Evb

Lääkkeitä, jotka auttavat alentamaan triglyseridien

Voit auttaa alentamaan korkeat triglyseridiarvot, ruokavalion ja elintapojen muutoksia, mutta joskus nämä toimet eivät riitä. Selvitä, jos sinulla voisi hyötyä lääkitystä alentaa triglyseridejä turvalliselle tasolle.

Korkeat triglyseridiarvot, yhdessä korkea kokonaiskolesteroli, lisätä kertoimet sydänsairauksiin. Jos sinulla on muita riskitekijöitä, kuten suvussa sydänsairaus tai korkea verenpaine, teidän yleinen riski on vielä suurempi.

Alentaminen triglyseridien ja LDL (paha) kolesteroli alkaa ruokavalion ja elämäntavan paraneminen. Elintapojen muutokset voivat olla tupakoinnin lopettamiseen, lisäämällä liikuntaa ja laihdutus tai ylläpitää terveellistä painoa. Ruokavalion muutokset ovat rajoittamalla tyydyttyneitä rasvoja, mutta lisää terveitä kaloreita vihanneksia, hedelmiä ja kuitua.

Riippuen siitä, miten vastata näitä strategioita, lääkkeet voivat myös olla osa teidän hoitosuunnitelman.

Alentaminen triglyseridien lääkityksellä

Lääkäri päättää, jos tarvitset lääkkeitä alentaa triglyseridejä arvioimalla triglyseridiarvo sekä LDL-kolesterolitasoa, ja arvioimalla kaikki merkittäviä riskitekijöitä sepelvaltimotaudin.

Tässä muutamia syitä, lääkäri voi määrätä lääkkeitä alentaa triglyseridejä:

  • Jos sinulla on metabolinen oireyhtymä. Tämä ehto sisältää yhdistelmä vyötärölihavuus, korkeat triglyseridiarvot, ja korkea verenpaine. Jos olet kokeillut ruokavalion ja elintapojen muutoksia kolmen kuukauden ajan ilman menestystä, triglyseridi-alentava lääkitys voi olla tarpeen.
  • Jos edellinen lääkitys johti alentaa kolesterolia ilman alaosaa triglyseridejä. Jos kolesterolia on hallinnassa, mutta triglyseridiarvo on edelleen vähintään 200 mg / dl, triglyseridien lääkitys voi olla tarpeen.
  • Jos sinulla on hyvin korkeat triglyseridiarvot. Jos triglyseridiarvo on tai on yli 500 mg / dl, ehkä aloittaa lääkitys alentaa triglyseridien jopa ennen alentamaan kolesterolia.

Yhteinen lääkitys alentaa triglyseridien

" Kalaöljy, annoksina 3,5 grammaa omega-3-rasvahappoja päivässä, voidaan tehokkaasti alentaa triglyseridejä. Ala-annokset ovat tehottomia ", kertoo kertoo Scott Shurmur, MD, kardiologi Nebraska Medical Center Omaha. Kun reseptilääkkeitä tarvitaan, alentaa triglyseridejä alkaa yleensä lääkitys, joka alentaa LDL-kolesterolipitoisuus - monia samoja lääkkeitä käytetään alentamaan kolesterolia myös alentaa triglyseridejä.

Lääkkeitä käytetään kolesterolin alentamiseen ja valvonnan korkeat triglyseridiarvot ovat:

  • Statiinit. Statiinit ovat yleensä hyvin siedettyjä, ja ne ovat yleisimmin käytettyjä lääkkeitä alentaa kolesterolia. Tavallisia esimerkkejä ovat Lipitor (atorvastatiini), Crestor (rosuvastatiini), Zocor (simvastatiini), Lescol (fluvastatiini), Pravacholin (pravastatiini), ja Mevacor tai Altoprev (lovastatiini). Haittavaikutuksia ovat vatsakipu, ummetus, ja lihassäryt. Sinun ei pitäisi ottaa yksi näistä lääkkeistä, jos olet raskaana tai on aktiivinen maksasairaus.
  • Niasiinia (nikotiinihappo). Niasiini tulee kuin reseptiä tai ravintolisä. Ravintolisiä ei ole säännelty, ja ei pidä korvata reseptiä. Haittavaikutuksia ovat punoitus ja vatsavaivoja. Et ehkä voi ottaa niasiinia, jos sinulla on diabetes, mahahaava, kihti, tai maksasairaus. "Niasiini on joitakin triglyseridien alentaminen kyky, mutta voi myös tehdä verensokeri pahempaa", sanoo tohtori Shurmur.
  • Fibraatit. Nämä lääkkeet ovat lähes aina käytetään nimenomaan alentaa triglyseridejä. Haittavaikutuksia ovat vatsavaivat, sappikivet, ja lihassäryt. Sinun ei pidä Fibraattien jos sinulla on munuaissairaus tai vaikea maksasairaus.

Jotkut diabetes lääkkeet, erityisesti pioglitatsonin (Actos), myös alentaa triglyseridejä, sanoo Shurmur.

Paras tapa tarkistaa korkeat triglyseridiarvot on saada lääkärin tehdä lipidiprofiili verikoe. Jos olet yli 20-vuotiaana, sinulla pitäisi olla lipidiprofiili tarkastettava vähintään viiden vuoden välein. Mitä nopeammin selville kolesteroli-ja triglyseridiarvot, ennemmin voit alkaa saada heidät kuriin ja alentaa riskiä sepelvaltimotaudin.