Evb

Mikä on syövän kohdunkaulan vaurio?

Tämä poikkeavuus löytyy kohdunkaulan solut voivat kehittyä kohdunkaulan syöpä, jos ne jätetään hoitamatta.

Yksi parhaista tavoista ehkäistä kohdunkaulan syöpä on käydä säännöllisesti papakokeiden, joka voi havaita syövän kohdunkaulan vaurio niin, että se voidaan poistaa ennen kuin se tulee syöpä. papakokeiden ottaa näyte kohdunkaulan solujen tutkimista laboratoriossa. Jos tulokset kohdunkaulan syövän seulonta testi on epänormaali, sinulla voi olla muutoksia solujen kohdunkaula, jotka voisivat viitata syövän kohdunkaulan vaurio.

Syövän kohdunkaulan leesio, jota kutsutaan myös intraepithelial vaurio on vamman solujen kohdunkaula, joka voi lopulta kehittyä kohdunkaulan syöpä.

On olemassa kaksi päätyyppiä kohdunkaulan soluissa, suomuinen ja rauhas ja poikkeavuuksia voi esiintyä joko tyyppi. Yleisimpiä syövän kohdunkaulan solumuutoksia ovat:

 • Epätyypillinen okasolujen. Jos lääkäri kertoo sinulle, että sinulla on epätyypillinen okasolujen, se tarkoittaa, että poikkeavuuksia on havaittu okasolujen oman kohdunkaula. Tämä voi osoittaa, että sinulla on ihmisen papilloomaviruksen (HPV), toinen infektio, tai mahdollisesti syövän solut toinen syy. Lääkäri voi suositella lisätestejä selvittää, mitä poikkeavuuksia merkitsee sinulle. Joissakin tapauksissa tämä voi tarkoittaa vain toista Papa-testin muutaman kuukauden. Papa-testin tällaista löytää voidaan ilmoittaa "epätyypillinen okasolujen epävarma merkitys", lyhennettynä ASCUS.
 • Squamous intraepithelial vaurio (SIL). Tämä vamma tarkoittaa, että sinulla on muutoksia kohdunkaula, jotka voivat olla syövän. SIL vauriot luokitellaan joko matala-asteista (LSIL) tai korkea-asteen (HSIL), korkea-asteen vauriot ovat todennäköisemmin edetä kohdunkaulan syöpä.
 • Epätyypillinen rauhas solut. Nämä signaalin mahdollisen syövän vaurio ylempään kohdunkaula tai sisällä kohtuun.

Testaus ja hoitoon syövän kohdunkaulan vaurio

Papa-testin näytöt syövän tai syövän kunnossa, sitä ei käytetä diagnosoida kunnossa. Joten jos Papa-testi osoittaa, että saatat olla syövän kohdunkaulan vaurio, lääkäri luultavasti suosittelee lisätestejä. Seulonta suositellaan sinulle riippuu monista tekijöistä, kuten ikä, vaihdevuosien tila, Papa-testin tulokset, ja onko olet raskaana. Follow-up testaus voi sisältää yhden tai useamman seuraavista:

 • Toista papa-kokeen. Jotkut naiset vain tarvitse toista Papa-testin muutaman kuukauden nähdä, jos poikkeavuus on edelleen läsnä.
 • HPV testauksen. Koska monet poikkeavuudet aiheuttavat HPV-infektio, lääkäri voi suositella, että kohdunkaulan soluissa testata HPV. Jotkin HPV-infektio poista omasta ja eivät yleensä aiheuta syövän muutoksia tai syöpää, mutta toiset, jos ei selvitetty elimistöön, ovat todennäköisesti aiheuttaa syöpää.
 • Colposcopy. Tämä testi avulla lääkäri saada parempi katsoa kohdunkaula läpi suurennuslasin laitetta.
 • Kohdunkaulan koepala. Tähän liittyy poistamalla pieni näyte kohdunkaulan kudosten ja lähettämällä se laboratorioon testattavaksi.
 • Kohdun limakalvon näytteenottoa. Tämä merkitsee sitä, näyte kohdun limakalvon tai kohdun limakalvon, tutkittavaksi laboratorioon.

Jos tämä testaus määrittää, että et itse asiassa, on syövän kohdunkaulan vaurio, on olemassa hoitoja, jotka voivat auttaa vähentämään todennäköisyyttä, että vaurio kehittyy kohdunkaulan syöpä. Hoitovaihtoehtoja syövän kohdunkaulan vaurio ovat:

 • Loop sähkökirurgisia leikkaaminen menettely (LEEP). Ohut, sähköisesti varattu lanka käytetään poistaa epänormaali leesiot kohdunkaula.
 • Pakastaminen (kylmähoito). Jotkut syövän kohdunkaulan solumuutoksia voidaan tuhota jäädyttämällä ne kylmällä koetin, tämä saa heidät lopulta irtoa kohdunkaula.
 • Laserhoito. Syövän kohdunkaulan leesio tuhotaan puomin laservalon.
 • Conization. Pieni kartion muotoinen pala kudosta sisältävät epänormaali alue kohdunkaula poistetaan kirurgisesti.

Se voi olla pelottavaa saada selville, että sinulla on syövän kohdunkaulan vaurio, mutta pitää muistaa, että ottaa vaurio ei tarkoita, että saat kohdunkaulan syöpä. Itse asiassa varhainen hoito syövän kohdunkaulan vaurio voidaan lähes aina auttaa naisia ​​välttämään saada kohdunkaulan syöpä.