Evb

Miten auttaa rakkaasi verenpaine

Voit auttaa lukemalla ravitsemus tarrat, ruoanlaitto sydän terveellisiä aterioita, ja että liikunta kaveri ja ystävä.

Paras tapa useimmille hallita korkea verenpaine on säilyttää terveellinen paino, liikunta, ottavat verenpaine lääkkeitä, ja vähentää stressiä elämässään. Niiden olisi myös lopettaa tupakointi, välttää tupakansavu, ja raja alkoholin kulutusta.

Miten voit auttaa rakkaasi tehdä näitä asioita ja pitää paineen kurissa? Kokeile näitä vinkkejä terveydenhuollon ammattilaisten ja European Heart Association.

Verenpainetauti hoitotyö: vinkkejä sileää keittiö

Ihmiset, joilla on korkea verenpaine pitäisi syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia ja vähentää kulutusta suolaa ja rasvaa. Jos kauppa ja kypsennä joku, joka on kohonnut verenpaine, sinun pitäisi:

  • Opettele lukemaan ravitsemus tarroja. Etsi elintarvikkeita, jotka ovat vähän tyydyttyneitä rasvoja, kolesterolia ja natriumia. Muista lukea etikettejä tarkkaan, sillä monet elintarvikkeet sisältävät yllättävän suuria määriä rasvaa ja suolaa.
  • Poimi tuoretuotteita. Tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat runsaasti ravinteita ja kuituja, jotka voivat auttaa vähentämään verenpainetta. Säilytä ready-to-syödä hedelmiä ja vihanneksia (kuten vauva porkkanat ja selleri tikkuja) vuonna jääkaapissa henkilö verenpainetauti (ja jokainen kotitalous) välipala. Banaanit ovat hyvä olla käsillä, koska ne ovat runsaasti kaliumia, jonka on osoitettu olevan hyötyä ihmisille, joilla on korkea verenpaine. Varo: Monet säilykkeitä, kuten purkitettu kasvikset, voi olla korkea natriumpitoisuus, joten pysy kaukana heistä aina kun mahdollista.
  • Tee jotain hämärä. Tarjoile kala kuten lohi, silli, makrilli tai sardiinit vähintään kaksi kertaa viikossa. Ne ovat korkealla sydän-terveellistä omega-3-rasvahappoja, joiden on osoitettu auttaa alentamaan verenpainetta.
  • Mennä jyvät. Kokonaiset jyvät ovat toinen tärkeä osa rakkaasi ruokavalio. Varastoida leivät ja pastat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesti koko vehnäjauhoja.

Jos laitteen kantta muuttaa heidän ruokailutottumuksiaan, se voi olla helpompaa rakkaasi pysyä radalla. "Jos joku tarvitsee vähentää suolan niiden ruokavalioon, se auttaa, jos koko perhe tekee sitoumuksen syödä vähäsuolaista elintarvikkeet ", toteaa Daniel Jones, MD, dekaani School of Medicine yliopiston Mississippi Medical Center Jackson, Miss, ja entinen presidentti European Heart Association.

Verenpainetauti hoitotyö: vinkkejä kannustaa liikunta

Ihmiset, joilla on korkea verenpaine täytyy käyttää säännöllisesti ylläpitää painoa ja parantaa verenkiertoa. Voit auttaa niitä kunto maalia by:

  • Kun kävelee yhdessä. Keskustele ystäväsi tai perheenjäsenesi verenpainetauti toiminnassa otetaan nopeatempoiseen kävellä ympäri lähiseutua joka ilta illallisen jälkeen tai muussa toisiaan sovittavana ajankohtana.
  • Making "play" päivämäärä. Monet ihmiset pitävät harjoittelet kaveri miellyttävämpää kuin workout ulos yksin. Tapaa kuntosalilla tai pelata tennistä tai koripalloa ulkona tuomioistuimessa. Rekisteröidy Joogatunnin yhdessä: Jooga ei ole vain hyvää liikuntaa, mutta se voi myös auttaa alentamaan stressiä, mikä on tärkeää sydän-terveellistä elämäntapaa. Mitä voit tehdä auttaa rakkaasi kiinni käyttää rutiininomaisesti ja vähentää stressiä hyödyttää teille molemmille, tohtori Jones sanoo.

Verenpainetauti hoitotyö: vinkkejä lääkemuistutukset

On tärkeää, että ihmiset lääkitystä korkean verenpaineen ottavat pillereitä johdonmukaisesti. Hyppään lääkkeet voivat olla vaarallisia.

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi asuu yksin, pitää soittaa samaan aikaan joka päivä ystävällinen muistutus. Jos henkilö on teknisesti taju, sähköpostilla tai tekstiviestillä voisi toimia yhtä hyvin. Tai jos rakkaasi käyttää pilleri annostelija, laita se pöydälle, kun on aika ottaa lääkitystä. Myös tarvittaessa mennä ystäväsi tai perheenjäsenen lääkärin olla varma, että hän ymmärtää, mitä lääkkeitä hän on ottaen ja kun hän pitäisi ottaa ne. Merkitse kaikki tapaamiset kalenteriin sekä hänen, niin voit muistuttaa häntä, kun hän on nähdä lääkäriin.

Verenpainetauti hoitotyö vinkkejä: tupakointi, rajoitettu alkoholin

Tupakointi nostaa verenpainetta ja lisää riskiä sydänsairauksiin. Välttäminen tupakansavu on myös tärkeää ja voi helpottaa tupakoinnin lopettamista. Samoin alkoholijuomien voi johtaa myös korkea verenpaine. Henkilöt, joilla on kohonnut verenpaine tulisi rajoittaa alkoholin nauttiminen, joka voi olla helpompaa, jos he eivät ole siellä, missä kaikki muutkin juo.

Verenpainetauti hoitotyö vinkkejä: olla ystävällinen

Ihmiset, jotka ovat terveitä ihmissuhteita ja on paljon tukea ovat todennäköisesti tehdä elintapojen muutoksia tarpeen valvoa niiden verenpainetta. "Haluatko auttaa heitä muistaa tehdä asioita heidän lääkäri kertoi heille valvoa korkea verenpaine", Jones toteaa. Vain olla mukava siitä. "Älä koskaan siirtyä kiusaava vaiheessa", hän neuvoo. Tavoitteenamme on olla tuen lähde, eikä aiheuttaa stressiä - se ei aina tuntua, mutta vain hieman kannustusta voit mennä pitkälle.