Evb

Leukemia hoitotyö lomien aikana

Huolellisella suunnittelulla, loma voi olla erikoista leukemiapotilaan ja nautittavaa hoitaja samoin.

Vapaapäivät on tarkoitus olla aikaa perheelle, hauskaa ja juhlia, mutta kun olet hoitaja rakkaasi leukemia, yrittää järjestää tavallista juhlat voi olla ylivoimainen sinulle ja potilas.

Leukemia ja vapaapäiviä: keep it simple

Sillä leukemia potilas immuunijärjestelmän tukahdutti niiden syövän hoitoon, kaikenlaista suuri kerääminen voi aiheuttaa mahdollisen terveydenhuollon kriisi. Mutta se ei tarkoita, leukemian täytyy pysyä eristyksissä koko lomakauden.

"Kutsuminen vähemmän ihmisiä osallistumaan puolueen tai ottaa vähemmän tapahtumia juhlia loma voi olla potilaan etu", sanoo Elizabeth Kitlas, MSW, informaatikko varten Leukemia ja lymfooma Society.

Kitlas sanoo, että jos olet hosting puolue, joka leukemia potilas osallistuu, sinun täytyy kertoa Jokainen vieras joka ei tunne hyvin jäädä kotiin. "Hoitajat [täytyy] säännöt, jotka ovat potilaan parhaaksi", sanoo Kitlas. "Se on täysin hyväksyttävää kommunikoida ystävien ja perheen kanssa, mitä he voivat tai eivät voi tehdä, kun he käyvät tai ovat kosketuksissa potilaan kanssa."

Sen lisäksi, että altis tulehduksille, saavilla potilailla leukemia myös tuntea väsymystä, toinen syy lieventää juhlat. Jotta rakkaasi nauttia juhlat voit järjestää, varmista varata aikaa päivisin levätä - ei poikkeuksia.

Luo uusi perinteet

Juhlapyhien tienoilla, jopa leukemiaa potilailla, jotka fyysisesti ei voi osallistua perinteiseen toimintaan voi haluta. Kitlas sanoo on tärkeää tehdä potilaan ymmärtää, että tällainen osallistuminen välttämättä ole käytännöllisiä, ja että tämä muutos saattaa olla emotionaalisesti tuskallinen mutta välttämätön.

On olemassa tapoja auttaa potilaita selviytymään. "Tunnistaminen muisti loma perinne, jota ei voida vietetään miten se kerran oli voi tarjota lähtökohta potilaan ja perheen luoda uusi tapa juhlia sitä", hän sanoo. "Hoitohenkilöstön on rauhoittaa potilasta, jotka luovat uusia tai erilaisia ​​perinteitä on kunnossa."

Odottaa turvota tunteita

Jopa ihmiset, joilla ei ole merkittäviä lääketieteellisiä kysymyksiä, loma voi olla stressaavaa aikaa täynnä monenlaisia ​​tunteita, ilosta suruun ja turhautumista tyytyväisyyttä. Se varmasti ole mitään erilainen joissa käsitellään leukemia tai heidän hoitajiaan, Kitlas sanoo.

"Lomien aikana, tunteita, kuten surua, ahdistusta ja vihaa voi syntyä. Potilaille ja huoltajille on sallittava tuntea mitä he tuntevat. Pidä viestintäkanavat auki on tärkeää, jotta jokainen ymmärtää, mitä on syytä juhlia ja mikä on rajojen sisällä päivä ", Kitlas kertoo.

Mieti tarpeet, liian

Huolehtiminen joku leukemia on kokopäiväistä sitoutumista, sekä fyysisesti että emotionaalisesti. Lomien aikana, tiemaksujen se ottaa hoitaja on täydennetty. Huoltajille tulee kiinnittää huomiota omiin tarpeisiinsa, tai he eivät voi yleensä potilaan, kertoo Kitlas. "Hoitajat täytyy ymmärtää, että he tekevät parhaansa mukaan hyvin stressaavaa tilannetta", hän sanoo. "Hoitajien tulisi käyttää perheen tai ystävien apua." Joten jos olet yksi jotka yleensä kokkeja iso perhe illallinen, tänä vuonna saada apua muista perheenjäsenistä, instituutti nyyttikestit perinne, tai harkita siirtymistä juhla jonkun toisen kotona, ehdottaa Kitlas.

Jonkin verran suunnittelua ja joustavuutta, sekä hyväksyä todellisuutta, auttaa sinua ja rakkaasi nauttia lomakauden jopa enemmän kuin luulit ehkä.