Evb

Kun murehtia yökastelu

Yökastelu unen aikana on yleistä nuorilla lapsia ja pitää normaalina jopa 6-vuotiaana. Still levoton? tässä mitä sinun tarvitsee tietää.

Yökastelu, jota kutsutaan myös yökastelu, on yleinen sairaus vaikuttaa noin viisi miljoonaa lasta Euroopassa - se on yleisempi pojilla kuin tytöillä. "Lääkärit eivät pidä lapsia olemaan" bedwetters "elleivät ne märkä illalla nukkumaan, kun 6-vuotiaana", kertoo Howard J. Bennett, MD, lastenlääkäri Washington DC: ssä, ja kirjoittanut useita terveyteen liittyviä kirjoja lapsille, myös Waking Up Dry: Opas auttaa lapsia voittamaan Bedwetting.

Jos lapsesi on alle 6 ja on edelleen kastelua sängyssä, älä ole liian huolissaan. Hän luultavasti selvitä kunnossa, sanoo Bennett. "Vaikka yökastelu menee pois, lapset ei tarvitse odottaa, jos he haluavat olla kuiva nyt", hän jatkaa.

Ymmärtäminen yökastelu

Lääkärit luonnehtivat yökastelu joko ensisijaiseksi yökastelu tai toisen yökastelu.

  • Ensisijainen yökastelu on kykene pysyä kuivana kuuden peräkkäisen kuukauden ajan.
  • Toissijainen yökastelu on kastelua uudelleen oltuaan kuiva kuusi peräkkäistä kuukautta.

Aikuisten yökastelu on myös kysymys. Tutkimukset osoittavat, että vähintään 2 prosenttia aikuisista kokemus yökastelu.

Mikä aiheuttaa yökastelu?

Yökastelu suvuittain. "Noin 75 prosenttia lapsista märkä sänky yöllä on vanhempi tai ensimmäisen asteen sukulainen, joka oli sama ongelma kuin lapsi", sanoo Bennett.

Useimmissa tapauksissa ensisijainen yökastelu ei ole aiheuttanut taustalla lääketieteellinen ongelma. Kuitenkin toissijainen yökastelu vuonna lapset ja aikuiset voivat johtua virtsatietulehdus, eturauhasen ongelma miehillä, diabetes, uniapnea, unihäiriöt, sirppisoluanemia tai tiettyjen neurologisten ongelmien. Emotionaalinen stressi, kuten kuolema rakastettusi tai muutos ihmisen ympäristössä, voi myös aiheuttaa toissijaisia ​​yökastelu.

Ummetus voi myös aiheuttaa yökastelu, sanoo Bennett. "Tämä johtuu siitä, peräsuoli on anatomisesti oikealla takana virtsarakon. Jos lapsi on liian täynnä peräsuoleen, se voi häiritä virtsarakon koko ja se voi aiheuttaa epäsäännöllisiä rakon supistelua, joka voi johtaa yöllä kastuu", hän selittää.

Miten yökastelu hoitaa?

Useimmat lapset selvitä yökastelu omasta, hoitoa ei yleensä tarvita, ellei lapsi on vaivautunut yökastelu. Kuitenkin tässä on useita tekniikoita voit kokeilla ennen nukkumaanmenoa estää yökastelu:

  • Rajoittaa sitä, kuinka paljon lapsesi juomia ennen nukkumaanmenoa. Liiallinen illallisen jälkeen ei pidetä syynä yökastelu, vaikka se voi aiheuttaa satunnaista märkä yön, sanoo Bennett.
  • Mennä vessaan ennen nukkumaanmenoa, ja sitten taas. Onko lapsesi mennä vessaan - tai ainakin yrittää - ennen nukkumaanmenoa. Myös herätä lapsesi ennen kuin menet nukkumaan ja ottaa hänet vessaan.
  • Kokeile yökastelu hälytys. Jos edellä mainitut vihjeet eivät näytä auta, yritä yökastelu hälytys. Yökastelu hälytys toimii kuulostava pois heti, kun se havaitsee virtsasta. Hälytys herättää lapsesi niin, että hän voi saada jopa vessassa. Yökastelu hälytykset ovat erittäin tehokkaita, mutta myös vaatii paljon kärsivällisyyttä ja omistautumista osa lapsen ja vanhempien. "Oikein käytettynä, hälytys toimii 75-80 prosenttia ajasta", sanoo Bennett. Varmista muistuttaa lapsesi asettaa hälytyksen ennen kuin menee takaisin nukkumaan.
  • Lääkehoito. Tietyt lääkkeet voivat estää yökastelu. Kuitenkin lääkitystä käytetään tyypillisesti viimeisenä keinona tai lyhytaikaiseen käyttöön, kuten sleepover tai yön leiri, eikä sitä suositella käytettäväksi alle 5-vuotiaana. Lääkkeitä käytetään yökastelu ovat desmopressiini (DDAVP), imipramiini (Tofranil), ja oksibutyniiniä (Ditropan).

Nämä lähestymistavat voivat myös auttaa aikuisten yökastelu ongelmia.

Yökastelu voi olla vahingollista lapselle. "Koska lapsen itsetunto voi vaikuttaa yökastelu, vanhempien ei pitäisi koskaan rangaista, arvostella, tai nöyryyttää lapsen märkä yön", sanoo Bennett. Sen sijaan palkita lapsesi kuivalle yötä.

Jos lapsesi tuntuu ahdistunut tai nolostuttaa yökastelu, hän tietää, miten yhteisiä yökastelu on ja vakuuttaa hänelle, että se ei ole hänen vikansa. Jaa tarinoita siitä, miten muut perheenjäsenet märkä sänky, koska tämä auttaa vähentämään joitakin ahdistusta.

Yökastelu: kun puhua lääkärille

"Vanhemmat eivät useinkaan tuoda esille yökastelu heidän [lapsen] lääkäri. Tämä voi olla, koska ne ovat hämmentynyt siitä tai eivät näe sitä lääketieteellinen ongelma", sanoo Bennett. Kuitenkin, sinun pitäisi puhua lapsesi lääkärille yökastelu jos lapsesi on vielä märkä 6-vuotiaana tai jos se häiritsee lapsesi nuorempana, hän sanoo. Jos lapsi on aiemmin kuivua vähintään kuusi kuukautta ja sitten alkaa kostutus sänky, soita lääkärillesi heti, sillä voi olla lääketieteellinen syy käyttäytymiseen.

Yökastelu on hyvin yleistä. Useimmat lapset selvitä käyttäytymistä omasta, mutta jos olet huolissasi lapsesi yökastelu, kysy lastenlääkäri.