Evb

Miksi elintarvikkeiden maistella erilaisia ​​aikana haimasyövän hoitoon?

Chemo voi tehdä kofeiinia, punaista lihaa, ja jopa suklaata maku erilainen. Näin takaisin makuaisti ja nauttia ruokaa uudestaan ​​aikana haimasyövän hoitoon.

Haimasyöpä hoito voi olla useita sivuvaikutuksia, joista monet voisi odottaa. Kemoterapiaa, esimerkiksi, voi aiheuttaa voit menettää hiukset, tuntuu pahoin tai mikrossa energiaa. Mutta toinen sivuvaikutus voi yllättää sinut: Chemo voi muuttaa makuhermoja, tehdä ruokaa maku huono tai muuttamalla sen mausta.

Useimmiten, haimasyövän potilaiden solunsalpaaja valittavat elintarvikkeiden makuista liian suolaista tai liian makeaa, tai ruokaa vain ei ole makua lainkaan - edes kahvia ja suklaata. Elintarvikkeet voivat näyttää myös olevan metallinen maku.

Tämä sivuvaikutus makumuutokset on yleinen haiman kemoterapiaa saavat syöpäpotilaat, itse asiassa noin puolet kaikista potilaista kokee sen. Hyvä uutinen on, että muutaman viikon kuluttua haimasyövän hoito päättyy, makuhermoja pitäisi palata normaaliksi.

Mikä on syy tähän vaikutusta? Vaikka kemoterapia on syyllinen, siellä on muutakin kuin että. "Osa siitä on sekä psykologisia. Olette käyneet tämän läpi hirvittävä diagnoosin ja se isku ja vaikeaa", sanoo Michele Szafranski, MS, RD, ravitsemusterapeutin päivystävä kanssa Euroopan Cancer Society. Lisäksi, jos olet syönyt erityisesti elintarvikkeiden juuri ennen tai pian sen jälkeen kemoterapiaa ja sitten on pahoinvointia tai oksentelua, voi henkisesti yhdistää, että ruokaa pahoinvointia ja menettää halu sitä.

Haimasyöpä hoito: parannetaan maku lempiruokia
Szafranski on hyödyllisiä neuvoja, mitä kannattaa kokeilla, mitä välttää, vaikka kuinka kokata. "Kun asiat eivät maistu niin, että he tekivät ennen, [elintarvikkeiden], joilla on vahva maku, kuten raaka sipuli, valkosipuli, feta, ja parmesaania, voi leikata läpi näitä maku muuttuu", sanoo Szafranski. "Haluan kannustaa ihmisiä kokeilemaan näitä elintarvikkeita, vaikka ne eivät välttämättä pidä niitä ennen. Se on helpotus vain voi maistaa mitään." Tässä lisää ideoita:

  • Jos liha maku huono. "Punainen liha on yleensä maku huono", sanoo Szafranski. "Pyri kanaa ja kalaa, munia, [jotka] ovat hyvä proteiinin lähde, maitotuotteet, pavut ja herneet, jos voi sietää niitä."
  • Jos elintarvikkeiden maku metallinen. "Varmista, ettei vain ole metallia mukana ruoanlaitto tai valmistelun että ruokaa", hän sanoo. "Mikroaaltouuni lasiastiaan eikä ruoanlaiton metalli potin, sekoita potin kuin metalli lastalla sijasta metallinen lusikka, ja pysy kaukana säilykkeitä. Säilykkeet asiat ovat menossa poimia enemmän, että metallin maku, varsinkin jos ne ovat happamia, kuten säilöttyjä tomaatteja tai ananasta. Käytä tuoreita tai pakastettuja versiot [sen sijaan]. " Sinun tulisi myös käyttää muovi astiat sijaan metalli ja kokeile lisätä enemmän makua vahva marinadit tai tuoreita yrttejä.
  • Jos elintarvikkeiden maku liian makea tai suolainen. "Vaikka se on vain asettamalla ruiskuttaa sitruuna vedessä tai jäätee, marinointi kanaa tai vihanneksia italialainen kastike, jotain, joka lisää, että hieman tartness on [usein] tarpeeksi leikata läpi nuo maku muutoksia ", sanoo Szafranski. Lisää vähän sokeria ruokia, jotka maistuvat liian suolaista tai etsiä suolaisia ​​ruokia, kuten maapähkinävoita tai keksejä, jos kaikki maistuu liian makea.
  • Jos elintarvikkeiden maku mitäänsanomaton. Kokeile aromi elintarvikkeita vahvat mausteet, kuten soija-tai teriyaki kastike, etikka, salaatinkastiketta ja grillikastike. Voit myös lisätä paprikaa, sipulia, terävä juustoja tai pekonia ruokia makujen. Mutta jos sinulla on suun haavaumat, mitään hyvin hapan (kuten etikka) voivat ärsyttää heitä.

Euroopan Cancer Society suosittelee myös käyttämällä suuvettä ennen ja jälkeen aterioiden auttamaan ruoka maistuu paremmin. Haimasyöpä potilaat voivat tehdä omia suuvesi sekoittamalla 4 kupillista vettä, 1 tl ruokasoodaa, ja kolme neljäsosaa tl suolaa.

"Käytä sitä suuvettä, ja kahina ja sylkeä ennen ateriaa", sanoo Szafranski. "Joskus se auttaa ihmisiä [pystyä] maistaa vähän paremmin, liian. Se tyhjentää kuolleen kudoksen suusta."

Haimasyöpä hoito: nauttia syöminen taas
Haimasyövän potilaiden on otettava päivä-päivältä lähestymistapaa, sanoo Szafranski. Maku muutokset saattavat kadota ajan myötä. Ota vain kunkin tyyppistä ruokaa, itse ja kokeilla sitä. Jos et voi sietää sitä, että ruokaa, niin laita se takaisin valikosta.

Syöminen runsaasti ravitsevia ruokia ja saada tarpeeksi kaloreita on erittäin tärkeää antaa kehon energiaa se tarvitsee taistella haimasyöpä. Jos haimasyövän hoito tekee ruokaa maku epämiellyttävää, kokeile joitakin näistä vinkkejä ja niksejä parantaa makua.