Evb

Kuinka kauan Chemo aivot viimeksi?

Kysy Dr. Martee Hensley

Kuten syövän hoitomuotoja parantaa, yhä useammat potilaat ovat elossa niiden syöpien, kuten sinäkin. Nyt meillä on tervetullut haaste oppia tärkeitä asioita kohtaamista syövän sairastaneet - kysymyksiä kuten krooninen pelot toistumisen, pysyviä fyysisiä vaikutuksia leikkauksen ja kemoterapian, kehitettäessä toisen syöpiä, ja hienovaraisempia ongelmia, kuten vaikeuksia monimutkainen mielenterveyden tehtävät ja lyhyempi tarkkaavaisuuden kestoaika. Lääketieteen tutkijat käyttävät usein termiä "kognitiivinen heikentyminen" tai "kognitiiviset häiriöt" kuvaamaan näitä psyykkisiä muutoksia, mutta syövän sairastaneet potilaat kemoterapiaa usein kutsuvat sitä vain Chemo aivot.

Paljon tutkimusta on vielä tehtävää tällä alalla. Koska meillä ei ole tarpeeksi luotettavaa tietoa tämän ongelman, se on vaikea sanoa potilaille, jotka ovat aloittamassa kemoterapian kuinka yleistä se on, Chemo aivot oireita, ja kuinka kauan tällaiset oireet voivat kestää. Mutta on olemassa joitakin tutkimuksia, jotka ovat verranneet kognitiivisten toimintojen potilailla ennen ja kemoterapian jälkeen. Yhdessä harvoista tutkimuksissa, jotka käsittelivät naisten keskittymistä ja ajattelua ennen, sen aikana ja sen jälkeen kemoterapiaa munasarjasyöpä (Hensley ML, naistentaudit OnC 102: 270-277, 2006), testit keskittymistä ja muistia ei havaittu lasku suorituskyky aikana tai kemoterapian jälkeen. Kuitenkin naiset, joilla on korkea koulutustaso ilmoitti, että he kokivat keskittymistä ja muistia olisi heikentynyt kemoterapian aikana, vaikka he ilmoittivat myös, että ne laskivat takaisin lähtötasolle muutaman kuukauden kemoterapian jälkeen.

Toisessa hyvin suunniteltu tutkimuksessa (Schagen SB, J Natl Cancer Inst 23: 1742, 2006), neljä ryhmää naisia ​​verrattiin ennen ja jälkeen hoidon: naisten rintasyöpä, jotka olivat menossa saada suuria annoksia kemoterapiaa, naisten rintasyöpä jotka olivat menossa vastaanottamaan standardin solunsalpaajahoito, naisten rintasyöpä, jotka eivät tarvitse solunsalpaajahoitoa, ja naiset, joilla ei ole rintasyöpää ja jotka eivät tarvitse hoitoa. Naiset kaikki neljä ryhmää suoritetaan yhtä hyvin kognitio testaus ennen hoitoa. Hoidon jälkeen neljäsosa naisista, jotka saivat suuria annoksia kemoterapiaa oli jonkin verran vähentynyt kognitiivisia kokeen aikana, mutta mitään tällaista laskua nähtiin keskuudessa naisten rintasyöpä, jotka saivat joko vakio-solunsalpaajahoitoa tai ei kemoterapiaa. Erittäin tärkeä löydös oli, että 7 prosenttia naisista, joilla ei ole rintasyöpää eikä rintasyövän hoito oli vähentynyt kognitio testin suorituskykyä. Tämä korostaa tutkimusten, jotka seuraavat naisten suorituskykyä pitkällä aikavälillä niin, että havaitut muutokset eivät virheellisesti johtuvan vaikutuksia kemoterapiaa.

Poikkipinta-tutkimukset, joissa naiset testataan vain kerran, jonkin aikaa sen jälkeen, kun niiden hoitoa syöpään, tarkasteltiin myös tätä asiaa, mutta tällaisten tutkimusten tulosten on hyvin vaikea tulkita. Jotkut eivät viittaa siihen, että pieni vähemmistö naisista voi edelleen olla kognitiivis jopa kymmenen vuotta hoidon jälkeen, mutta tietämättä, mitä esikäsittely kognitiivinen suorituskyky oli tai mitä muita asioita voinut muuttua kemoterapiaa, emme voi tehdä selkeää yhdistyksen välillä altistuminen kemoterapiaa ja nykyisen kognitiivisia toimintoja.

Se sanoi, olen varma, että olet kyllästynyt väsynyt ja "sumea" kaikkien näiden vuosien jälkeen. Vaikka meillä ei ole kaikkia todisteita siitä, kuinka yhteisiä, kuinka vakava ja kuinka pitkäkestoinen kemoterapian liittyvä kognitiivinen heikentyminen on, sinun pitäisi elää edelleen paras elämä voit. Joten puhua lääkärille näistä oireista. Voi olla, että arviointi emotionaalista puolta - katsomalla oireita stressi, masennus ja krooninen ahdistuneisuus - voi johtaa toimia, jotka voivat auttaa sinua toimimaan paremmin. Esimerkiksi masennus ja ahdistus voidaan hoitaa terapia ja lääkitys ja elämäntapojen muutokset voivat auttaa ihmisiä selviytymään stressistä.