Evb

Kaikki akne

Tuskin kukaan pakenee nuoruutensa ilman ainakin joitakin akne, ja jotkut ihmiset ovat edelleen breakouts aikuisuuteen.

Olemme kaikki olleet siellä: aamulla suuri päivä tai tärkeä kokous, voit katsoa peiliin löytää suuria purkautuminen. Onko se vain yksi näppylä tai klusteri, akne on yksi yhteinen ongelma, että on useita ratkaisuja.

Mikä on akne?

Akne tai akne vulgaris, tapahtuu, kun rauhasten ihon tuottaa ja erittää liikaa ihon luonnollista öljyä eli tali. Tali tukkii huokoset ihossa, johtaen näppylä - tai pahimmassa tapauksessa useita näppylöitä. Bakteerit tali voi aiheuttaa tulehduksen ja pahentaa aknea.

Näppylä tai akne purkautuminen voi ponnahtaa kaikkialla, mutta yleensä iskee kasvoille. Muita yhteisiä alueita akne breakouts ovat niska, hartiat, rinta ja takaisin.

Akne on hyvin yleinen ongelma - itse asiassa se on yleisin ihosairaus vaikuttaa ihmisiä Euroopassa. Peräti 50 miljoonaa eurooppalaista elää akne, ja useimmat niistä ovat heidän teini tai nuori aikuinen vuotta. Vaikka kuka tahansa voi saada akne - pojat, tytöt, miehet ja naiset - missä iässä tai elämänvaiheessa, se on yleisintä teini. Noin 85 prosenttia teini lopulta saada akne.

Syitä akne

Akne voi aiheuttaa tai pahentaa useita eri asioita, kuten:

 • Muutokset hormonitasot (kuten murrosiässä tai kuukautisten)
 • Kosmetiikka tai hiusten tai ihon tuotteita
 • Ottaa suvussa akne
 • Jotkut lääkkeet
 • Jotain hankaa iholla (kuten hattu tai kypärä)
 • Voimakas hankaamalla ihoa
 • Stressi

Akne hoito ja ehkäisy

On olemassa useita erilaisia ​​akne hoitovaihtoehtoja, ja mikä niistä on paras sinulle riippuu kuinka vaikea akne on. Hyvä ihonhoito on usein ensimmäinen puolustuslinja lievä akne tai satunnainen finni - se tarkoittaa, että pesu naamasi enintään kahdesti päivässä (mutta aina kun hikoilu), jossa lempeä puhdistusaineet ja haaleaa vettä.

Joskus enemmän hoitoa tarvitaan pitämään ihon terveenä. Selvittää tai estää akne purkautuminen, voit kokeilla:

 • Over-the-counter lääkkeitä puhdistusaineet, voiteet, voiteet, geelit, kasvot tyynyjä, ja morePrescription lujuus ajankohtainen voiteita, voiteet, voiteet ja muut akne hoidot
 • Suullinen reseptiä hoitoja, kuten antibiootteja tai ehkäisypillerit naisille
 • Isotretinoiinia (Sotret, Claravis, Amnesteem, Accutane, ja muut), pilleri määrätty hoitamaan hyvin vaikea akne
 • Injektiot kortikosteroidien
 • Laser hoitoja, kuten sininen valo hoito, pulssi valo-ja lämpöenergiaa hoito ja diodi laserhoitoa.

Jos sinulla on akne, sinun on todennäköisesti hoitaa sitä varten pitkän aikaa - ei vain aikana akne purkautuminen. Työ ihotautilääkäri määrittää sopivin hoito akne, ja kuinka kauan sinun tulee noudattaa hoito. On tärkeää, ettet lopeta akne hoidon ennen lääkärin määräämää sanoo, että se on okei - muuten olet vaarassa ottaa toisen akne purkautuminen juuri kun iho alkaa tyhjentää.

Ilman hoitoa, saatat kokea pysyviä akne breakouts ja arpeutuminen ihon, sekä ahdistus ja huono itsetunto. Usein akne tyhjentää sen jälkeen, kun olet poissa teini-iässä, mutta jopa jotkut aikuiset kamppailevat akne ja ongelma iholle ja tarve hoitoon se.

Sinun ei tarvitse käsitellä pysyviä akne - eikä sinun pitäisi. Kokeile over-the-counter hoitoja ja terveellisiä elämäntapoja auttaa selvittämään ongelma iholle tai enemmän vaikea akne nähdä ihotautilääkäri reseptiä-voimaa hoitoja.