Evb

Miten niveltulehduksen oireita vaikuttaa nivelet

Saumat ovat mitä antaa kehon taipumaan ja liikkua. Mutta kun niveltulehduksen oireita lakko, nivelten voivat olla tuskallisia, turvoksissa ja jäykkä.

Käynnissä kadulla, kirjoittamalla tietokoneen tai kumartuminen poimia upsomething - Oletko koskaan miettinyt, mitä tekee kehosi niin joustava? Meidän luut ovat kaikki sidoksissa nivelet. Jotkut, kuten polvet ja kyynärpäät, kytke suurta osaa, toiset yhdistää pieniä osia, kuten varpaat ja sormet. Et voi ajatella paljoakaan nivelissä tai nivelten terveyttä... kunnes niveltulehduksen oireita lakko.

Luuliitostyypeistä

Saumat yhdistää luita ja puolestaan ​​mahdollistaa kehomme liikkua vapaasti, tai suojella tietyillä alueilla liikkuminen liikaa. Jos meidän luut sulatettu yhteen, emme voi liikkua ja tehdä kaikki monia eri asioita teemme.

Elin on monenlaisia ​​nivelet, erottuu siten, että ne liikkuvat ja osat ne yhdistää. Näitä ovat muun muassa:

 • Ball-ja-muhviliitoksille. Nämä ovat suuria niveliä, että saatat ajatella ensin lantio ja hartiat ovat hyviä esimerkkejä. Ball-ja-muhviliitoksille mahdollistavat täyden valikoiman liike ja kierto sillä tavalla nämä luut sopivat yhteen, ajatella miten voit swing kädet ja jalat ympyrää. Nämä nivelet myös voit siirtää raajat lähemmäs ja kauemmas kehosta - liikkeet tunnetaan adduction ja sieppauksesta.
 • Sarananivelillä. Tällaiset liitokset ovat esimerkiksi polvet, sormet ja kyynärpäät. He eivät salli kierto kuten kuula ja nivelet, vaan ne sallivat ainoastaan ​​yksisuuntainen liikkeet. Niiden avulla voit flex (mutka) tai laajentaa (suoristaa) nivelissä. "Koukistus" tarkoittaa tuo ruumiinosia toisiinsa käyttämällä yhteistä, kuten taivutus polvi koskettaa kantapää pakarat.
 • Pivot nivelet. Nämä nivelet, kuten ne, jotka yhdistää pään ja kaulan, voit liikkua edestakaisin, puolelta toiselle, ja kiertyä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tehdä joitakin, mutta ei täydellinen, kiertoja.
 • Soikeat nivelet. Ranne on hyvä esimerkki soikeat yhteistä, mikä mahdollistaa vapaan liikkuvuuden ja taivutus, mutta ei keskeinen pyörimisliike.

Nivelen liikkuvuuden luokat

Saumat voidaan myös luokitella sen mukaan, miten ne liikkuvat. Näitä ovat muun muassa:

 • Vapaasti liikuteltavissa nivelet. Kutsutaan myös nivelkalvon nivelet, nämä liitokset mahdollistavat vapaan liikkuvuuden. Hyviä esimerkkejä ovat pallo-ja-liitäntään ja sarananivelillä: hartiat, kyynärpäät, polvet, nilkat, ranteet ja lonkat.
 • Osittain irtainta nivelet. Kutsutaan myös rusto nivelet, ne tarjoavat hieman joustavuutta ja liikettä, mutta ei paljon. Ajattele selkärangan ja rajoitettu liikkeitä sen avulla.
 • Kiinteä nivelet. Nämä ovat liitokset, jotka eivät liiku ollenkaan. Jota kutsutaan myös kuitu-liitoksia tai kiinteä liitokset, nämä on todettu levyjen väliin kallon ja välillä leuan ja hampaat.

Miten niveltulehduksen oireita voi vaikuttaa nivelten

Niveltulehdus on termi, jolla kuvataan niveltulehdusta. Rusto on eräänlainen kudoksen, joka pitää nivelet liikkuvat vapaasti ja toimii hyvin. Kun että rusto alkaa hajota tai tulehtuu, nivelet eivät toimi hyvin, ja ne ovat kivuliaita.

Yleisin niveltulehdus, nivelrikko, voi tuoda seuraavia niveltulehduksen oireita:

 • Kipu
 • Limited aloitteestaan ​​tai menetys liikkeen nivelen tai nivelten
 • Turvotus
 • Punaisuus
 • Lämpöä nivelet

Voivat vaurioitua nivelet ja johtaa nivelrikon takia:

 • Iän
 • Kirjanpitoarvo ylipaino
 • Toistuva stressi ja liikkeen yhteinen
 • Vahinko yhteinen

Kun niveltulehdus iskee, se voi jättää nivelten tunne jäykkä ja kivulias ja pitää sinua saamasta ympäri kuten tavallisesti. Hoito on tarpeen korjata nämä liitokset ja sinut jälleen liikkeelle. Niveltulehdus lääkitys auttaa hallitsemaan tulehdusta aiheuttaa teidän yhteisiä ongelmia, mutta leikkaus voi olla tarpeen vaihtaa tai korjata pahoin vaurioitunut nivelet.

Joten seuraavan kerran nostat matkapuhelin, potkia pallo, tai aallon lähimmäistäsi, kiitos teidän nivelet, ja miettiä, mitä voit tehdä suojella heitä pitkällä aikavälillä.