Evb

Hyödyt estää kuuluu

Falling on vaarallista kaikille, mutta vanhuksille se voi olla tappava. Fall ehkäisy on tärkeä osa hyvinvointia ja pitkäikäisyyttä.

Yksi suurimmista mutta usein unohdetaan terveysuhkia kohtaamme kun saamme vanhempi on laskussa. Kuten ikä, olemme paljon alttiimpia kuuluvien kuin silloin, kun olimme nuorempia. Mitä enemmän, vaarat ja riskit nämä kaatumiset ovat suurempia kuin hyvin, kaikki mikä tekee putoamisenestolaitteella iäkkäillä niin tärkeä.

"Seniorit ovat suurempi riski joutua nuorempia, koska yleensä ne ovat heikkoja", sanoo Gary Kaplan, DO, perustaja ja lääketieteellinen johtaja Kaplan Center for lääketieteeseen McLean, Va "Iän mukana tulee lasku lihaskuntoa, näön heikkeneminen, hitaammin refleksit, ja lisää osteoporoosin. "

Koska monet vanhukset on osteoporoosi, kun ne putoavat niiden luut ovat paljon todennäköisemmin katketa ​​ja aiheuttaa tuskallista murtumia, selkäkipu, ja muita ongelmia. Plus, ne luut kestää paljon kauemmin parantua, kun he ovat hauraita - kaikki syyt laittaa jotkut keskittyvät estää kaatumisia.

Mukaan Dr. Kaplan, toinen tekijä, joka johtaa falling ongelmat iäkkäillä on lääkitys sivuvaikutuksia - joitakin yhteisiä lääkkeet voivat aiheuttaa huimausta ja heikentää tasapainoa, toinen syy, että strategiat putoamisenestolaitteella vanhukset ovat elintärkeitä. Veri-harvennus lääkitys aiheuttaa ylimääräistä vaaraa. "Ongelmana näissä yleensä hyödyttää lääkitys on, että jos pudota ja vahingoittaa itseäsi, nämä lääkkeet voivat aiheuttaa runsasta verenvuotoa", sanoo Kaplan. "Tämä on erityisen vaarallista, jos osut päätäsi aikana syksyllä."

Falling tilastot

Tuoreen katsaus 111 yksittäisissä tutkimuksissa yli 55000 osallistujaa, putoamisvaara niille yli 65 vuotta jonakin vuonna on noin 30 prosenttia.

Mitä enemmän, noin 20 prosenttia niistä kuuluu vaativat lääkärin hoitoa, onneksi alle 10 prosenttia johtaa murtuma.

Ongelma on vielä suurempi hoitokodeissa. "Vanhainkodin asukkaille on syksyllä nopeudella 1,7 falls henkilöä kohti vuodessa", sanoo Rick Smith, MD, lääketieteellinen johtaja Los Angeles Jewish Home eläkkeelle yhteisössä.

Tietynlainen kuuluu olla vakavampia seurauksia kuin toiset. "Jos lonkkamurtuman uhreja, tutkimukset osoittavat, että peräti neljäsosa kuolee vuoden kuluessa kuuluvat, ja lähes kaksi kolmasosaa menettää kyky suorittaa day-to-day tehtäviä ilman apua", sanoo tohtori Smith.

Vinkkejä estää kaatumisia

On olemassa muutamia yksinkertaisia ​​strategioita voit ottaa ehkäisemiseksi laskee sekä selkäkipu, murtumia ja muita lääketieteellisiä kysymyksiä, jotka voivat olla mukana kaatumiset.

Kokeile näitä vaiheita putoamisenestolaitteella iäkkäillä:

  • Kysy lääkäriltä tai fysioterapeutti noin lihasten vahvistaminen tai taseen koulutusohjelma.
  • Arvioida mahdollisia vaaroja kotona ja korjata niitä vähentää putoamisvaaraa.
  • Kysy lääkäriltäsi, jos jokin erityinen lääkitys voidaan muuttaa tai poistaa, jos ne vaikuttaa tasapainoon.
  • Kysy lääkäriltäsi, jos kaihileikkaus tai tahdistimen olla sopiva putoamisenestolaitteella.
  • Käytä anti-slip kengät märissä tai jäisissä olosuhteissa ehkäisemiseksi kuuluu.

On paljon helpompi keskittyä estämään kaatumisia kuin toipua vakavista seurauksista syksyllä. Työskentely Lääkärin ennaltaehkäisystrategiassa suojaa elämänlaatua ja lisätä pitkäikäisyys.