulatuskanavan, sinulla voi olla ongelmia, jotka liittyvät ravitsemukselliset puutteet. Lääkärin kanssa siitä, miten estää aliravitsemus on hyvä ensimmäinen askel. Voit myös ajoittaa vierailunsa ravitsemusterapeutin suunnitella ruokavalio-ohjelma, joka parhaiten sopii yksilöllisiin tarpeisiin, ja onko mitään lisiä voi olla hyödyllistä. Alan H., Orlando, Florida asuva henkilö, joka on asunut Crohnin tautia yli 30 vuotta selville, että hän oli aneeminen, ja Alan tapauksessa, "minun ruumiini ei imevää vitamiineja tarvitsin. My gastroenterologist ehdotti vitamiini B- 12 laukausta. Ja minulle, he tekevät kaikki ero. "
   Crohnin tauti: komplikaatiot, jotka vaativat leikkausta
   Carl Dennison, MD, perhelääkäri Fort Lauderdale, Florida, sanoo, että Crohnin tauti on muuttunut parempaan vuosien varrella. Lääkehoito on parantunut "niin dramaattisesti", että lääkärit voivat välttää leikkausta monissa tapauksissa, joissa kun leikkaus oli ainoa vaihtoehto. On vielä tapauksia, mutta kun leikkaus on tarpeen.
   • Kirurgian komplikaatioita Crohnin tauti. "Vakavat komplikaatiot, kuten fisteli (epänormaali yhteys eri kehon osiin tai suolisto), paise, tai tukos voi tehdä leikkauksen ehdottoman välttämätöntä ", sanoo tohtori Dennison. Ja joissakin tapauksissa Crohnin voi edellyttää osien poistaminen sairaiden ruoansulatuskanavan, jotta lievittää sairauden oireita.
   • Toista leikkausta. Vielä leikkauksen jälkeen, Crohnin voi joskus palata. Noin puolet aikuisen potilailla esiintyy oireita Crohnin taudin viiden vuoden kuluessa ottaa resektio, usein tarkka sivuston, jossa leikkaus tehtiin, monet heistä tarvitsevat toinen leikkaus. Voit kuitenkin joskus vähentää mahdollisuutta toistumisen ottamalla erikoistunut lääkkeet, mukaan lukien 5-ASA aineet ja immunomodulaattoreita.
   Crohnin tauti: emotionaalisia kysymyksiä
   Koska arvaamaton luonne Crohnin tauti, saatat kokea voimakkaita emotionaalisia sivuvaikutuksia, jotka kaikki voidaan hoitaa ja helpottaa - ei ole mitään syytä kärsiä niistä yksin. Tällaiset komplikaatiot voivat liittyä:
   • Masennus. Elson sanoo, että jos et voi ohjata oireita, sinun ei pitäisi kokea emotionaalisia ongelmia, joita aiheutuu suoraan oman Crohnin tauti. Mutta kun tauti on aktiivinen ja armoton, tietää, että masennus voi vaikuttaa sinuun, ja jos tekee, ei apua. Sanoo Alan F., "Olin kieltämiseen minun masennuksesta puolitoista vuotta ennen kuin sain hoitoa. Olin siinä vaiheessa, kun nousta ylös aamulla oli kova. Olen vihdoin puhunut minun gastroenterologist joka kertoi minulle minun piti mennä katsomaan jonkun. Kautta lääkitys ja terapia, pystyin työskentelemään läpi. Minun neuvoni on: Se ei voi satuttaa - se voi vain auttaa. Mutta sinun täytyy olla avoin sille. "
   • Noudattamatta jättämisestä. Ongelmaa, joka on potilaiden keskuudessa kaikkien kroonisten sairauksien noudattamatta jättämisestä, tai ei seuraa hoitosuunnitelma kuin on määrätty. Elson kertoo, että 40 prosenttia kaikista ihmisistä joilla on kroonisia sairauksia, Crohnin mukana, pysähtyy ottavat lääkkeitä. Hätkähdyttävä tosiasia, hän sanoo, koska joku, joka kestää 5-ASA voivat vähentää riskiä toista Crohnin hyökkäyksiä nelinkertaisesti. "Se on yksi syy pitää nähdä [lääkäri]", Elson lisää. "Tämä on krooninen sairaus, ja se vaatii pitkäaikaishoidossa."
   • Stressi. Stressi on toinen hankaluutena. Sanoo Dennison, "Ihmiset läpi stressaavaa aikaa ovat vaarassa syttyä heidän tulehduksellinen suolistosairaus. Minä neuvon ihmisiä käsittelemään stressiä ennakoivasti elämässään. Enemmän liikuntaa, esimerkiksi, ja oppia selviytymään tekniikoita hallita häiritseviä ajatuksia. "

    "Kun sinulla on Crohnin tauti ja sinulla on stressiä", sanoo Alan F., "se tekee taudista kaksi kertaa niin huono. Opin käyttäytymisterapian rentoutumista tekniikoita psykiatri käsitellä stressiä. Jopa remissiossa, en silti harjoitella niitä. "

   Crohnin tauti: toimitusjohtaja pitkällä aikavälillä
   Jos huomaat, että hoidon saat paikalliselta lääkäri ei auta sinua niin paljon kuin haluat, harkitsee selvitystä suuri, erikoistunut lääkärikeskus. Jotkut sairaalat kaupunkikeskus on hoitopaikoista omistettu Crohnin tauti ja muut IBDs jotka tarjoavat enemmän huippuluokan hoitoja. Tämä voi olla vain ylimääräistä apua tarvitset.

   Ennen kaikkea, älä yritä käsitellä taudin kaikki itse: Living Crohnin tautia on helpompaa kokenut lääketieteellinen ryhmä taaksesi ja päivittäistä tukea perheen, ystävien, kumppani tai hoitaja. Kaikki voi tarjota rohkaisua ja apua, niin sinun eri lääkärin vastaanotolle ja arkielämässä.

  Teetkö kaiken voit hallita Crohnin? Selvitä meidän interaktiivisen lääkärintarkastus.