Evb

Mitä opiskelijoiden pitäisi tietää morning after-pillereitä

Jos kondomi rikkoutuu tai luistaa, katumuspilleriä voi vähentää riskiä raskauden - ja jotkut vaihtoehdot ovat tehokkaampia, kun taas toiset ovat helpompi saada.

Jos etsit tapa syntyvyyden kun olet harrastanut seksiä, on olemassa useita vaihtoehtoja teille.

"Jos kondomi rikkoutuu tai luistaa, voit tutkia jälkiehkäisy ", sanoo Roopina Sangha, MD, MPH, apuohjelma johtaja naistentautien ja synnytysten residenssi ohjelma Henry Ford Medical Center Detroit, Michigan

Tyypit jälkiehkäisyn

On olemassa kahdenlaisia ​​jälkiehkäisyn että voit yrittää estää ei-toivottujen raskauksien päivinä suojaamattoman yhdynnän jälkeen. Ensimmäinen on ryhmä suun kautta hätätilanteessa ehkäisyvalmisteiden - pillereitä tehty joitakin samoja hormoneja käytetään monissa pillereitä. Keltarauhashormonia vain kaavat ovat yhden pillerin Plan B One-Step ja kaksi-pilleri Seuraava valinta, molemmat ovat saatavilla ilman reseptiä naisille yli 17. Uudempi vaihtoehto on nimeltään Ella ja vaikka tarvitset reseptin, se on osoittautunut tehokkaammaksi kuin keltarauhashormonia vain pillereitä, ja se voi olla tehokas jopa viisi päivää suojaamattoman yhdynnän jälkeen.

Toinen vaihtoehto jälkiehkäisyn on kierukka tai kierukka, joka edellyttää toimiston vierailun. ParaGard kierukka on 99,9 prosenttia onnistumisprosentti raskaudenehkäisykeinoista jos se on asetettu viiden päivän kuluessa suojaamattomasta yhdynnästä ja tarjoaa jatkuvaa syntyvyyden suojaa.

Edut ja haitat morning after-pillereitä

Selvin hyöty tämän jälkiehkäisyn on, että se voi merkittävästi vähentää todennäköisyyttä, että raskauden jälkeen esiintyy kondomin vika. Kuitenkaan mikään lääkitys valinnat ovat 100 prosenttia tehokkaasti tai kokonaan ilman sivuvaikutuksia, vaikka useimmat ovat lieviä.

Edut:

  • Keltarauhashormonia vain valintoja ovat saatavilla ilman reseptiä naisten 17 ja vanhemmat. Euroopan, saat Plan B One-Step tai Seuraava Choice yksinkertaisesti menemällä apteekki ja pyytää sitä. (Jälkiehkäisy on saatavilla niille 16 ja alle, jos lääkäri on halukas kirjoittamaan reseptin sitä.)
  • Keltarauhashormonia vain valinnat ovat hyvin tehokkaita. Jos otetaan 24 tunnin kuluessa suojaamattoman yhdynnän, mahdollisuutesi tulla raskaaksi vähenevät dramaattisesti - jopa 95 prosenttia. Muista, että menestys oli näistä valinnoista laskee ajan myötä - alas noin 61 prosenttia on 48-to-72 tunnin pisteen. Plan B One-Step voi olla hieman tehokas jopa 120 tuntia jälkeenpäin suojaamattomasta seksistä.
  • Ella on vieläkin tehokkaampaa. Sen onnistumisprosentti pysyy vakaana viiden päivän (120 tuntia) jälkeen suojaamatonta seksiä. Vaikka sinun täytyy soittaa lääkäriltä reseptiä, sen tehokkuus voi ylittää tätä haittaa.

Haittoja:

  • Lieviä haittavaikutuksia saattaa esiintyä. Näitä ovat rintojen arkuus, tiputtelua kuukautisten välillä, päänsärkyä ja pahoinvointia. "Plan B One-Step ei ole paljon sivuvaikutuksia", sanoo tohtori Sangha, "koska se on vain keltarauhashormonia."

Getting over-the-counter valintoja apteekista

  • Soita apteekki ensin. Soita eteenpäin varmista, että katumuspilleriä on varastossa. Ei kaikki apteekit haluavat kuljettaa sitä, ja jopa ne, jotka eivät voi loppua aika ajoin.
  • Kysy sitä apteekissa laskuri. Älä etsi katumuspilleriä hyllyille. Vaikka voit saada sen ilman reseptiä, sinun pitää vielä kysyä apteekista antaa sen sinulle.
  • Tuo todistamaan ikänsä. Opiskelijoiden pitäisi tuoda voimassaoleva todistamaan ikänsä ne apteekkiin. Koska ikä rajoituksia, apteekista päivystävä täytyy tarkistaa syntymäaika.

Raivaamaan harhaluuloja katumuspilleriä

Tässä ovat tärkeitä seikkoja tietää, kun käyttää hätäehkäisyn:

  • Myytti: sinun on otettava se heti seuraavana päivänä. Nimimerkki "katumuspilleriä" tarkoittaa, että sinun täytyy ottaa pillerin heti seuraavana päivänä, mutta mahdollisuuksien ikkuna on vähän pidempi. Vaikka se on parasta ottaa pilleri varhain suojaamattoman yhdynnän jälkeen, jos et tee sitä apteekissa ensimmäisenä päivänä, saatat silti pystyä estämään raskauden.
  • Myytti: se aiheuttaa keskenmenon. Jälkiehkäisy estää raskauden estämällä käsitys tapahtumisen tai estää hedelmöittyneen munasolun tunkeutuminen kohdun seinämään. "Se ei aiheuta keskenmeno", sanoo Sangha. "Uskomme, että se voi viivästyttää ovulaatiota tai häiritä lannoitus suoraan."
  • Myytti: se häiritse nykyisen raskauden. Jos olet jo raskaana, mutta eivät vielä ymmärrä sitä ja ottaa jälkiehkäisyn, raskauden ei vaikuta. Jos haluat jatkaa raskautta, vauva ei ole suurempi riski sikiövaurioita.

Jos olet opiskelija ja haluat tietää enemmän morning after-pillereitä tai muita menetelmiä jälkiehkäisyn, keskustele lääkärin tai OB-naistentaudit saada paras ja ajankohtaista tietoa näiden tuotteiden käyttöä.