Evb

Lopeta tupakointi sydänterveyden

Tupakointi aiheuttaa välittömiä ja pitkäaikaisia ​​vaurioita sydämen. Selvitä, miten sydämen terveyttä vahvistaa niin pian kuin savu, että viimeinen savuke on ulos järjestelmästä.

Ehkä luopumassa pikaruokaa tai perjantai-iltana pizza ei ole niin vaikea voit tehdä paremmin sydämen terveyttä. Ehkä et edes pidä käyttää. Mutta entä sanoa hyvästit niille savukkeet? Yrittää lopettaa tupakointi voi olla vaikein osa teidän pyrkimys parantaa sydämen terveyttä, mutta se on myös joitakin tehokkain vaikutuksia.

Jos haluat olla terveempi sydän ja auttaa estämään sydänsairauksia, sinun täytyy lopettaa tupakointi. Tupakointi tekee suurta vahinkoa koko kehon, mutta erityisesti sydämen ja verenkiertoelimistön. Tämä tarkoittaa olet suurempi riski paitsi kehittää sydänsairauksien, mutta myös ottaa heikentävä sydänkohtaus tai aivohalvaus, ateroskleroosin tai perifeerinen valtimotauti.

"On kaksi tapaa, että uskomme, että tupakointi vaikuttaa sydämeen", sanoo Russell V. Luepker, MD, Mayo professori kansanterveyden University of Minnesota ja tiedottaja Euroopan Heart Association. "Lyhyellä aikavälillä tupakointi vaikeuttaa sydämen saada happea ja tuo lisää stressiä siitä." Kun poltat, syke nousee ja verihiutaleiden saada jäykkäliikkeisempiä, mikä lisää riskiä veritulpan ja Tuloksena aivohalvauksen. "Jos olet taustalla sydänsairaus, jota monet keski-ikäiset eurooppalaiset tekevät, tämä on akuutti stressor sydän", sanoo tohtori Luepker.

Pitkällä aikavälillä tupakointi vahingoittaa sydän lisäämällä plakin kertyminen valtimoihin, mikä ateroskleroosin. Perifeerinen valtimotauti tapahtuu, kun ateroskleroosin iskee valtimot, jotka välittävät jalkojen ja käsien verta - kun viettää puoli päivä puuskuttaen pois, ne jäykkä verisuonet eivät saa tarpeeksi verta raajat ja verenkiertoa kärsii. Nämä ongelmat pahenevat, kun muut sydänsairauksien riskitekijöitä, kuten korkea kolesteroli ja korkea verenpaine ovat läsnä hyvin, toteaa Luepker.

Aikajana sydämen terveyden parantamista

Aivan kuten tupakointi vahingoittaa järjestelmiä ja elinten koko kehon, kun lopetat tupakoinnin, koko kehosi saa terveellisempää. Sinun riski sydänsairauksiin, aivohalvaus ja perifeerinen valtimotauti tippaa, ja sydämen terveyttä ja levikki parani.

Itse asiassa hyödyt alkavat vain minuutin kuluttua tumpata viimeinen savua. Mene muutaman viikon ja sitten kuukauden ilman syttyy, ja olet hyvin teidän tapa saavuttaa laajempi sydämen terveyttä ja ehkäistä sydänsairauksia. Vuosina sulkemisen jälkeen, voit kumota paljon vahinkoa, että teitte savustettu.

Heti, kun lopettaa tupakoinnin:

 • Sydämesi on vähemmän stressaantuneita.
 • 20 minuutin kuluessa, syke laskee.
 • 12 tunnin kuluessa, häkätasolle veressä laskee normaalia.

Alkuvuodesta:

 • Keuhkot ovat terveempiä ja sydänkohtauksen riski laskee.
 • Sisällä noin yhdeksän kuukautta, voit hengittää helpommin ja yskit vähemmän.

Vuoden kuluttua lopetat tupakoinnin:

 • Riskiä sydänsairauksiin laskee 50 prosenttia.

Viisi vuotta sen jälkeen, kun lopettaa tupakoinnin:

 • Välillä 5 ja 15 vuoden kuluttua lopettaa, sinun aivohalvauksen putoaa kuin joku, joka ei ole koskaan ollut tupakoitsija.

Pitkän aikavälin hyötyjä:

 • Kun 15 vuotta on savuton, sinun sydänsairauksien riskiä on suunnilleen sama kuin joku, joka ei ole koskaan tupakoinut.
 • Miehet, jotka lopettaa tupakointi vuotiaita 35 ja 39 lisäävät elinikää noin viidellä vuodella.
 • Naiset, jotka lopettaa tupakoinnin tämän saman ikäryhmän lisätä noin kolme vuotta niiden elinikää.
 • Naiset ja miehet, jotka lopettaa vuotiaita 65 ja 69 lisää noin vuoden heidän elämäänsä.

Hyödyt sydämen terveyttä, kun lopetat tupakoinnin ovat kiistattomia. Jotkut voit tuntea, kuten parantaa hengitys, kun taas toiset eivät ole yhtä selviä, mutta ovat avain hyvään terveyteen ja elävät pidempään. Joten sydämesi tähden, kukistanut tupakoi - eivätkä noutaa ne uudelleen.