Evb

EpiPen 101

Jos vakava allergia, EpiPen voi pelastaa henkesi. Silti jotkut ihmiset, jotka olisi tehtävä EpiPen aina ei, tai vielä pahempaa, he eivät omista yksi. Tässä kuka, miksi, ja miten näiden elävien säästäviä laitteita.

Allerginen reaktio voi tulla nopeasti ja edetä nopeasti. Joten joissakin tapauksissa, kuten vaikea anafylaksia, välitön hoito on hengenpelastus-.

Ruoka-allergiat aiheuttaa monenlaisia ​​oireita kutinaa, turvotusta tai ärsytystä ihon hengityksen vinkumista, hengitysvaikeuksia, ja anafylaktinen sokki.

EpiPen näyttää siltä kuin se kuulostaa. Se penlike laite, jonka avulla voit pistää yksi annos adrenaliinia, hormoni, joka ehkäisee allergisen reaktion. Ihmiset, joilla on vakavia allergioita tietyissä elintarvikkeissa, hyönteisten pistot, lateksi, ja lääkkeet voivat kaikki vastata EpiPen hoitoon. Jotkut kannustetaan kuljettaa niitä aina, on turvallista.

Tammikuussa 2012 Ammaria Johnson, 7, kuoli koulussa syömisen jälkeen maapähkinä antanut hänelle toisen lapsen. Vuonna 2007 toisella puolella maailmaa, Nathan Francis, 13-vuotias australialainen opiskelija kadetti, kuoli syötyään annos maapähkinä-terästetty naudanlihaa satay. Molemmat meni anafylaktinen sokki ja ehkä voitu säästää EpiPen.

Huolimatta selvää terveyshyötyjä, tutkimus esiteltiin European Academy of Allergy, Asthma ja immunologian vuosikokouksessa vuonna 2009 paljasti, että vain puolet lääkäreistä, jotka olivat tiedusteltiin raportoitu määrättäessä EpiPens niiden potilaiden, joiden allergiat saattavat vaatia niitä.

Jopa ne, jotka päätteeksi soittaa 911, koska vakava allerginen reaktio voidaan lähettää kotiin tyhjin käsin. "Ihmiset, jotka käsitellään ensiapuun eivät yleensä määrätty EpiPen koska lääkärit eivät ehdi selittää miten käyttää niitä", sanoo David Rosenstreich, MD päällikkö allergia ja immunologian divisioonan Albert Einstein College of Medicine Bronxissa, NY "He olettavat potilas seurata heidän allergologi, mutta liian usein tämä ei tapahdu."

Toinen ongelma on, että monet ihmiset, jotka ovat määrätty EpiPens niistä ei ole käsillä, toteaa Viviana Temiño, MD, apulaisprofessori lääketieteen Miamin yliopiston Miller School of Medicine. "Suosittelemme ne on tehty koko ajan," Dr. Temiño sanoo. "Jos olet ulkona, et koskaan tiedä, milloin tulet pisti. Vaikka olet hyvin varovainen ruoan kanssa, et koskaan tiedä, jos se on valmistettu astia, joka on ollut saastunut. Vaikka olet vain saanut pesien aiemmin, on mahdotonta ennustaa jos seuraava reaktio on pahempi tai lievempi. "Ottaa EpiPen, vain siinä tapauksessa, voi antaa sinulle mielenrauhaa ja mahdollisesti pelastaa henkesi.

Nopea faktoja epipens

Kuka voi käyttää niitä? Jokainen, joka painaa vähintään 66 kiloa voi käyttää EpiPen. (EpiPen Jr. on käytettävissä alle että painorajoitus.)

Kuka voi kuljettaa niitä? Tämä on lähinnä ongelma lapset koulussa. Vaihtelevat kouluittain, joten ota lapsesi koulun terveydenhoitaja tai koulun ylläpitäjä selvittää, onko lapsesi saa kantaa sitä repussa. Laite on ehkä pidettävä sairaanhoitajan vastaanotolla.

Montako tarvitset? On myös hyvä olla enemmän kuin yksi EpiPen, niin voit jättää yksi töissä ja kuljettaa toisen kanssa et. Mutta älä vain pysäköidä niitä piilossa, ja unohtaa ne. Säilytä niitä huoneenlämmössä (ei hansikaslokerossa, joka voisi saada liian kuuma lämmin sää), ja tarkista viimeinen käyttöpäivä säännöllisesti. "Ihmiset jättää ne laatikkoon vuotta, ja sitten, kun heidän täytyy käyttää sitä, se on vanhentunut", sanoo Temiño.

Voitko ottaa EpiPen tasossa? Kyllä, muista ottaa EpiPen mukaasi matkoja, kuten lentokoneessa kun lentää. Lentoyhtiöt avulla voit tuoda EpiPen omassa käsimatkatavarana, joten älä jätä sitä matkatavaroiden kanssa. Se ei ole paljon piilossa kaukana lennon aikana, joka tapauksessa.

Miten käyttää EpiPen

EpiPen tulisi käyttää heti, kun alkaa tuntea, tai todennäköisesti tuntea, oireita vakava allerginen reaktio, kuten hengitysvaikeuksia ja kurkun turvotusta.

Your allergologi voi näyttää, miten käyttää EpiPen ja voit harjoitella testaaja. Noudata lääkärisi ohjeita, mutta yleensä Näin se toimii: Sinun pitäisi pitää sen tiukasti nyrkkiin, jossa musta kärki alaspäin. Poista harmaata aktivointi korkki ja aseta kynä niin musta kärki on lähellä ulko reiteen. Swing kätesi pois kehosta, ja sitten tökätä musta kärki tiukasti oman ulko reiteen. Kynä tulee säilyttää useita sekunteja, jotta koko annoksen toimitetaan.

Koska nopea ja yksinkertainen kuin miltä se kuulostaa (vaikka jabbing osa), virheet ovat yleisiä. Koska EpiPen on auto-suutin, neula ampuu ulos heti, kun korkki otetaan pois, joten jos puristaa tai koskettaa sitä, voit saada pistoksen peukalon sijasta, joka aiheuttaa verisuonten kuristaa, mikä riittämätön veren virtausta. Jos vahingossa puukottaa kärki pakarat, lääkitys annos on vähemmän tehokas.

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että käytön jälkeen kynä, voit silti täytyy soittaa 911 ja hakeudu ensiapuun huomiota, vain jos tarvitset back-up hoitoon. "Useimmat ihmiset tekevät hienoa jälkikäteen, mutta 10 prosenttia tapauksista oireet voivat tulla takaisin", sanoo tohtori Rosenstreich.

Jos sinulla on hengenvaarallinen allergia ja ei koskaan määrätty EpiPen, keskustele lääkärisi selvittää, jos tarvitset jotakin. Hätätilanteessa, se voi vain pelastaa henkesi.