Evb

Kuukautiset voivat vaikuttaa insuliinin tarpeeseen

Estrogeenin ja progesteronin, joka surge ennen kuukautisia, myös vaikuttaa veren glukoosipitoisuutta.

Joillakin naisilla, joilla on tyypin 1 diabetes, hormonaaliset muutokset, jotka tulevat kuukautiset voi aiheuttaa muutoksia veren glukoosipitoisuutta. Seuranta tasoilla ja säätämällä insuliinia vastaavasti on avain hoitanut kuukausittain muutos.

Diabetes: miten hormonit vaikuttavat verensokerin
Sama hormonit, jotka määräävät kuukautiskierto voi vaikuttaa myös veren glukoosipitoisuutta.

"Kaksi tai kolme päivää ennen kuukautisia, kuten estrogeenin ja progesteronin tasot ovat muuttumassa, joukko naisia ​​- mutta eivät kaikki - huomaat, että insuliinin lisääntyessä huomattavasti, koska verensokeri nousee", kertoo Jay Cohen, MD, lääketieteellinen johtaja ja hormonaalisia klinikan Memphis ja kliinisen apulaisprofessorin laitos perheen lääketieteen University of Tennessee.

Jos näin tapahtuu, tasot vähenevät tavallisesti jälkeen alkaa. Myös Cohen huomauttaa, jotkut naiset eivät koe kuukautiskierron liittyviä muutoksia verensokeria, ja muut voivat vain nähdä laskua verensokeria aikoihin niiden aikana.

Diabetes: miten kuukautiskierto voi vaikuttaa
Lisäksi kuukautiskierron vaikuttavat kykyä hallita diabetesta, joilla tyypin 1 diabetes voi vaikuttaa kuukautiskiertoon. Keskimäärin tytöt, joilla on tyypin 1 diabetes on tapana aloittaa aikoja noin vuotta myöhemmin kuin tytöt, joilla ei ole sairaus. Ja naiset, joilla on tyypin 1 diabetes ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät olla kuukautiskierron ongelmia ennen ikää 30. Tarkemmin ottaen tyypin 1 diabetes voi lisätä mahdollisuuksia:

  • Pidemmät kiimakiertojen
  • Pitemmät
  • Raskaampi kuukautiset
  • Aiemmin puhkeamista vaihdevuodet

"Naisilla, joiden diabetes on riistäytynyt käsistä, korkea verensokeri voi laittaa nainen suurentunut riski emättimestä ja hiiva-infektiot, ja voi vaikuttaa myös säännöllisiä kuukautisia ", sanoo Cohen. "Jälleen kerran, on tärkeää hyvä verensokeri säännöllisesti."

Diabetes: toimitusjohtaja muuttuvassa insuliinin tarpeeseen
On tärkeää, että nainen ymmärtää, että hän saattaa tarvita enemmän insuliinia ennen hänen kuukautiset, sanoo Cohen, ja pitäisi olla suunnitelma paikallaan hänen endokrinologian. Olitpa ottaen insuliinipistoksista tai ovat insuliinipumpun, on hyvä mahdollisuus, että sinun täytyy lisätä insuliinin annoksia kaksi tai kolme päivää ennen kuin aloitat aikana.

Tutkittuaan vaihtelut veren glukoosipitoisuutta koko kuukautiskierron, sinun endokrinologian avulla voit päättää, mitä sinun pitää tehdä pitämään verensokerin kurissa koko kuukauden pitkä.

"Näin voit estää niitä viisi-seitsemänpäivää pitkittynyt korkea verensokeri, joka voi johtaa mahdollisiin kuivuminen" ja muita komplikaatioita, sanoo Cohen.

Normaali kuukautisia edeltävä hormonaaliset vaihtelut sekä epävakaus verensokeria, voi myös laittaa sinut suurempi riski saada pahoinvointia ja kouristelua ympärille ajan. Jos näin on, Cohen suosittelee ottamalla yksi tai kaksi ibuprofeeni (kuten motrin tai advil) kuin tarvitaan, jotta lievittää kipua.

Keskustele endokrinologian miten kuukausittainen hormonaaliset vaihtelut saattavat vaikuttaa diabeteksen hoitosuunnitelma. Saatat joutua tiiviisti seurata veren glukoosipitoisuutta edeltävinä päivinä jopa teidän kuukautiset muutaman kuukauden, kunnes sinulla on hyvä käsitys siitä, miten insuliinin tarpeesi vastata muuttuvaan hormonitasot.