Evb

Keuhkosyöpä testit

Tutustu eri testejä patologi käyttää määrittää tyyppi ja vakavuus teidän keuhkosyöpään.

Lääkärit käyttävät erilaisia ​​testejä olla varma, että jotain nähnyt kuvantamisen testi on todella keuhkosyöpä, määrittää tarkka tyyppi keuhkosyöpään, ja nähdä, miten pitkälle se voi levitä.

Lääkäri (kutsutaan patologi), joka on asiantuntija käyttämällä laboratoriotesteissä diagnosoida sairauksia, kuten syöpää tarkastellaan soluja mikroskoopilla. Jos sinulla on kysyttävää patologian tuloksia tai muita testejä, varmista ja kysy lääkäriltäsi. Tarvittaessa saat toisen mielipiteen raportin (kutsutaan patologia arvostelu) saamalla kudosnäyte lähetetään patologi toinen lab.

Testit kudosten ja solujen

Sputum sytologia. Limakalvo yskit sen keuhkoista (limaa: lausutaan "Flem") tarkastellaan mikroskoopilla onko syöpäsolut ovat läsnä.

Ohutneulabiopsia (STT). Pitkä, ohut (hieno) neulaa käytetään poistamaan solunäytettä alueelta, joka voi olla syöpä. Näyte tarkasteltava lab onko olemassa syöpäsoluja.

Bronkoskopian. Valaistu, joustava putki (kutsutaan bronkoskoopin) johdetaan suun kautta osaksi keuhkoputkien. Tämä testi voi auttaa löytämään kasvaimia, tai sitä voidaan käyttää ottamaan näytteitä kudoksen tai nesteitä, onko syöpäsolut ovat läsnä. Sinulle voidaan antaa lääkkeitä nukuttamiseen tähän kokeeseen.

Endobronkiaalinen ultraääni. Ultraääni on testi, joka käyttää ääniaallot tehdä kuvia puolilla kehoa. Saat endobronkiaalinen ultraääni, bronkoskoopin on varustettu ultraäänilaite sen kärki ja johdetaan alas henkitorveen. Jos huolenaiheita (kuten suurentuneita imusolmukkeita) nähdään ultraäänellä, ontto neula läpi voidaan bronkoskoopin ja ohjaavat ultraääni alueelle ottamaan biopsianäytteissä. Tämän jälkeen näytteet tarkasteltiin mikroskoopilla onko syöpäsolut ovat läsnä.

Endoskooppinen ruokatorven ultraääni (EUS). Tämä testi on kuin endobronkiaalinen ultraääni, paitsi endoscope (valaistu, joustava putki) käytetään. Se on kulkenut kurkkuun ja ruokatorveen (nielemisvaikeuksia putki, joka yhdistää suun vatsaan). Ruokatorven piilee takana henkitorveen. Tämä testi tehdään puuduttavaa lääkettä (puudutus) ja kevyt sedaatio.

Ultraääni otettuja kuvia sisältä ruokatorvi voi auttaa löytämään suuria imusolmukkeiden sisällä rinnassa, joka saattaa sisältää keuhkosyöpä. Jos huolenaiheita (kuten suurentuneita imusolmukkeita) nähdään ultraäänellä, ontto neula läpi voidaan endoscope saada biopsianäyttei niitä. Jälkeen näytteet katsoin mikroskoopilla nähdä, jos ne sisältävät syöpäsoluja.

Mediastinoscopy ja mediastinotomy. Molemmat testien avulla lääkäri voi katsoa, ​​ja näyte rakenteiden väliselle alueelle keuhkoihin (tätä kutsutaan välikarsinainfektioon) ja takana rintalastan. Ne tehdään leikkaussalissa kun olet syvässä unessa (nukutuksessa). Suurin ero on paikka ja koko leikkaus (viilto) tarvitaan tutkia tällä alalla.

Thoracentesis ja thoracoscopy. Nämä testit tehdään tarkistaa, onko keuhkojen ympärille aiheuttaa keuhkosyöpää tai jokin muu lääketieteellinen ongelma, kuten sydämen vajaatoiminta tai infektio. Sillä thoracentesis, iho on numbed ja neula on sijoitettu ripojen valua nestettä. Neste tarkastetaan syöpäsoluja. Thoracoscopy käyttää ohut, valaistu putki liitetty videokamera ja näyttö tarkastella väliin keuhkoihin ja rintakehän. Näin lääkäri voi nähdä mitään syöpää talletuksia keuhko-tai limakalvon rintakehän ja voi ottaa pieniä kudoksen katsoin mikroskoopilla. Thoracoscopy voidaan käyttää myös näytteen imusolmukkeisiin ja nestettä ja kertoa, onko kasvain on kasvamassa olevat kudoksia tai elimiä.

Luuydinbiopsianäytteissä: Tätä testiä makaat puolella tai vatsaa. Kuoren takana hip puhdistetaan. Sen jälkeen, kun pinta-ala on numbed, neula käytetään poistaa pieni pala luuta, yleensä takana lonkan luun. Näyte tarkistetaan syöpäsoluja. Tämä tapahtuu useimmiten auttaa löytämään, jos pienisoluinen keuhkosyöpä on levinnyt luustoon.

Lab testit ja muut testit

Näytteitä koepaloja tai muut kokeet lähetetään laboratorioon. Siellä lääkäri tarkastellaan näytteitä mikroskoopilla selvittää, jos ne sisältävät syöpää ja jos on, mikä syöpä on. Erityisiä testejä voidaan tarvita auttamaan luokitella syöpää. Syövät muista elimistä voi levitä keuhkoihin. On hyvin tärkeää selvittää, missä syöpä alkoi, koska hoito on erilainen eri syöpien.

Verikokeet: Verikokeet ei käytetä löytää keuhkosyöpään, mutta he ovat tehneet saada tunnetta ihmisen yleistä terveyttä. Täydellinen verenkuva (CBC) näyttää, onko veressä on oikea määrä eri solutyyppejä. Tämä testi tehdään usein, jos olet kemoterapiaa, koska nämä lääkkeet voivat vaikuttaa verta muodostavien solujen luuytimessä. Muita verikokeita voidaan havaita ongelmia eri elimissä, kuten munuaiset, maksa, ja luut.

Keuhkojen toimintakokeiden: Keuhkojen toimintakokeet (PFTS) tehdään usein sen jälkeen, kun keuhkosyöpä on todettu. Nämä kokeet osoittavat, kuinka hyvin keuhkot toimivat. Tämä on erityisen tärkeää, jos leikkaus voisi olla vaihtoehto, hoidettaessa syöpää. Nämä testit voivat antaa kirurgi käsityksen siitä, kuinka paljon keuhko voidaan poistaa tai jos leikkaus on hyvä vaihtoehto ollenkaan.