Evb

Keeping Crohnin taudin hallinnassa

Making järkevä elintapojen muutoksia jälkeen hoitosuunnitelma, ja kurkotti tuki ovat keskeisiä näkökohtia pysyä hyvin, kun sinulla on Crohnin tauti.

Vaikka ruokavalio ja ravitsemus pelata rooli oman Crohnin, se ei ole vain elämäntapa tekijä, joka vaikuttaa kunnossa. stressaavissa tilanteissa voi myös laukaista oireita monilla potilailla.

Vaikka terveydenhuollon ammattilaisten huomaat muutoksia niiden potilaan olosuhteissa, kun he ovat alle paljon paineita. "Olen vahvasti sitä mieltä, että stressi on iso osa kaikissa tulehduksellinen suolistosairaus (IBDs)", sanoo Carl Dennison, MD, perhelääkäri Fort Lauderdale, Fla "Olen nähnyt tämän uudestaan ​​ja uudestaan; läpi stressaavaa kertaa voi purkautua IBD. "

Crohnin tauti hallinta: potilaan ja asiantuntijan näkökulmasta

"Soihdut voi tapahtua sen jälkeen, emotionaalinen shokki", vahvistaa Charles O. Elson, III, MD, varapuheenjohtaja tutkimukseen Sisätautien ja Basil I. Hirschowitz professuurin gastroenterologian University of Alabama-Birminghamin. Useimmat lääkärit kertovat teille, että stressin vähentäminen voi maksaa suuria terveyshyötyjä lähes kuka tahansa. Mutta oppia käsittelemään tehokkaasti päivittäin paineet sekä aikoina lisääntynyt stressi on erityisen hyödyllinen ihmisille, joilla Crohnin tauti.

Sama koskee Crohnin potilailla, joilla tauti. Torjumaan stressiä, paljon joogaa, meditaatiota ja muita liikuntaa säännöllisesti pitää kehoaan vahva sekä fyysisesti että henkisesti.

Dr. Dennison samaa mieltä, "Ajatuksemme ovat niin voimakkaita, että jos olemme asunnon negatiivisia asioita, se ei ole yllättävää, että tämä on tavallaan heijastuu kehossamme. Minä neuvon ihmisiä auttamaan heitä käsittelemään stressiä elämässään ennakoivasti. Mielestäni on tärkeää sisällyttää jooga tai muu mielen ja kehon harjoitus potilas voi nauttia. Kaikki nämä asiat ovat hyödyllisiä. En tiedä, jos voimme tieteellisesti todistaa sen, mutta perheen lääkärin näkökulmasta olen vahvasti sitä mieltä siitä. "

Toimitusjohtaja Crohnin tauti: välttää laukaisee

Lisäksi käsitellään tehokkaasti stressiä, on tärkeää välttää muita laukaisee elämässäsi voi kuitata Crohnin oireita. Näitä ovat muun muassa:

  • Tupakointi. Tutkimus osoittaa, että tupakointi voi pahentaa oireita Crohnin tauti. Jos olet jo tupakoitsija, jotta tämä vuosi lopetat hyvää.
  • Alkoholi. Dennison suosittelee vähentää tai poistaa alkoholin nauttiminen koska alkoholi voi ärsyttää vatsaa.
  • NSAID-tulehduskipulääkkeitä (NSAID) kuten ibuprofeeni tulisi välttää, koska nämä lääkkeet (jopa over-the-counter annosta) voi myös ärsyttää vatsaa. Käytä parasetamoli (Parasetamoli) sen sijaan lievä kivunlievitystä. Jos parasetamoli ei leikkaamalla sitä, keskustele lääkärisi kanssa muista asianmukaisia ​​kivunhoito.

Toimitusjohtaja Crohnin tauti: muuttaa käyttäytymistä

Myönteistä on monia terveellisiä muutoksia voit panna toimeen, joiden avulla voit paremmin hallita Crohnin tauti. Näitä ovat muun muassa:

  • Harjoitus. Liikunta on hyväksi yleistä terveyttä sekä stressin vähentäminen. Ja tutkimukset ovat sidoksissa säännöllinen liikunta parantaa Crohnin oireita ja elämänlaatua.
  • Thought ohjaus. Dennison uskoo, että ajatuksesi voi olla todellinen vaikutus siihen, miten sinusta tuntuu. Voit oppia hallitsemaan häiritseviä ajatuksia ja keskittyä tapoja selviytyä mahdollisesti negatiiviset ajatusmallit sisällyttämällä menetelmiä, kuten hengitys tekniikoita rentoutumiseen tai meditaatiota. Tekniikkaa kutsutaan kognitiivinen käyttäytymisen hoito voi myös auttaa.
  • Valot pois. On tärkeää, että ihmiset, joilla Crohnin tautia varmista, että ne saavat tarpeeksi lepoa joka ilta. Immuunijärjestelmä toimii paremmin, kun olet levännyt, ja tulet todennäköisesti huomaamaan, että olet parempi pystyä käsittelemään stressiä sekä sen jälkeen hyvät yöunet.

Toimitusjohtaja Crohnin tauti: löytää tukea

Tunnustavat, että sinun ei tarvitse kohdata Crohnin tauti oman voi myös auttaa sinua selviytymään ahdistusta ja stressiä. Muutamia vinkkejä löytää tukea, joka auttaa sinua parhaiten ovat:

  • Otetaan kumppani tai hoitajan lääkärin seurannat, tämä voi rohkaista sinua, ja auttaa oman rakkaansa pysyä yhteydessä mitä olet käymässä läpi.
  • Ota tukiryhmä niin tiedät kaikki on tietää taudista ja voi neuvotella muiden kanssa läpi kokemuksen.
  • Mene paikallisia. Tutustu Crohnin tauti resursseja omalla alueella, voit kääntyä apua, kun sitä tarvitaan.
  • Saada asiantuntija-apua. Etsikää apua psykologi, terapeutti tai muu mielenterveyden ammattilainen, jos tarvitset sitä.

Toimitusjohtaja Crohnin tauti: ota lääkettä

Muista, että tavoitteena Crohnin taudin hoitoon on vähentää tulehdusta, hoitaa oireita, ja pysyy remissiossa (kun taudin aktiivisuutta on lievä tai poissa). Vaikka useimmat potilaat Crohnin tauti voi elää normaalia, ja toimiva, elämää, lääkitystä kuin määrätty on olennainen tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Teetkö kaiken voit hallita Crohnin? Selvitä meidän interaktiivisen lääkärintarkastus.

Dr. Elson, asiantuntija IBD: n ja jäsen neuvottelukunta National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri, sanoo, että valitettavasti monet potilaat, joilla Crohnin ja muut krooniset sairaudet eivät jatka ottamaan lääkkeitä oikein ja varoittaa, että tämä voi aiheuttaa oireita palata. Hän kehottaa ihmisiä Crohnin ottamaan lääkkeensä ohjeiden mukaisesti. "Haluamme pitää sairauden uusiutumista." Ja saada Crohnin tauti hyvin hoidettu ja hallinnassa on varmasti tavoite arvoinen kuvaaminen.