Evb

Estää ruokatorven syöpä elämäntapavalintoja

Mitä laitat kehoosi voi vaikuttaa ruokatorven syövän riskiä.

Tiedät jo, että elää terveellistä elämäntapaa tarjoaa useita etuja - tunnet suurta, hyvä terveys, ja on paljon energiaa. Mutta hyvää huolta kehon ja syö terveellisesti on toinen etu, että et ehkä ole tietoinen: voit vähentää riskiä ruokatorven syöpään. Monta kertaa, syöpä ei yksinkertaisesti ole estettävissä. Mutta esimerkiksi ruokatorven syöpään, on olemassa paljon asioita, voit tehdä vähentää riskiä.

Miksi vähentää riskiä ruokatorven syöpä on niin tärkeää

Ruokatorven syöpä on yksi vaarallisimmista syöpien, joten on tärkeää tehdä mitä voit estää sen vaikuttaa sinuun. Ruokatorven syöpä diagnosoidaan usein on edenneessä vaiheessa, kun syöpä on jo levinnyt muihin kehon osiin - mikä käsittely vaikeaa ja ennuste huono. Oireet eivät tyypillisesti näkyä vasta loppuvaiheissa, ja monet ihmiset eivät ole säännöllisesti seulotaan ruokatorven syöpä, ellei siellä erittäin todennäköistä, että he kehittävät taudin.

"Olemme löytäneet selvä korrelaatio okasolusyöpä ruokatorven syöpä ja tupakointi ja juominen, joten asiantuntijat kertovat ihmisten älä tupakoi ja rajoittaa määrä alkoholin nauttiminen," ", sanoo Wayne Hofstetterin MD, dosentti ja johtaja ruokatorven ohjelma University of Texas MD Anderson Cancer Center Houstonissa, Tex " Adenokarsinooma (muita yhteisiä tyyppi ruokatorven syöpään) riskitekijöitä ovat tupakointi, ylipaino, jolla refluksi tauteja ja hiatal tyrä - nämä asiat voivat johtaa Barrettin ( joskus ennen syövän kunnossa). "

Dr. Hofstetter korostaa myös tärkeää ruokavaliota kun se tulee vähentää riskiä ruokatorven syöpään. "Se voi olla [johtuvat osittain] ruokavalio - syöminen, syö rasvaisia ​​ruokia. Saamme hieman ylipainoinen ja joka lisää painetta alemman ruokatorven sulkijalihaksen. Tämä lisää paineita voi johtaa hiatal tyrä - laajentaminen vatsa sopimattomasti ylös rinnassa ", sanoo Hofstetter. Kaiken Hofstetter suosittelee, että ihmiset syövät paremmin, käyttää säännöllisesti, pyri pitämään painonsa, ja välttää tupakointia vähentää riskiä ruokatorven syöpään.

Toimintasuunnitelma: 5 elintapojen muutoksia ruokatorven syövän ehkäisyyn

Seuraavassa on viisi helppoa vaihetta laittaa Dr. Hofstetterin ehdotuksia tekoihin ja vähentää riskiä sairastua ruokatorven syöpään:

  1. Karkottaa viinaa. Juominen maltillisesti on hieno, mutta liian paljon alkoholia voi merkittävästi lisätä riskiä saada yksi päätyyppiä ruokatorven syöpään. Kiinni alkoholin juominen vain satunnaisesti tai rajoittaa itse enempää kuin yhden juoman päivässä, jos olet nainen tai kaksi juomia, jos olet mies.
  2. Nakata savukkeita. Tupakointi on yksi suurimmista riskitekijöistä ruokatorven syöpä, ja on tietenkin useita muita terveysongelmia, jotka voivat syntyä tupakoinnin samoin. Lopeta nyt heti, ja syövän riskiä vähennettävä välittömästi. Sinun ei tarvitse mennä yksin - saada apua lopettamiseen, jotta voit pysyä sen kanssa - lääkäri voi tarjota sinulle resursseja tehdä lopetus helpompaa sinulle.
  3. Kilot kurissa. Ovat lihavia ei vain lisää riskiä sydänsairauksiin ja diabetekseen, se on myös plus-kokoinen indikaattori riskiä ruokatorven syöpään. Löytää ruokavalion ja liikunnan ohjelma, joka toimii sinulle voi auttaa säilyttämään terveen painon eliniän hyvää terveyttä ja vähentää syöpäriskiä.
  4. Syö oikein. Se voi olla vaikeaa puristaa suositeltu viisi päivittäistä annosta hedelmiä ja vihanneksia, mutta se on pieni hinta maksettavaksi estää ruokatorven syöpään. Napata hedelmiä välipala tai lisätä sen vilja, kaurapuuro, salaattia, tai jopa jälkiruoka. Lisää kasvikset jokaisen aterian, he myös tekevät suuria välipaloja. Katso punaisen määrää ja lihajalosteita omaan ruokavalioon, ja aina valita täysjyväpitoisen ruokavalintoja, kun mahdollista.
  5. Ohjaa refluksitauti (GERD). Jos sinulla on jatkuva närästys, popping pillereitä vähentää oireita ja sitten unohdetaan se ei ole vastaus. Katso lääkärille noin saada Gerd hallinnassa. Gerd on merkittävä riskitekijä ruokatorven syöpään, ja se voidaan ohjata ajoissa mahdollisesti estää ruokatorven syöpään. Sinun pitäisi myös kysyä lääkäriltä, ​​jos on tarkastettava kutsuttu Barrettin, joka esiintyy noin 10-15 prosenttia ihmisistä Gerd. Saatat joutua säännöllinen seuranta vointiasi tarkistaakseen varhaisia ​​merkkejä ruokatorven syöpään.

Kun nämä viisi vaihetta auttaa sinua pysymään terveenä ja vähentää riskiä sairastua ruokatorven syöpään tulevina vuosina.