Evb

Luokittelu Parkinsonin taudin

Parkinsonin taudin ja parkinsonismin

Parkinsonin tauti on nimetty tohtori James Parkinson, joka vuonna 1817 ensimmäisenä kuvaili ominaisuuksia tämän sairauden. Ominaisuudet Parkinsonin taudin ovat vapina, liikkeiden hitaus (bradykinesia), ja lihasjäykkyys (jäykkyys). Ihmiset, joilla on Parkinsonin saattaa olla Parkinsonin tauti tai muu sairaus samanlaisia ​​oireita.

Muut tilat ja sairaudet, jotka aiheuttavat parkinsonismi voi myös aiheuttaa oireita, jotka eivät ole nähtävissä Parkinsonin tautiin. Näitä olosuhteita voidaan kohdella eri tavoin kuin Parkinsonin tauti. Toisin kuin Parkinsonin, joitakin ehtoja, jotka aiheuttavat Parkinsonin ovat palautuvia.

  • Parkinsonin plus oireyhtymät ovat ryhmä sairauksia, tunnettu siitä, että hermosolujen rappeutumista eri osissa aivoja. Ne ovat progressiivinen supranukleaarinen halvaus (PSP), kortikobasaalinen rappeuma (CBD), ja useita atrofia (MSA), muiden muassa. Parkinsonin plus oireyhtymät ovat Parkinsonin ominaisuuksia, sekä ominaisuuksia, jotka eivät liity Parkinsonin tautiin. Nämä oireyhtymät yleensä vastaavan huonosti levodopan tai dopamiini-agonistit.
  • Keskiasteen tai oireenmukaista parkin kuvaa oireyhtymä Parkinsonin kun se tapahtuu seurauksena tunnistettavaa syytä. Esimerkiksi tietyt lääkkeet, aivokasvaimia, aivohalvauksia, infektiot (kuten enkefaliitti), ja myrkkyjä (kuten hiilimonoksidia tai mangaani) voi aiheuttaa toissijaisia ​​parkinsonismi.

Vaiheissa Parkinsonin tauti

Se voi olla hyötyä ihmisille, joilla on Parkinsonin tauti ja heidän perheidensä tuntea joitakin tapoja tauti on kuvattu. Asiantuntijat kuvaavat oireet ja vaiheissa taudin eri tavalla.

Parkinsonin tauti joskus on kuvattu aikaisin, kohtalainen, tai pitkälle.

  • Varhainen taudin kuvaa vaiheessa, kun henkilö on lievä vapina ja jäykkyys, mutta pystyy jatkamaan tai muita normaaliin päivittäiseen toimintaan. Tämä usein tarkoittaa henkilöä, joka on hiljattain diagnosoitu Parkinsonin tauti.
  • Kohtalainen taudin kuvaa vaiheessa, kun henkilö alkaa kokea rajoitettu liikkuminen. Jolla on keskivaikea Parkinsonin tauti voi olla lievä tai kohtalainen vapina kanssa hitaan.
  • Edenneen taudin kuvaa vaiheessa, kun henkilö on huomattavasti rajoitettu hänen toimintaa, hoidosta huolimatta. Päivittäiset muutokset oireita, lääketieteen sivuvaikutuksia, jotka rajoittavat hoidon ja itsenäisyyden menetystä vuonna päivittäiset askareet ovat yleisiä. Henkilö edenneen Parkinsonin taudilla voi olla merkittäviä muutoksia asennon ja liikkeen, puheen ongelmia, ja usein muutoksia liikkeen.

Parkinsonin tauti voidaan myös kuvata viidessä vaiheessa:

  • Vaihe I: Oireet vaikuttavat vain puolella kehoa.
  • Vaihe II: Molemmin puolin kehon vaikuttaa, mutta ryhti pysyy normaalina.
  • Vaihe III: Molemmin puolin kehon vaikuttaa, ja on lievä epätasapaino aikana tai seisten. Mutta henkilö on riippumaton.
  • Vaihe IV: Molemmin puolin kehon vaikuttaa, ja on invalidisoiva epävakaus seisten tai kävellen. Henkilö tässä vaiheessa edellyttää huomattavaa apua.
  • Vaihe V: Vaikea, täysin kehittynyt tautia esiintyy. Henkilö on rajoitettu vuode tai tuoli.

Lääketieteen ammattilaiset voivat viitata tässä mittakaavassa kun puhutaan tauti ja päätöksiä hoito.