Evb

Hallitse verenpaine DASH-ruokavalio

Tämä vähäsuolainen ruokavalio on suunniteltu alentamaan verenpainetta samalla tarvittavat ravintoaineet.

Lihavuuteen hinnat ennätyskorkealla, se tuntuu olemme jatkuvasti pommitetaan ruokavalio eri vaihtoehtoja vähähiilihydraattista vähärasvainen. Mutta eivät kaikki ruokavaliot ovat vain laihdutus. Jotkut, kuten DASH-ruokavalio, voi myös alentaa verenpainetta ja parantaa terveyttä.

"Verenpainetauti kuihtuu hyvin yksinkertainen käsite: se on joko saanti liikaa suolaa tai epäonnistuminen erittämään suolaa ", sanoo Sean Hashmia, MD, lääkäri sisätautien ja munuaissairaudet Kaiser Permanente Woodland Hills, Kalifornia" DASH-ruokavalio on erittäin tärkeä rooli vähentämällä suolan. "

Yksinkertaisesti sanottuna, Dietary Approaches Stop Hypertension tai DASH-ruokavalio on tapa syödä tarkoituksena on vähentää korkeaa verenpainetta, ja tämä verenpainetauti ruokavalio tukee National Heart, Lung, ja Blood Institute, osa National Institutes of Health.

Kuinka paljon suolaa on liian paljon?

Useimmat meistä tietävät, että liian paljon rasvaa ja sokeria on huono, mutta kaikki eivät kellot suolan saanti niin huolellisesti. Itse asiassa, numerot ovat järkyttäviä. Euroopan keskimääräinen mies kuluttaa noin 4200 milligrammaa (mg) natriumia päivä, kun keskimääräinen nainen syö noin 3300 mg. Koska vertailukohta, National Korkea verenpaine Education Program ehdottaa, että raja olisi 2300 mg päivässä, ja Institute of Medicine (riippumaton käsivarsi National Academy of Sciences) suosittelee enintään 1500 mg.

DASH-ruokavalio elintarvikkeet

Täysjyvätuotteita, runsaasti kasviksia ja hedelmiä, ja vähärasvaista lihaa, siipikarjaa ja kalaa ovat niitit tämän verenpainetauti ruokavaliota. Rasvatonta tai vähärasvaista maitotuotteet ja pähkinät, siemenet ja palkokasvit ovat myös korosti. Rasvat ja öljyt sekä makeisia ja lisättyä sokeria, pitäisi syödä säästeliäästi.

Suola tietoisuus on keskeinen kohta ruokavaliota. Suola ei ole vain mitä voisi lisätä pöydässä teidän sekoitin. Sekä suola ja erilaiset natrium löytyy usein suuria määriä jalostettuja elintarvikkeita, joten ajatus on syödä elintarvikkeita kuin luonnon tilaan kuin mahdollista.

Pienentämisen lisäksi suolan saantia tämän verenpaineesta ruokavalion, on tärkeää, että ihmiset, joilla on korkea verenpaine syödä elintarvikkeita runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia, koska nämä mineraalit toimivat elektrolyyttejä, joka estää vaikutukset natrium, sanoo Bronwyn Schweigerdt, MS, Oakland, Kalifornia-pohjainen ravitsemusterapeutti syyllistyvän yhteisön seminaareja valtion virastojen ja on kirjoittanut Free syödä. "Näin [mineraalit] vedensäätelykykyyn solujen sisällä, joka pitää liian paljon nestettä ulkopuolella asuvat soluja ja aiheuttaa korkea verenpaine."

Hyviä lähteitä kaliumia ja magnesiumia sisältävät vihannekset, kuten perunat, bataatit, pinaatti, kesäkurpitsa ja tomaatit, ja hedelmiä, kuten banaaneja, aprikoosit, omenat, appelsiinit, melonit ja mansikat. Kalsium löytyy erilaiset maitotuotteet kuten maitoa, jogurttia ja juustoa.

Onko tämä vähäsuolainen ruokavalio sopii sinulle?

"Kauneus DASH-ruokavalio on, että sitä voidaan käyttää turvallisesti ja tehokkaasti lähes kaikki potilaat", sanoo tohtori Hashmia. Potilaat, joilla on munuaissairaus, tulisi neuvotella heidän lääkärit ensin, koska syövät liikaa korkea-kalium elintarvikkeita voi nostaa niiden kalium vaaralliselle tasolle, hän selittää. Diabeetikkojen tulee huolellisesti seurata verensokeri on DASH-ruokavalio. "Kuitenkin avain takana DASH on maltillista, ja siellä pitäisi olla mitään ongelmia, ja valtaosa ihmisistä hyväksyy tämän" Hashmia lisää.

Viime kädessä oman terveyden ja verenpaine ovat omassa hallinnassa. Oikeus verenpaineesta ruokavalio yhdistettynä liikunnan ja terveellisiä elämäntapoja, kuten juominen vain kohtuullisesti ja tupakoimattomuus, voi tehdä valtava ero.