Evb

Hammashoito 6 kuukaudesta 3 vuoteen

Vauvan ensimmäinen hammas puhkeaa yleensä läpi ikenet (puhkeavat) noin 6 kuukautta. Monta kertaa olet ehkä tiedä, että vauva on uusi hammas tulossa, kunnes näet sen tai se napsahtaa vastaan ​​objektin, kuten lusikka. Jotkut vauvat voi merkkejä epämukavuus kipeä ja herkkä kumit, olla kiukkuinen, kuolata, ja muita lieviä oireita. Nämä oireet alkavat tavallisesti noin 3-5 päivää ennen hammas puhkeaa ja mennä pois heti hampaan murtaa ikenet. Lisätietoja on aiheessa Kasvukipuja.

Mennessä lapsesi on 6 kuukauden iässä

Mennessä lapsesi on 6 kuukauden iässä, lääkärin on arvioitava todennäköisyyttä lapsesi ottaa tulevaisuudessa hampaiden ongelmia. Tähän voi kuulua hampaiden tentti äiti ja hänen hampaiden historiaa, kunnon hampaita voi usein ennakoida lapsen hampaat. Jos lääkärin mielestä lapsesi on hammas ongelmia, varmista, että lapsesi näkee hammaslääkäri ennen hänen ensimmäistä syntymäpäiväänsä tai 6 kuukauden kuluttua ensimmäisestä ensisijainen hampaat näyttävät, kumpi tulee ensin. Kun ensimmäinen kerta, ajoittaa säännöllisiä käyntejä 6 kuukauden välein tai hammaslääkäri suosittelee.

Asiantuntijat suosittelevat, että lapsesi hammashoidon alkavat 12 kuukauden ikäisiä. Vauvat hampaiden aiheuttamia ongelmia vamman, sairauden tai kehityshäiriöitä ongelma pitäisi nähdä hammaslääkäri heti. Lasten hammaslääkäri (lasten hammaslääkäri) on koulutettu hoitamaan näitä ongelmia.

Jos nämä hampaiden ongelmat eivät rajoitu hampaiden pinnoille, vauva olisi myös nähdä lasten lääkäri (lastenlääkäri) tai perhelääkäri. Saat lisätietoja aiheista Suun ja hammashoidon Vammat ja Mouth ongelmat, Noninjury.

Voit alkaa harjoitella hyvän hampaiden terveyttä tottumukset lapsesi ulkonäkö ensimmäinen hammas:

  • Jos pullo-syötteen, älä laita vauva nukkumaan pullo mehua, maitoa, kaava tai muu sokerinen neste. Mahdollisuus hampaiden reikiintymistä kehittää kasvaa kun nämä nesteet pysyvät suussa (pullon suuhun). Älä pysäköi pullon jopa oman vauvan suuhun. Poista pullon heti, kun vauva on tehty ruokinta tai nukkuu.
  • Imetät vauvan nukkumaan on turvallista. Voit alkaa tarjota nesteitä mukista kun vauva on noin 6 kuukautta vanha.
  • Pienet lapset saavat ja antavat paljon suukkoja. Mutta sylki sisältää bakteereja, jotka voivat aiheuttaa hampaiden reikiintymistä. Voit estää varhaiskasvatuksen hampaiden reikiintymistä lapsesi tekemällä varma, että perhesuhteet hyvä suun terveys tottumukset. Jos perheenjäsen on ienongelmiin, hän voi siirtää bakteereja lapselle. Keskustele perheesi tästä.
  • Kun lapsesi ensimmäinen hampaat tulevat, aloittaa puhdistuksen ne pehmeällä liinalla tai sideharsolla. Mitä enemmän hampaita tulla, puhdistaa hampaat pehmeällä hammasharjalla. Koska liikaa fluoria voi olla myrkyllisiä ja voivat tahrata lapsen hampaat, käänny lääkärin tai hammaslääkärin, jos se on okei käyttää fluorihammastahnalla.
  • Anna lapselle ravitsevia ruokia pitää ikenet, kehittää vahvat hampaat, ja välttää hampaiden reikiintymistä. Näitä ovat kokonaiset jyvät, vihanneksia ja hedelmiä. Yritä välttää elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti sokeria ja jalostettuja hiilihydraatteja, kuten leivonnaisia, pastaa ja valkoista leipää.
  • Keskustele lapsesi fluoria tarpeiden kanssa hammaslääkäriin, jos paikallinen vesi ei sisällä tarpeeksi fluoria. Selvittää, soita vesilaitokseltasi tai terveyden osasto. Jos sinulla on oma hyvin, on teidän vettä tarkastetaan selvittää, jos perheesi tarvitsee fluoria muista lähteistä. Normaali määriä fluoria lisätään julkisen vesihuollon ja pullovettä ovat turvallisia lapsille ja aikuisille. Jos lapsesi tarvitsee lisää fluoria, hammaslääkäri voi suositella täydentää. Käytä näitä lisiä vain ohjeiden mukaan. Ja pitää heidät poissa lapsen ulottuvilta. Liian paljon fluoria voi olla myrkyllisiä ja voivat tahrata lapsen hampaat.

Pidä lapsesi pois tupakansavusta (tupakansavu). Tupakansavu voi edistää hampaiden reikiintymistä ja iensairauksien.