Evb

Jalka terveys: ei kiertele sen merkitys

Jalat ottaa pelaajan, joka päivä. Jos ne alkavat satuttaa, sinun täytyy ottaa, että jalka kipua ja muita ongelmia vakavasti.

Jos sinulla oli päänsärkyä joka ikinen päivä, luultavasti ei kerro itsestäsi, "No, toinen päivä, päänvaivaa. Se on osa elämää." Mutta monet ihmiset menevät läpi juuri rutiini, kun se tulee kipeä jalat, sanoo Paul F. Brezinski, DPM, Chicagon alueella podiatrist ja presidentti Illinois jalkaterapeutin Medical Association.

"Terveys jalat, vaikka niiden etäisyys sydän, voi vaikuttaa yleiseen terveyteen," Dr. Brezinski sanoo. Särky tai kipu jaloissa voi olla monia syitä, ja sinun ei pitäisi sivuuttaa jalka kipu tai pitää sitä normaali osa elämää.

Jalka terveys: monimutkaisia ​​ja elintärkeitä ruumiinosia

Euroopan jalkaterapeutin Medical Association (APMA) pitää jalat ihme suunnittelu. Yhdessä teidän kaksi jalkaa sisältävät yli 50 luut, noin neljäsosa kaikista luut elimistössä. Ja jotenkin ne myös tekevät tilaa yli 60 nivelet ja 200 lihakset, jänteet ja nivelsiteet, jotka pitävät ne yhteen ja auttaa heitä liikkumaan.

Se ei ole yllättävää, että monet ongelmat voivat vaikuttaa jalat. Ensinnäkin, heillä on erittäin kova työ. Aikana elämäsi, laitat paljon kulumista jalat, Brezinski sanoo. Pelkästään käveleminen keskivertopäivänä kiloa niitä satoja tonneja voima.

Ajattele kaikkia toimia, jotka korostavat jalat. Työsi voi vaatia, että seisot tai kävellä tuntikausia kerrallaan. Valitsemallasi liikunta, kuten juoksu, voi todella vaikuttaa oman tootsies samoin. Ja sitten on kysymys tyyliin. Naiset usein kiilata heidän jalkansa kengät, jotka eivät anna heille tilaa tai tukea he tarvitsevat, kuten levykettä sandaalit tai pari suunnittelija pumput, jotka olivat vastustamaton kun ne tulivat myyntiin - vaikka ne puoli kokoa pienempi kuin niiden pitäisi olla.

Jalka terveyteen: liittyviä ongelmia

Jalat voi kehittää tiettyjä terveysongelmia, koska ne ovat kauimpana ruumiinosia sydämestäsi, Brezinski lisää. Sydämesi pumput verta jalat läpi verisuonia ja useita sairauksia, kuten perifeerinen valtimotauti, voi alentaa veren virtausta jalat. Tämä johtuu kertyminen plakin näiden verisuonten. Jos näin tapahtuu, jalat ja sääret voi saada happipitoista verta he tarvitsevat menestyäkseen. Diabetes, sairaus, joka vaikuttaa noin 24 miljoonaa eurooppalaista, voi johtaa myös verenvirtaus jalat, jotka voivat vakavasti vaaranna heidän terveyttään.

Monet muut yhteiset ehdot voivat vaikuttaa ihon jalat tai luiden ja kudosten sisällä. Nämä vaihtelevat suhteellisen pieniä ongelmia, kuten urheilijan jalka, syvemmälle mekanismeja, kuten bunions (epämuodostunut nivelten iso varpaat) ja neuromas (kivulias mutta hyvänlaatuiset kasvaimet on hermo).

Jalka terveys: varoitusten

Sinun ei pitäisi jättää mitään jalka liittyviä ehtoja tai yritä kärsiä niitä, koska ne ovat "vain" vaikuttaa jalat, Brezinski varoittaa. Jos et voi kävellä mukavasti, olet todennäköisesti lakata olemasta fyysisesti aktiivisia, mikä voi vähentää elämänlaatua. Lisäksi monia yhteisiä hengenvaarallisia sairauksia, sydänsairaus joitakin syövän muotoja, jotka liittyvät liikunnan puute.

Jos kipu jaloissa on pitää sinua käyttämästä tai yksinkertaisesti liikkuvat niin paljon kuin haluat, on aika aikataulun tapaamisesta lääkärin kanssa tai podiatrist, asiantuntija jalat. Sinun tootsies kiitos - ja niin tulee sydän ja keuhkot.