Evb

Miksi puhumme meidän nukkua?

Terveys Head-Scratcher of the Week

Oletko puhelias Cathy kun olet unessa? selvittää mysteeri nukkua puhumisen, ja mitä ne makea nothings mitä sanotte todella tarkoittavat.

Onko kumppanisi koskaan tarkoitettu keskusteluun, joka tapahtui edellisenä iltana - ja et muista mitä sanoit? Ellei se jälkeen villi yö ulos, syy voi olla somniloquy, joka tunnetaan paremmin unen puhuminen.

Sleep puhuminen kuuluu luokkaan parasomnias, jotka ovat vahingollisia unihäiriöt. Muut parasomnias ovat unissakävely, yökastelu, ja yön kauhut. Vaikka se voi olla hätkähdyttävä, unissakävely on yleensä mitään syytä huoleen.

"Sleep puhuminen on hyvänlaatuinen useimmille", sanoo Russell Rosenberg, PhD, joka on puheenjohtaja National Sleep Foundation Atlantassa. "Kukaan ei tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa sen." Paljon yöllä juoruilu voi aiheuttaa voit tuntea väsynyt seuraavana päivänä, mutta se yleensä ei ole syytä huoleen. Se on myös melko yleistä: vaikka tilastot vaihtelevat, noin 60 prosenttia meistä on ainakin yksi episodi nukkua puhumisen, mukaan William Kohler, MD, lääketieteellinen johtaja Florida Sleep instituutti Tampa.

Milloin ja miten nukkua puhumisen

Sleep puhumisen taipumus esiintyä kahtena eri vaiheissa nukkua: n toisen vaiheen aikana, kun se on vain virta ajatuksia mukana ei ole unelma, ja sen aikana Rapid Eye Movement (REM) nukkua, kun se toteutettiin aktiivisia unia. REM-uni on helppo herättää henkilön unesta puhu, mutta toisen vaiheen aikana, se on erittäin vaikea herättää jonkun kyytiin, ja he todennäköisesti ei muista mitä he puhuivat. Ja jopa aikana REM-unen, mitä uni-puhuja sanoo ei ehkä siihen, mitä tapahtuu heidän unelmansa.

"Kun uni puhuminen, meillä voi olla aktiivinen unelmia - me voidaan puhua mitä me unta. Toisaalta, voisimme olla haaveilee yhtä ja puhuvat jotain aivan muuta", sanoo tohtori Kohler.

Sleep puhuminen voi vaihdella esiintymistiheys ja voimakkuus, ja se voi johtua useista tekijöistä, jotka voivat olla niinkin yksinkertaisia ​​kuin alkoholin ennen nukkumaanmenoa. "Ottaa korkea kuume, on emotionaalisesti ottaen tiettyjä lääkkeitä, ja joilla ennestään unihäiriöt kuten uniapnea voivat kaikki aiheuttaa henkilö puhumaan unissaan", sanoo Kohler. Sleep puhumisen voi myös suvuittain, hän sanoo. Ei ole mitään erityisiä lääkkeitä, jotka on lueteltu aiheuttaa nukkua puhumisen.

Mitä tämä kaikki juoruilu tarkoittaa?

Vaikka saatat olla kiusaus lukea paljon, mitä kumppanisi lausuu unissaan, asiantuntijat eivät suosittele liian paljon varastossa noita suloisia nothings. "Se ei ole osoitus siitä, mitä tapahtuu elämässäsi", Rosenberg sanoo. Kohler on samaa mieltä: "On myytti, että salaisuudet voidaan paljastaa nukkua puhumisen, mutta se ei ole todella tarkka. Asioita ihmiset puhuvat voi mahdollisesti olla mitään tekemistä todellisuuden kanssa."

Ja kuten monet vanhemmat tietävät, uni puhuminen on yleisempää lapsille. "Tämä on enemmän aivojen kehitykseen ongelma lapsilla", sanoo Rosenberg. "Useimmat lapset kasvaa ulos siitä."

Jos kumppanisi tai lapsi chattering pois heidän nukkuessaan, "anna sen soida itsensä ulos - vain tarkkailla ja varmista, että ne ovat turvallisia", suosittelee Rosenberg.

Joten kun nukkuisi puhuu todella huolestuttavaa? Vain jos tuntuu liian väsynyt päivisin, jos öisin pulista häiritsee kumppani, tai jos uni puhuminen liitetään kaikki muut "näyttelemistä", kuten unissakävely. Jos et tunne väsynyt koko ajan, nukkua asiantuntija voi auttaa määrittämään paras tapa toimia, jotta saat paremman unen.

Onko sinulla terveyteen pää-scratcher? Lähetä se tänne, ja voimme vastata kysymykseen tulevaisuudessa sarakkeeseen!