Evb

Lääkkeiden valvontaa Parkinsonin taudin oireiden

On monia lääkkeitä Parkinsonin taudin hoitoon arsenaali, mutta monet näistä lääkkeistä on merkittäviä haittoja.

Henkilöt, joilla on Parkinsonin tauti ei ole aivojen nimeltä dopamiini, joka on välittäjäaine, joka auttaa välittämään viestejä aivosolujen, jotka hallitsevat liikkeitä.

Parkinsonin lääkitys on ensisijaisesti tarkoitettu muodostavat tämän menetys dopamiinin matkimalla toimillaan pitkittää toimia nykyisten dopamiinia tai yhdistämällä nämä kaksi strategiaa. Parkinsonin lääkitys voi ohjata tai minimoida monia taudin oireita, mutta se ei voi hidastaa sen etenemistä.

Parkinsonin taudin hoitoon: ensilinjan lääkkeitä

Ihmisille alkuvaiheessa Parkinsonin taudin, useimmat lääkärit määrätä dopamiiniagonisteista joka voi jäljitellä dopamiinin toimia aivoissa. Yleisimmin määrättyjä dopamiiniagonisteja Euroopassa ovat:

  • Mirapex (pramipeksoli)
  • Requip (ropinirolin)
  • Parlodel (bromokriptiiniä)

Toinen dopamiiniagonistin Permax (pergolidi), ei ole enää saatavilla Euroopassa.

Dopamiiniagonistit auttaa hallitsemaan epänormaalit liikkeet liittyvät Parkinsonin tauti. Ne toimivat parhaiten, kun oireet ovat vielä suhteellisen lieviä, joten lääkärit yleensä määrätä niitä ensilinjan hoitona. Mutta tämä Parkinsonin lääkitys on useita haittoja.

Dopamiiniagonistit eivät paranna vaikeuksia tasapainon ja ryhdin epävakaus, jotka ovat leimaa oireita Parkinsonin tauti. Tämä Parkinsonin lääkitys voi myös olla vakavia sivuvaikutuksia, kuten unihäiriöitä ja aistiharhoja. Ihmiset, jotka ottavat Dopamiiniagonistit voi myös kehittyä häiritsevä taipumus kohti riskikäyttäytymistä kuten uhkapeli tai seksuaalisen impulsiivisuus.

Potilaat yleensä alkaa pieniä annoksia ensilinjan Parkinsonin lääkitys ja hitaasti kasvaa ajan myötä. Esimerkiksi aloitusannoksesi of Parlodel voisi olla 1,25 milligrammaa (mg) päivässä, ja lopulta nousee 15-30 mg vuorokaudessa.

Parkinsonin taudin hoitoon: levodopa ja karbidopa

Jälkeen viidestä seitsemään vuodeksi mukaan dopamiiniagonistia, useimmat potilaat huomaavat oireidensa edetä pisteeseen, jossa heidän Parkinsonin lääkitys ei enää riitä pitämään ne kurissa. Silloin lääkäri tavallisesti määrää "kultaisena standardina" lääkitystä Parkinsonin tauti - yhdistelmä huumeiden levodopa ja karbidopa (sinemet, Atamet ja Parcopa).

Tämä Parkinsonin taudin hoito muuttuu dopamiinin aivoissa ja on pitkä kokemus tehokkuutta suhteessa pahin liikkeen poikkeavuudet liittyvät Parkinsonin tauti. Levodopa / karbidopa on vanhin, tehokkain lääke lääkärin arsenaali, sanoo Robin Elliott, johtaja Parkinson-säätiö, lisäten, että useimmat potilaat päätyvät lopulta ottamisen Parkinsonin lääkitystä.

Levodopa / karbidopa otetaan suun kautta. Keski-ikäisillä, yleisin annos on yksi, joka tarjoaa 300 1000 mg levodopaa, levittää kolmen-kahdeksan annosta päivittäin.

Levodopa / karbidopa hallitsee monia Parkinsonin taudin oireita, mutta on merkittäviä sivuvaikutuksia. Tämä Parkinsonin lääkitys voi aiheuttaa vakavia, hallitsemattomia, writhing liikkeet tunnetaan dyskinesia. Hallusinaatiot ovat toinen mahdollinen haittavaikutus.

Koska tauti etenee vaikka henkilö on Parkinsonin lääkitystä, kun taas potilaat alkavat kokea "on-off" ilmiö: viimeinen annos lääkettä hälvenee, ja oireet alkavat palata ennen kuin on aika ottaa seuraava annos. Siten se on haaste tasapainoa "on"-aikoja, kun lääke on edelleen voimassa, ja "off"-aikoja. Potilaat tarvitsevat yleensä suurempia annoksia kuin aika menee.

Parkinsonin taudin hoitoon: levodopa reppuselässä lääkkeitä

Yhdessä levodopa / karbidopa ja dopamiini agonistit, lääkärit voivat määrätä Parkinsonin lääkitystä, joka pidentää, kiristyessä tai täydentää jäsenvaltioiden toimia levodopan. Tämäntyyppinen Parkinsonin lääkitys, yleensä otetaan suun kautta, voidaan yhdistää levodopa / karbidopa tai yksinään. Esimerkkejä ovat:

  • MAO-estäjät kuten selegiline (Carbex, Eldepryl, zelapar) ja AZILECTIA (rasagiliiniryhmä). Nämä lääkkeet pidentävät toiminnan levodopan ja toimivat myös masennuslääkkeitä. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat kohonnut verenpaine, aistiharhat (erityisesti iäkkäillä potilailla), sekä häiriöitä muiden masennuslääkkeiden, että potilas voidaan ottaa. Tavanomainen annos Selegiliinin on 5 mg kahdesti päivässä, ja Azilect määrätään tavallisesti 1 mg päivässä.
  • Katekoli o (COMT) estäjät, kuten Comtan (entakaponi) ja Tasmar (tolkaponi). COMT yleensä määrätään yhdessä levodopa / karbidopa. Tämä Parkinsonin lääkitys parantaa pitoisuus levodopan aivoissa, mikä pidentää "on"-aika ja kaventaa "off"-aika. Kuitenkin yksi mahdollinen ongelma tämä lääke on lisääntynyt riski sivuvaikutuksia levodopa / karbidopa, kuten hallusinaatiot ja dyskinesia. Comtan on myös liitetty vakavan ripulin noin 5 prosenttia ihmisistä, jotka ottavat sitä. Keskimääräinen annos on 200 mg jokaisen levodopa-annosta. [

    Tasmar on liittynyt paitsi ripulia, mutta mahdollisesti kuolemaan johtava maksavaurioita samoin. US Food and Drug Administration suosittelee, että lääkärit määräävät Tasmaria vain, jos potilas ei reagoi muiden Parkinsonin taudin lääkitys. Suositeltava annos on 100-200 mg, kolme kertaa päivässä.
  • Antikolinergiset lääkkeet, kuten akineton (biperideeni), norflex tai mephenamine (orfenadriini), ja kemadrin prosyklidiinin. Antikolinergisten tylppä toimintaa välittäjäaine, joka voi edistää epänormaalit liikkeet Parkinsonin taudissa. Antikolinergiset aineet nämä lääkkeet ovat erityisen hyödyllisiä hallinnassa vapinaa alle 70-vuotiaille. Niillä on kuitenkin lukuisia mahdollisia sivuvaikutuksia, kuten ummetus, suun kuivuminen, heikentynyt muisti ja hallusinaatioita. Riippuen Parkinsonin lääkitys olet ottaen, päivittäinen annos voi vaihdella 0,5-6 mg.
  • Symmetrel (amantadiini). Lääkäri voi määrätä tätä lääkettä auttaa hallitsemaan vapinaa, hitaita liikkeitä, ja voimakas väsymys liittyy Parkinsonin tauti. Aistiharhoja ja uneliaisuutta ovat mahdolliset sivuvaikutukset. Tavanomainen annos on 100 mg kaksi tai kolme kertaa päivässä, yhteensä päivittäinen annos on 200-300 mg.

Vaikka kaikki lääkkeet ovat joitakin mahdollisia sivuvaikutuksia, kouluttaa itse noin Parkinsonin lääkitys auttaa sinua ymmärtämään useita hoitovaihtoehtoja käytettävissä kuin sairauden edetessä.