Evb

Liikkuminen illallinen osapuolille ruoka-aineallergiat

Jos olet yksi niistä arviolta 15 miljoonaa eurooppalaista kanssa ruoka-aineallergiat, juhlinnasta juhlat voi olla haaste. Näin voit tehdä niistä turvallisia ja stressitöntä.

Kukapa ei rakastaisi saada kutsuttu juhlat? Henkilöille, joilla ruoka -aineallergiat, kun voi olla turhauttavampaa kuin hauskaa. Noin 15 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa on ruoka-allergia ja voi vain Chow alas tahansa lautasen nyyttikestit. Maapähkinöistä ja äyriäisten gluteenittomia ja laktoosittomia, selvittää mitä on jokainen resepti voi olla haaste - yksi et ole aina jopa puuttua. Mutta käsittelee allergioita ei tarvitse olla sellainen hässäkkä. Kokeile näitä vinkkejä, ennen kuin laskevan seuraavan kutsua.

Ensimmäinen ja kaikkein tärkeintä, kysy isäntä. Shoshana Werber, RD, ravitsemusterapeutin yksityisen käytännössä New Yorkissa, ehdottaa kerroit isännät tietää allergiasta tai intoleranssista, ja mitä voi ja ei syödä heti, kun saat kutsun.

Jos isäntä on ruoanlaitto kaikille, selvittää mitä on valikosta, hän neuvoo. Voit myös tarjota tuoda lautasen oman panoksensa. Näin etuajassa voi tuntua oudolta, mutta aktiivisuuteen säästää sinut paljon hankaluus tulla juhliin.

Yleisimpiä ruoka-aineallergiat

Onko sinulla ruoka-aineallergia tai elintarvikkeiden herkkyys, on tärkeää anna isäntä tietää tilanteen.

Ruoka-allergiat johtuvat immuunijärjestelmän. Reaktiot ovat usein välittömiä ja voivat olla henkeä threating ilman välitöntä ensiapua, sanoo Werber. Mukaan Food Allergy & Anafylaksia Network, maito, soija, munat, vehnä, maapähkinät, pähkinät, kalat ja äyriäiset ovat vastuussa suurimmasta ruoka-allergiat aikuisille ja lapsille. Joskus nämä allergiat ratkaisee lapsuudessa, mutta ne voivat myös kestää pitkälle aikuisikään.

Ruoka herkkyydet tai intoleranssia, toisaalta, ei liity immuunijärjestelmää. He myös vaikea diagnosoida, mukaan Werber. Kaksi esimerkkiä suvaitsemattomuus ovat keliakia (siedä gluteenia vehnä, ruis ja ohra) ja laktoosi-intoleranssi (kyvyttömyys pilkkoa maitosokeria, laktaasin, suolistossa, joten se voi imeytyä kunnolla). Laktoosi-intoleranssi on paljon yleisempää kuin maitoallergia, sanoo Werber.

Ruoka-allergia etiketti

Monet ihmiset eivät halua puhua heidän ruoka-aineallergiat tai elintarvikkeiden herkkyydet, mutta sinun ei pitäisi hävetä kertoa ihmisille niistä. Se on oikeastaan ​​paras etiketti ei pitää sitä itse yöhön asti puolue, kun kaikki on valmis syömään ja et voi syödä mitä isännät ovat valmiita. Mahdollisuudet ovat ne eivät pysty mukautumaan oman ruokavalion rajoituksia näin lyhyellä varoitusajalla. Siinä vaiheessa, saatat tuntea vieläkin hämmentynyt.

On myös tärkeää muistaa, että hyvä ystävä tai isäntä haluaa vastata sinulle, varsinkin jos yrität tehdä asiat mahdollisimman helpoksi niille, Werber lisää.

Suolavedellä lautasen (tai jonkinlainen osuus) ja juhlat on kohtelias kautta linjan, mutta erityisen tärkeää, jos sinulla on ruokaa rajoituksia. Kun päättää, mitä tehdä tai ostaa, kysy itseltäsi, jos se on jotain kaikki muutkin juhlissa nauttia. Jos olet huolissasi, soita isäntä nähdä, mitä he ehdottavat. Vaikka kaikilla ei ole maku gluteenitonta leipää, useimmat voi nauttia lisukkeita kuten kasvislautanen, seitsemän-papu salaattia tai tuoretta hedelmäsalaattia.

Jos olet epävarma, älä

Vaikka isännät parhaansa vältellä laukaista elintarvikkeet, siellä on aina mahdollisuus, että muut vieraat tuovat ruokia omia. Älä ujostele kysyä, mitä on sisällä. Jos jotain, se on hyvä keskustelun aloittaja.

Itse asiassa niin monet ihmiset käsittelevät allergioita ja suvaitsemattomuutta elintarvikkeisiin kuten gluteenia, maitotuotteita, ja äyriäisiä, saatat jopa tavata joku muu, jolla on samanlaisia ​​ongelmia.