Evb

Faktoja seesteinen Bransonin migreeni

Oli noin epätavallinen migreeni syy CBS toimittaja pelottavia-air oireita Grammy yö? Neurologi osakkeet mitä sinun tarvitsee tietää migreenin oireet ja miksi ne voivat olla pelottavan diagnosoidaan väärin.

18 helmikuu 2011 - Reporter Serene Branson Los Angeles CBS affiliate KCBS 2 sanoi eilen, että hänen sekaisin puheen keikkaraportti jälkeen Grammy Awards oli todella "monimutkainen migreeni" - eikä aivohalvaus tai TIA (TIA), kuten oli aiemmin raportoitu. Joten mikä on monimutkainen migreeni, juuri - ja se voisi tapahtua sinulle? Mark Green, MD, johtaja päänsärky ja kipulääkitystä Mt. Sinai School of Medicine New Yorkissa, kertoi google.com, että hän ajattelee Branson kokenut harvinainen aurallinen.

"Complex migreeni ei ole termi, joka neurologit todella käyttää", hän sanoi. Migreeni aurallinen esiintyy jopa 20 prosenttia ihmisistä, jotka ovat migreeni. Tunnetuimpia oireita aurallinen ovat visuaalisia: nähdä kirkkaat valot, siksak-linjat, ja sokeita pisteitä. Myös melko yleisiä ovat aisti oireita, kuten pistelyä suussa ja huulet. Far harvinaisempia ovat oireita, kuten halvaus, joka esiintyy hemipleginen migreeni, ja afasia, tai "puhuu pötyä", joka on mitä Branson luultavasti ollut. Hänen 32 vuoden käytännön Green on nähnyt vain noin puoli tusinaa ihmistä vuodessa tällaisia ​​oireita.


Voisiko päänsärky olla merkki jotain pahempaa?


"Migreeni laukaisee aalto, joka leviää aivoihin, kuten metsäpalojen, aktivoivat hermot", sanoo Green. "Riippuen siitä, missä aivoissa aalto osuu, mitään visiosi puheesi voi vaikuttaa."

Tekijät, kuten väsymys, puuttuvat ateriat, ja on kuivattu ovat yhteisiä aiheuttajia ihmisiä, joilla on migreeni, Green sanoo. "Se ei ole kovin yllättävää Branson oli yksi [jälkeen Grammy] - hän oli luultavasti stressaantunut ja uupunut." Itse asiassa, Branson kertoi KCBS haastattelussa torstaina, että hän alkoi olla huono päänsärky aiemmin päivällä.

Ovat migreenin kanssa aura vaarallista?

Niin pelottava kuin ne näyttävät ja tuntuvat, näitä monimutkaisia ​​migreenit ovat melko hyvänlaatuinen, sanoo Green. Oireet häviävät yleensä muutamassa minuutissa. Mutta jos koet yksi - varsinkin ensimmäistä kertaa - soita heti yhteys lääkäriin. Raporttien mukaan Branson tutkittiin ensihoitajat päällä, mutta ei ollut sairaalahoidossa. Green sanoo kehottaisin kenenkään kanssa oireita kuten omaansa hakeutumaan välittömästi lääkärin hoitoon.


Top migreenin laukaisee tietää


"Älä ota näitä oireita kevyesti, koska ne voidaan sekoittaa muita enemmän vakavia terveysongelmia, kuten aivohalvaus", hän sanoo. Kolmasosa ihmiset ohimenevä aivoverenkiertohäiriö tai mini-aivohalvaus, päänsärkyä myös. "On paljon päällekkäisyyttä aivohalvauksen oireita ja migreenin oireet, ja sinun täydellinen neurologinen arviointi selvittää, mitä tapahtuu."

Mitä nopeammin hoitoon aivohalvaus, paremmat kertoimet estää pitkän aikavälin vahinkoja. Kudosplasminogeeniaktivaattori (t-PA), yleisimmin käytetty huumausaine hajottaa nämä veritulppa aivoissa, on annettava kolmen tunnin kuluttua oireet alkavat.

Toimitusjohtaja migreenin oireet

Branson sanoi hän ei koskaan ollut monimutkainen migreeni ennen, mutta hänen äitinsä niitä saa. "Jos saat aurallinen kerran, olet todennäköisesti olla yksi uudelleen", sanoi Green. Jos sinusta tuntuu migreeni tulossa, viisainta on makaamaan pimeässä, hiljaisessa huoneessa, ja hieronta temppeleitä parantaa veren virtausta aivoissa. Voit ottaa over-the-counter NSAID lääkkeiden, kuten Excedrin migreeni, lievittää kipua. Jos saat migreeni usein, keskustele lääkärisi kanssa vaihtoehtoja vahvempi, reseptilääkkeitä akuutteja oireita tai ehkäiseviä lääkkeitä.