Evb

Fibromyalgia: 5 tapaa sanoa ei

Living with fibromyalgia on tasapainoilua huolta itsestäsi ja pysyä yhteydessä muihin. Seuraavassa on viisi ideoita juuri tähän.

Jos olet kuten useimmat ihmiset, kalenteri on luultavasti täynnä-DOS, töistä velvoitteita sosiaalisten sitoumusten sekä perheen parissa. Mutta kun sinulla on fibromyalgia, väsymyksen ja kivun voi tehdä jopa yksinkertainen kahvia päivämäärä näyttävät uuvuttavaa.

"On monia tapoja käsitellä fibromyalgiakipuja, mutta joskus se vain saaliit sinusta ja et voi osallistua tapahtumiin tai viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa", sanoo Shannon Tait-Brester, LMFT, lisensoitu siviilisääty ja perheterapeutti Redmond, Wash

Sen lisäksi, että pettymys ei pysty osallistumaan yhteiskunnalliseen tehtävään, saatat tuntea huonoa kerroit alas ystävillesi. Nämä tilanteet voivat jopa ilmaantua töissä, kun kaikki muu on pysyä myöhään ja olet yksinkertaisesti liian uupunut jatkaa. Mutta sinun ei tarvitse anna fibromyalgia kipu pitää sinut eristetty ja syyllisyys-ratsastetaan. Tarkista nämä viisi tapaa tasapainottaa terveydenhuollon tarpeiden ja fibromyalgia hoidon sosiaalisen ja työn velvoitteet.

  1. Yhteyden verkossa. Web on täynnä markkinoita pitää yhteyttä ihmisten välität, kuten Facebook, Twitter, pikaviestit, ja monia muita ohjelmia. Jos fibromyalgia kipu pitää sinut homebound ja yksinäinen, nopea virtuaalinen chat ystävän kanssa voi tehdä ihmeitä mielentilaan. Ja jos olet puuttuu pois tärkeä tapahtuma, älä liian ujo pyytämään muita vieraita auttaa sinua näkemään sitä käytännössä. Kysyminen on se videoitiin tai osallistumalla tietokoneesi kautta käyttämällä Skype tai iChat voi olla hyvä vaihtoehto, kun et voi osallistua tapahtumaan, Tait-Brester sanoo.
  2. Mene pieni. Suuret konsertit ja kovaa syntymäpäiväjuhlia voi olla pelottava, kun fibromyalgia kipu puhkeavat. Jos unohdat sosiaalisen vuorovaikutuksen näiden illanviettoja, harkita vaarantamatta osallistumalla cozier tapahtumia vain kourallinen ystäviä. "Yritä mennä pienempiin retkiä, kuten elokuvia tai ravintoloita, joten [ystävien ja perheen] eivät tunne laiminlyöty liian monen nos", sanoo Janiera Eldridge, fibromyalgia kärsijä Orange Park, Florida Jopa vain puolen tunnin chat kahvi voi tehdä sinusta tuntuu enemmän liitettyjen ja vähemmän kuin fossiili erakko.
  3. Tuo hauskaa sinulle. Jos et tunne jopa menee ulos ystävien kanssa, viittaavat siihen, että he tulevat paikka elokuvan maratonin sijasta. Tai nouto toimitetaan kotiisi sijasta illallinen ravintolassa. Voit levätä tuttu ympäristössä ja seurustella samaan aikaan. Useimmat läheiset ystävät ja perheenjäsenet pitäisi olla mitään ongelmaa satunnaista paikka kytkin. "Kun sinulla on fibromyalgia, ystävien ja perheen ymmärtää ja välittävät paljon siitä, että saavat levätä ja hoitoja, jotka sinun täytyy tuntea paremmin ja olla paras henkilö voi olla" Tait-Brester sanoo.
  4. Puhu työssä. Monet työpaikoista joskus vaativat ylimääräistä tuntia tai enemmän intensiivistä tehtäviä, jotka voivat olla kova, koska loput on iso osa fibromyalgia hoitoa. Älä pelkää kysyä ylimääräistä majoitus kun meno muuttuu karkea - ehkä mukava työtuoli, jos olet viettää paljon aikaa istuen tai jopa vähemmän vaativa henkilöstön asema. Asettamalla selkeät rajat koskien työaika voi myös olla hyödyllistä suunnata painetta laittaa jatkoajalla. "Paras tapa tehdä se on asettaa alkamisaika ja päättymisaika ja eivät poikkea niistä hetkistä," Tait-Brester sanoo. Hän uskoo, että ajan mittaan, pomot ja työtoverit näkevät kuvio olet asettanut, kunnioittaa kerran olet töissä ", ja ei kysy sinua työntää rajoja olemalla myöhässä."

    Muista, että jos olet täysin työkyvytön, saatat saada vammaisetuudet kautta työnantaja tai liittohallitus. Lähimmän sosiaaliturvavirastoa voi auttaa sinua saamaan alkoi prosessi.

  5. Tee hyvinvointi etusijalle. Jos ajattelet oman fibromyalgia oireita kuin sairaus, joka on käsiteltävä kuten mikä tahansa muu sairaus, sinun on vähemmän todennäköisesti tuntuu pahalta tarvitse kaataa. "En ole koskaan tuntenut syyllisyyttä huolta itsestäni", sanoo Isadora Alman, joka asuu fibromyalgia Alameda, Kalifornia Kun Alman kääntyy alas kutsut, hän toteaa, että yksinkertainen selitys, kuten "Minun täytyy säästää minun energiaa", toimii hyvin. "Jos ystäväni tietävät minulla on fibromyalgia, ne ymmärtää", Alman sanoo. "Jos he eivät, miten kukaan voi ottaa poikkeus jotain, jonka kanssa he voivat tunnistaa - huolehtia oman terveyden?"

Muista, kun tukea ystävien ja perheen on tärkeää, sinun täytyy myös tehdä oman terveyden etusijalle. Näiden itsehoidon vinkkejä voi elää fibromyalgia helpompaa ja auttaa sinua nauttimaan elämästä enemmän.