Evb

Kun Parkinsonin tauti vaikuttaa mielialaan

Monet ihmiset, joilla on Parkinsonin tauti on myös masentunut ja voi käsitellä jaksoja ahdistusta ja kieltäminen samoin. On tietoinen emotionaalista puolta tämä tauti voi auttaa sinua hoitaa rakkaasi.

Kun ihmiset ajattelevat Parkinsonin tauti, mitä tulee mieleen ovat fyysisiä vaikutuksia - lihasjäykkyys, vapina, vaikeuksia liikkeen.

Mutta Parkinsonin tauti on sairaus, aivojen ja hermoston ja sellaisenaan, voi myös olla vaikutusta potilaan emotionaalinen tila. Mielialan muutoksia voi syntyä biokemiallisia muutoksia tuomat taudin, mutta ne voivat liittyä myös lääkkeitä käytetään torjumaan Parkinsonin tai olla luonnollinen reaktio potilaan menetys valvoa omaa ruumistaan.

Omaishoitajien ihmisten Parkinsonin tautia täytyy ymmärtää nämä mahdolliset mielialan muutoksia ja on valmis sopeutumaan niihin. On paljon hoitaja voi tehdä auttaakseen, joko määrittämällä ongelman lähde tai vastaamalla potilaan tunteita varoen, myötätuntoa, ja huomaavaisuus.

Emotionaalisia vaikutuksia Parkinsonin tautiin

Jotkut emotionaalisia vasteita, jotka on yhdistetty Parkinsonin tautiin kuuluu:

 • Masennus. Jopa puolet Parkinsonin tautia sairastavilla potilailla päätyä käsittelevät masennusta. Se on niin yleistä, että jotkut lääkärit uskovat, masennus voi itse asiassa olla oire Parkinsonin, mahdollisesti juurtuneet tavalla sairaus vaikuttaa aivoihin.
 • Kieltäminen. Monet potilaat, joilla on Parkinsonin tauti reagoi alkuperäisen diagnoosin kieltäytymällä hyväksymästä todellisuutta heidän tilanteensa. Kieltämisen voitaisiin liittää tunteita, vihaa, pelkoa ja ahdistusta.
 • Väsymys. Parkinsonin tauti voi muuttaa yksinkertaisin kehon liikkeet - seisomaan, käveleminen - osaksi tyhjennys kokemuksia. Tämän vuoksi potilaat saattavat päätyä syrjäänvetäytymistä ja sisäänpäin kääntynyt, mikä tekee niistä vähemmän kiinnostunut seurustelua muiden kanssa.
 • Ahdistus. Lääkärit uskovat Parkinson-potilaiden tuntevat ahdistusta varten pari syistä. Ne tulevat levottomiksi, kun he ajattelevat tulevaisuutta ja mitä tautia pitää heitä odottaa. Potilailla on myös osoitettu kokea ahdistusta, ennen kuin ne ovat valmiita vastaanottamaan seuraavan lääkeannoksen, jolloin jotkut heidän oireensa alkavat palaavat, tai jos niillä on "off", jonka aikana niiden oireita uudelleen esiin. Jopa 40 prosenttia Parkinsonin potilailla voi esiintyä ahdistusta jossain vaiheessa.
 • Apatia. Noin kolmannes Parkinsonin tauti kokemus tunteita apatia. He saattavat vaikea välitä mitään, tai vaikeaa herätä ja saada asioita tapahtumaan.

Parkinsonin taudin lääkkeet voivat muuttua tunnelmia

Lääkitys ihmiset pitävät Parkinsonin tauti voi aiheuttaa emotionaalisia ongelmia.

"Lääkitys voi aiheuttaa psykoottisia oireita, jotkut aistiharhoja ja vainoharhaisuutta. Usein se hyvänlaatuinen eikä liian järkyttävää, mutta toisinaan se voi tulla erittäin epämiellyttävä", sanoi Linda Pituch, avohoidon palvelujen johtaja Parkinson Foundation.

Parkinsonin tauti: hakevat masennus

Masennus on yleisin mielialahäiriö liittyvät Parkinsonin tauti, joten huoltajien täytyy pitää silmällä varoitusmerkkejä. Näitä ovat muun muassa:

 • Välinpitämättömyys toimia henkilö kerran oli
 • Ottaa jyrkkä lasku tai ruokahalun lisääntyminen
 • Ongelmia keskittyen tai keskittämällä
 • Making lausuntoja tunne arvoton tai joissa yleinen puute toivoa tulevaisuudesta
 • Tunne jatkuvaa surua
 • On toistuvia itsemurha-ajatuksia tai kuoleman

Pituch suosittelee tuo masentunut Parkinsonin taudin potilas lääkäriin niin pian kuin mahdollista. "Selvitä, jos kyseinen henkilö on saada apua niiden masennus", hän sanoi. "Se on erittäin tärkeää. Jos he eivät saa apua, se tulee olemaan hyvin vaikea taistelu voittaa."

Parkinsonin tauti: auttaa mielialan kysymyksiä

Jotkut tapoja, omaishoitajien voi auttaa Parkinsonin tautia sairastavilla potilailla emotionaalisia ongelmia tai mielialan muutoksia ovat:

 • Therapy. Getting rakkaasi osaksi psykoterapia voi olla tärkeä askel käsiteltäessä ahdistus, masennus tai apatia. Terapeutti voi auttaa potilasta ymmärtämään niiden tunnelmia ja mikä aiheuttaa heille, ja voi opettaa, että henkilö, miten voidaan paremmin ohjata ja hallita tunteitaan.
 • Lääkitys. Jotkut Parkinson lääkkeet auttaa näissä mielialan ongelmia, toiset pahentaa. Parkinsonin lääkkeet ja masennuslääkkeet voivat auttaa parantamaan masentuneisuus, väsymys tai ahdistusta. Toisaalta, jotkut näistä lääkkeistä voi tuoda hallusinaatioita tai psykoosi, joten lääkitystä pitoisuudet voivat olla tarpeen muuttaa tai uusi Parkinsonin lääkitys saattaa olla tarpeen ottaa huomioon, jos vaikutuksia, kuten niitä esiintyy.
 • Seurusteluun. Uudelleen perustamisesta henkilön siteet ulkomaailmaan voi tehdä paljon nostaa hänen henkiä, Pituch sanoi. "Saada ne pois seurustelua, ja tukea heitä, kun he tuntevat olonsa epämukavaksi", hän ehdottaa. "Auta heitä keksimään tapoja kehystys tilanne, kun he ottavat kiusallinen hetki, kuin jos siellä on vähän kuolata tai ruokaa niiden paita, jonka keksiä quip sanoa, kun näitä asioita tapahtuu."
 • Varmuuden. Hoitajat voivat auttaa valtavasti vain ylläpitämällä rauhallinen, rakastava, ja rauhoittavaa tavalla, Pituch sanoi. Tämä on erityisen totta, jos potilas ottaa hallusinaatioita tai psykoosi. "Hoitajien pitäisi keskustella, että mitä he näkevät on väärin tai ei ole totta", hän sanoo. Sen sijaan, "he haluavat sanoa asioita, kuten," Oletko kunnossa, olen tarkistanut ja kaikki on kunnossa. Tämä voisi olla sivuvaikutus lääkitys. ""

Parkinsonin on monimutkainen sairaus. Lue niin paljon kuin voit siitä. Beyond Everyday Health, kaksi hyviä paikkoja aloittaa ovat Michael J. Fox Foundation for Parkinson tutkimus ja Parkinsonin taudin perusta.