Evb

Erottaminen niveltulehdus tosiasiat fiktiota

Tässä totuus isoja väärinkäsityksiä ympäröivä niveltulehdus.

Kuullut, että niveltulehdus voi iskeä vanhuudessa? Tai että halkeilua rystyset on varma tapa päätyä nivelrikko? Hetkinen - saatat olla yllättynyt kuullessani, että jotkut "faktat" liitämme niveltulehdus eivät välttämättä ole totta. Seuraavat ovat joitakin yleisimpiä myyttejä niveltulehdus ja totuus, että Lies Beneath.

Myytti 1: niveltulehdus tapahtuu vain vanhukset.

False. On totta, että kun ikää, esiintyvyys sekä tulehduksellinen niveltulehdus (kun nivelet turpoavat ja lämmin seurauksena tulehdus) ja nivelrikko (kun ruston ja luun kulua pois seurauksena vamman tai ajan) menee up, sanoo Robert H. Carter, MD, apulaisjohtaja National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia.

Mutta se ei tarkoita, niveltulehdus vaikuttaa vain vanhemmat ihmiset. Itse asiassa lähes 60 prosenttia ihmisistä diagnosoitu niveltulehdus ovat alle 65. Tulehduksellinen niveltulehdus, joka ilmenee, koska geneettinen taipumus (se toimii oman perheen), tyypillisesti alkaa varhain ja pahenee, kun ikää, tohtori Carter sanoo. Monille ihmisille, nivelreuma alkaa vuotiaita 30 ja 50, mukaan Niveltulehdus säätiö.

Nivelrikko voi myös aloittaa aikaisin ja edetä nopeammin, jos koet urheiluvammojen, Carter sanoo. Se on yleisintä keski-iässä, Niveltulehdus säätiö sanoo, esiintyy useimmiten kun 45-vuotiaana.

Myytti 2: halkeilua rystyset aiheuttaa niveltulehdus.

False. Hyviä uutisia rysty-keksejä - pop kuulet, kun crack rysty ei tarkoita olet laskemisesta kulumisesta nivelten, Carter sanoo. Kun taivuttaa sormea ​​halki rysty, voit painostaa nesteen välillä luita, ja joka vapauttaa kaasua. "Se mitä kuulet: pop", hän sanoo. Doing se ei johda niveltulehdus, niin olet turvassa murtaa pois.

Myytti 3: niveltulehdus laukaisee kylmä, kostea ilmasto.

Ei ole näyttöä siitä, että sanoo, että se tekee. Tutkimukset, jotka ovat tutkineet tätä ilmiötä ei ole osoittanut, että kylmää tai märkää tuo niveltulehdus, Carter sanoo. Mutta hän ei ole sulkenut sitä pois, joko. "Olen kuullut siitä paljon potilaita, jotka sanovat, että se on hyvin vahva vakaumus", hän sanoo. "Takaisin kun meillä ei ollut hoitoja, ihmiset usein siirtynyt lämpimämpään ilmastoon, kuten Arizona, ja oletettavasti parempi olo." Itse asiassa reaktioita sään muutokset näyttävät vaihtelevat henkilöstä toiseen, tutkijoiden mukaan Norjan kansalaiset, joilla tarkistetaan Useissa tutkimuksissa potilailla nivelreuma. He havaitsivat, että vaikka ei ollut johdonmukaista välillä RA kipua ja lämpötila, kosteus, tai ilmakehän paineessa, jotkut potilaat vielä raportoitu epämukavuutta.

Myytti 4: siellä parannuskeinoa niveltulehdus.

False, mutta lääkärit voivat olla lähellä. "Lyhyt vastaus on ei, mutta joissakin tapauksissa tulehduksellinen niveltulehdus, teemme paljon paremmin", Carter sanoo. Kaksikymmentä vuotta sitten, kun ei ollut monia lääkkeitä hoitamaan näitä vakavia muotoja niveltulehdus, monet potilaat jatkoi on epämuodostumia, hän sanoo.

Nykyään tutkijat ovat oppineet molekyylejä, jotka ovat mukana tulehdussairauksien, kuten niveltulehduksen ja ovat kehittäneet tapoja torjua ne molekyylit lääkityksellä. "Se on muuttanut olennaisesti tulos niveltulehdus", Carter sanoo. Se on alue, joka on aktiivisesti tutkitaan nyt, ja onko ihmiset voidaan parantaa aggressiivisesti hoidettu uudempia lääkkeitä on keskustelun aiheena. "Jos käytät [magneettikuvaus] (MRI) tai muita erikoistuneita tapoja tarkastella näitä potilaita, voit silti nähdä joitakin taudin läsnä, vaikka oireet ovat parantuneet", Carter sanoo.

Tutkijat ovat myös tutkivat, ovatko ihmiset, joilla on niveltulehdus edelleen parantaa oireita, kun he lopettavat lääkityksen. "Joka tutkimuksessa noin 10 prosenttia potilaista saa kokonaan paremmin ja pysyä niin", Carter sanoo. Lääkärit toivovat, että saa potilaita reumalääkäri vastaanotolla aggressiivinen hoito voi johtaa tehokkaasti kuivatuksen niitä taudin.

Nivelrikko, vain nykyinen hoito on tekonivelleikkaus, Carter sanoo. Kehosi ei ole mitenkään uudelleen kasvaa rustoa, kun se on kulunut pois, mutta kirurgisesti korvaa se voi tarjota huomattavaa helpotusta ihmisille, jotka ovat hyvin kehittynyt nivelrikko.