Evb

Hammasharja vinkkejä pitää hampaat kunnossa

Hampaiden harjaaminen tuntuu helpolta. Mutta jotkut hammasharjat ovat parempia kuin toiset, ja on olemassa oikea ja väärä tapa harjata hampaat.

Hampaiden harjaaminen säännöllisesti on avain säilyttää terveet hampaat ja ikenet ja estää periodontal (arabikumi) sairaudet, mutta se on myös tärkeää varmistaa, voit valita oikea hammasharja hampaita ja käyttää asianmukaista harjaustekniikkaa. Tehty oikein, harjata hampaat vähintään kahdesti päivässä - aamulla ja illalla ennen nukkumaan menoa, ainakin kolme minuuttia - auttaa varmistamaan pitkän aikavälin hampaiden terveyteen.

"Se vie aikaa harjata tehokkaasti", sanoo Richard H. Hinta, DMD, tiedottaja Euroopan Dental Association (ADA) ja entinen kliininen opettaja Bostonin yliopiston Dental School. "Useimmat ihmiset vain hätäisesti sitä." Dr. Hinta ehdottaa asettamalla ajastin kolme minuuttia ja harjaus ja hammaslangan, kunnes aika loppuu.

Miten valita hammasharja

Vaikka jotkut muinaiset sivilisaatiot käyttää kulunutta oksia puhdistaa hampaat, näinä päivinä hammasharjat tulevat eri oppaat ja powered muotoja. Ja ensimmäinen askel hyvää huolta suusi on valita hammasharja, joka sopii sinulle.

"Valitse harja, joka on ADA sinetti laatikko olla varma harjakset eivät ole liian kovaa", sanoo Price, joka on eläkkeellä 35 vuotta hammaslääkärin Newton, Mass "Sitten löytää joka sopii mukavasti käsi ja suu. Jos harja on mukava käyttää, voit käyttää sitä useammin ja tehokkaammin. "

Tässä muutamia muita vinkkejä pitää mielessä valitessaan hammasharja. Sinun kannattaa valita yksi, joka:

 • On harjakset, jotka ovat pehmeämpiä kuin kovemmin
 • Sopii suussa koko. Jos sinulla on pieni suu, valitse pieni hammasharja ja jos sinulla on suuri suu, poimia suuri hammasharja, sanoo Price.
 • On helppo käyttää, onko se toimiva tai manuaalinen hammasharja

Kun olet löytänyt sopivan hammasharja sinulle, sinun täytyy harjata hampaat oikein säilyttääkseen hyvää suun terveyttä ja pitää parodontiitin loitolla.

Miten harjata hampaat tehokkaasti

Seuraavat vihjeet voivat auttaa sinua saamaan kaiken irti päivittäinen harjaus rutiinia:

 • Harjaa hampaat vähintään kahdesti päivässä. Jotkut asiantuntijat suosittelevat harjaamalla jokaisen aterian jälkeen, jos mahdollista.
 • Vie aikaa - vähintään kolme minuuttia - perusteellisesti harjata ja hammaslankaa.
 • Kun harjaa pitkin ienrajan kulma sinun hammasharja hieman kohti ikeniä.
 • Älä harjaa liian karkeasti - käyttää pehmeää liikettä, joten sinun ei vahingoita ikeniä.
 • Harjaa fluorihammastahnalla taistella hampaiden reikiintymistä.
 • Keskity siivous joka hampaan pinta hammasharja.
 • Harjaa kielesi kaapia pois bakteereja, jotka voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.
 • Harjaa hampaat puhdas hammasharja ja huuhtele harja huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Voit myös käyttää pienen määrän käsi saippuaa harjakset tiukempaa puhdistusta.
 • Vaihda hammasharja - tai hammasharja pään jos käytät sähkö harjalla - joka kolmas neljään kuukauteen.

Jos tarvitset lisää apua mietitään, miten parhaiten harjata hampaat, sanoo Price, "Ovatko hammaslääkäri / suuhygienisti näyttää oikea tapa." Ja jos sinulla on hammas ongelmia tai huolia suun terveys, nähdä hammaslääkäri.

Hammasharja ei voi yksin tehdä kaikkea ylläpitää suun terveyttä ja hampaita, hinta varoittaa. Tämä johtuu siitä, hammasharja voi saada välillä hampaita. Vain hammaslankaa voi tehdä, joten muista hammaslankaa päivittäin, liian, ja nähdä hammaslääkäri säännöllisesti tarkastukset.