Evb

Itse tentti kivessyöpä

Itse tentti kivessyöpä on nopeaa, helppoa ja voisi estää vakavia ongelmia. Tässä askel-askeleelta opas tutkii kivekset joka kuukausi kivessyöpä.

Kukaan ei tiedä kehoasi paremmin kuin sinä, tiedät mitä kivekset normaalisti tuntuu. Kuka parempi tarkistaa, jos on jotain vikaa, kuten kiinteä?

Doing tentti vähintään kerran kuukaudessa tarkoittaa, että "saat tuntea, mitä on normaalia sinulle ja oppia, jos kiinteä tai jotain tulee", sanoo Derek Raghavan, MD, johtaja Taussig Cancer Institute on Cleveland Clinic Ohiossa.

Kivessyöpä: miten tehdä itse tentti

Tarkista aina suihkussa, tai heti sen jälkeen. Tämä johtuu siitä, kivespussin sac tulee löysempää ja sanoo Raghavan, "se aiheuttaa dartos lihaksen kivespussin rentoutua, joten voit tuntea rajoja kivekset helpommin." Dartos lihas, löytyy ihon kivespussin, auttaa lämpötilan hallitsemiseksi spermaa, joka ei pidä lämpöä. Liian lämmin, ja lihasten pitää kivespussin pois kehosta. Liian kylmä, ja se vetää kivespussin lähemmäksi kehon pitää sen lämpimänä.

Se on erittäin helppo tehdä kokeen:

  • Siirrä peniksen pois tieltä, joten voit tuntea koko kivespussin, ei vain alapuolelta.
  • Seuraavaksi kannattaa tarkistaa, yksi kives kerrallaan; aloittaa pitämällä sitä käsissäsi. Raghavan sanoo, että käsin tunne kiveksiä kummallakin puolella, saat tietää, mitä arkkitehtuuri on. Useimmissa miehillä toinen kives on isompi kuin muut. Mitä etsit ei ole kokoero, mutta koon muutosta.
  • Peukalolla ja sormilla, rullaa kives noin tarkistaa mahdolliset epätasaisuudet tai kokkareita. Jälleen monet miehet on joitakin väärinkäytöksiä, mutta saamalla tietää, mitä kivekset tuntuu normaalisti, tiedät, kun mitään muutoksia.

Mikä on normaali kives?

"On lisäke nimeltään lisäkiveksiin, joka on kuin pieni satula", sanoo Raghavan. "Tämä on normaalia rakennetta." Epididymis löytyy ylä, tai ehkä keskellä, ulompi osa kiveksissä. Se tuntuu pieni kuhmu.

Kivekset ovat sidekudoksen, putket, jotka kuljettavat siittiöiden penis, ja verisuonia. Voi olla mahdollista tuntea kaikki nämä, mutta ne voivat olla hieman eri paikoissa kullekin mies.

Mikä voisi olla kivessyöpä?

Yleisimmin kivessyöpä alkaa kivuton kyhmy. Jotkut tyypit tämä syöpä voi olla hiuksenhieno, mutta vaarallinen, koska ne lisäävät koko hitaalla ja tasaisesti. Ne voivat helposti jäädä huomaamatta, kunnes on jonkinlainen fyysinen vamma, joka sattuu ", ja joka tekee henkilö ymmärtää, että jotain on pielessä", sanoo Raghavan.

Voit myös olla akuutti laajentumisen kives, joka voi olla syöpään, sanoo Raghavan. "Usein tämä on todella tehtävä verenvuotoa." Syöpä liittyy eniten tätä kutsutaan istukkasyöpä. Verenvuoto tapahtuu, koska on olemassa paljon verisuonia. Verenvuoto voi aiheuttaa akuutin epämukavuutta ja kipua.

Jotkut syövät voidaan tuottaa hormoni istukkagonadotropiinia gonadotrphin (HCG). Tämä on suurentunut naisilla, kun he ovat raskaana, niin se varmasti on epätavallinen mies. Se liittyy gynecomastica, tilannetta, jossa ihminen alkaa kehittyä rinnat. "Voit tehdä raskaustesti", sanoo Raghavan "ja jos se osoittautuu positiivinen tiedät kaiken todennäköisyyden heillä kivesten kasvain."

Jotkut kasvaimet ovat vain havaita, kun etäpesäke - pala alkuperäinen kasvain, joka on katkaissut ja kulki verenkiertoon toiseen ruumiinosaan - aiheuttaa ongelman. Etäpesäkkeitä useimmiten löytyy imusolmukkeet vatsan tai estää putkia, joka tyhjentää munuainen. Tässä tapauksessa voit saada puoli-tai selkäkipu.

Satunnaisesti etäpesäkkeitä voi olla keuhko-, maksa-tai aivoissa.

Kun se ei ole syöpä

Että kipu tai turvotus saattaa merkitä muita ongelmia, kuten vammoja. Niihin kuuluvat myös:

  • Vääntö. Täällä kivekset käänne itseään ja verisuoni katkaistaan, se voi tappaa kives jos ne jätetään hoitamatta. Ehto on erittäin kivulias, sanoo Raghavan.
  • Kives. Tämä on kaikenlaista kivesten tulehdus, joka aiheuttaa yhden tai molemmat kivekset turvota ja kuumentua ja kivulias. "Se voi olla saamasta liian paljon seksiä", sanoo Raghavan "tai virusinfektio, kuten sikotauti."
  • Kystat. Pieni pusseja täynnä siittiöitä voivat kehittyä ja tuntui kuin kivuton kyhmyjä. Ne ovat yleisiä, mutta ei pitäisi hylätä, niin saat ne kassalla.

Riippumatta poikkeavuus on, älä välitä siitä. Jos se on syöpä ", enää viiveen ensin tunnistaa kertakorvauksen", sanoo Raghavan ", sitten huonompi ennuste."

Ei löytänyt tiedostoa "D: \ sivustot \ GCMS \ CMSData \ Data \ suorat \ Content \ 177965.xml".