Evb

Miten on OCD eroaa tyypillisestä ahdistusta?

OCD ja Valtava: Asiantuntijat punnita

OCD on kaksiosainen ahdistuneisuushäiriö: pakkomielteet ovat toivottuja jatkuvasti ajatuksia, pakonomaista ovat toimia, ihmiset vähentämään pakkomielteet. Asiantuntijat keskustelevat OCD ja sen mahdollisia syitä.

Everyday terveys: hieman ahdistus on normaalia ja jopa terveellistä. Mutta kun henkilö on ahdistuneisuushäiriö, kuten pakko-oireinen häiriö (OCD), se voi pitää heitä elämästä tyydyttävää elämää. Mistä tiedät, jos sinulla on pakko-oireinen häiriö eikä vain tyypillinen ahdistus? Mitkä ovat oireet? Onko se geneettistä?

Jeff Szymanski, PhD ( ocfoundation.org )

Pakko-oireinen häiriö (OCD) on häiriö aivojen ja käyttäytymisen. OCD aiheuttaa vakavia ahdistusta kärsiville. OCD liittyy sekä pakkomielteitä ja pakko jotka vievät paljon aikaa ja saada sillä tavalla tärkeitä toimia henkilö arvoja. Yksi tapa ajatella mitä ottaa OCD on kuin: Kuvittele, että mielesi on juuttunut tietyn ajatuksen tai kuvan. Sitten tämä ajatus tai kuva uusintoja mielessäsi yhä uudelleen ja uudelleen ei ole väliä mitä teet ja et halua näitä ajatuksia. Ne tuntuu lumivyöry, ja yhdessä ajatukset tulevat kovaa ahdistusta. Ahdistus on aivojen varoitusjärjestelmä. Jos sinulla on OCD, varoitusjärjestelmä aivoissa ei toimi oikein. Aivosi kertoo sinulle, että olet vaarassa, kun et ole. Paras arvioiden mukaan noin 1 100 aikuista - tai välillä 2-3 miljoonaa aikuista Euroopassa - tällä hetkellä OCD. OCD vaikuttaa miehet, naiset ja lapset kaikki rodut ja taustat tasapuolisesti. Myös ainakin 1 200 (tai 500000) lasten ja nuorten, jotka ovat OCD Euroopassa. OCD diagnoosi tehdään, kun henkilö on toistuvia ja jatkuvia ajatuksia, impulsseja, tai kuvia, jotka ovat kokeneet jossain vaiheessa häiritsevää ja sopimatonta ja jotka aiheuttavat merkittäviä ahdistusta ja kärsimystä. Lisäksi yksittäisiä harjoittaa toistuvia käyttäytymismalleja (esimerkkejä: käsienpesu, tilaus-, tarkastus) tai älyllistä (esimerkkejä: rukoileminen, laskenta, toista sanoja hiljaa) vastauksena pakkomielle tarkoituksena on ehkäistä tai vähentää kärsimystä tai estää pelättiin, kuvitellut tapahtumaa tai tilannetta. Erityisesti oireet vievät vähintään tunnin päivässä ja häiritä yksilön tavallista rutiinia tai sosiaalista, työ tai henkilökohtaiseen toimintaan. Tutkimus osoittaa, että OCD ei suvuittain ja että geenit todennäköisesti tärkeä rooli kehityksen häiriö. Geenit näyttävät olevan vain osittain vastuussa aiheuttaa häiriö kuitenkin. Kukaan ei oikein tiedä, mitä muut tekijät saattavat olla mukana, ehkä sairauden tai jopa tavallista elämää korostaa, että voivat aiheuttaa toiminnan liittyvien geenien Pakko oireet. Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että OCD, joka alkaa lapsuudessa voi olla eri OCD, joka alkaa aikuisilla. Esimerkiksi hiljattain tehdyssä katsauksessa kaksostutkimukset on osoittanut, että geenit suurempi rooli, kun OCD alkaa lapsuudessa (45-65%) verrattuna, kun se alkaa aikuisiässä (27-47%).

Jonathan Abramowitz, PhD ( jabramowitz.com )

OCD tunnistetaan kahdenlaisia ​​oireita: Obsessions ovat ei-toivottuja ajatuksia, ideoita tai kuvia, jotka näyttävät järjetön, mutta hyvin ahdistavaa. Ne herättävät ahdistusta ja pelkoa. Esimerkkeinä ajatuksia bakteereita ja saastuminen, pelot tehdä virheitä ja toisten vahingoittaminen tahattomasti, eikä sitä voida hyväksyä ajatuksia seksuaalinen, herjaava, mautonta, tai väkivaltainen luonne, että et voi päästä pois päästäsi huolimatta yrittää. Toinen oire, pakonomainen rituaaleja, ovat asioita henkilö tekee vastauksena pinttynyt pelko yrittää estää kielteiset vaikutukset ja vähentää ahdistusta. Esimerkiksi joku, joka on mahdotonta hyväksyä ajatuksia rakkaasi kuolee voisi rukoilla toistuvasti, yrittää erottaa ajatuksen, tarkista, että henkilö on vielä elossa, tai sanoa lause kuten "elää, asua, elää" vähentää ahdistusta. OCD on liioiteltu muoto ahdistusta, joka laukaisee tunkeileva toivottuja ajatuksia. Ei ole todisteita "OCD geeni." Todennäköisesti monet psykologiset ja biologiset tekijät, jotka yhdessä tuottavat OCD.

Steven J. Brodsky, PsyD ( Ocdhotline.com )

OCD sairastuneille on ajatuksia, jotka ovat hyvin epämiellyttävä (pakkomielteet) ja yrittää rauhoittaa itseään pakonomaista kuten varmuuden hakemista tai itse varmuus, järkeistämisestä, tarkistaa tai toistuvia toimia, joilla varmistetaan niiden huolet ovat vääriä. Tunnusmerkki OCD on, että henkilö itse tietää (ainakin joskus), että heidän ajatukset ja käyttäytyminen ovat irrationaalisia, mutta ne eivät voi pysäyttää heidät joka tapauksessa. Haluan sanoa, jos luulet sinulla on OCD, et todennäköisesti.

Charles H. Elliott, PhD, ja Laura L. Smith, PhD ( psychology4people.com )

Tiedät olet pulassa ahdistusta tai OCD oireiden estää sinua tekemästä mitä haluat tehdä elämässäsi. Jos esimerkiksi huolenne viedä huomattavasti aikaa tai estää sinua vapaasti menee noin päivittäisiin rutiineihin, siellä voisi olla ongelma. Ahdistus yleensä mukana OCD, mutta OCD liittyy sekä pakkomielteitä ja pakko. Pakkomielteet ovat erittäin ahdistavia ajatuksia, impulsseja, tai kehottaa. Pakonomaista olemassa erilaisia ​​toimia, että ihmiset ottavat voidakseen vähentää järkyttävää pakkomielteet. Geenit, oppiminen, trauma, historia, ja perheen asioita kaikki vuorovaikutuksessa aiheuttaa OCD. Jos epäilet, että olet OCD, kannattaa käydä mielenterveyden ammattilainen, joka on perehtynyt tämän nimenomaisen häiriön.

Jennifer Iverson, MC, LMHC ( jenniferiverson.com )

Ahdistus on melko yleinen kokemus ihmisille, ja se ilmenee eri tavoin. Jotkut ihmiset miettiä jatkuvasti useita eri asioita, toiset saattavat pelätä tuomitaan tai hämmentynyt sosiaalisissa tilanteissa, tai jotkut ihmiset voi olla pelko erityinen asia, kuten hämähäkkejä tai korkeutta.

Kenneth Schwarz, PhD ( Dutchesspsychology.com )

OCD on ahdistuneisuushäiriö, joka on ominaista henkilö, jolla on pysyviä ei-toivottuja ajatuksia, impulsseja, ja kuvia kutsutaan pakkomielteet. Pakkomielle kärsijä yrittää eroon itsensä näiden ahdistunut ajatukset pakonomaisesti toistamalla joitakin toimia tai toistamasta erilaisia ​​ajatuksia. Esimerkiksi henkilö tulee pakkomielle siitä, että hän on paha ihminen, niin huono hän olisi tappanut jonkun. Hänen ahdistus johtaa hänen valvoa sitä. Niin hän kulkee ulos, jossa hän ajattelee tappaminen tapahtui. Hän ei näe elin ja että on rauhoittavaa - jossain määrin. Mutta tulevina viikkoina, hän palaa takaisin tarkistaa päivittäin, silti löytää mitään kehon. Hän tietää, hän toimii "hullu", mutta hän ei voi lopettaa itsensä tarkkailun ja rauhoittavaa itseään. Kaikki hänen yrityksensä on tarkistaa ja varmistaa, tietämättä nainen, todella vahvistaa hänen pelko, että hän teki murhan. Hänen väärässä uskossa: Loppujen lopuksi, miksi minun pitää yrittää selvittää, jos tekisin sen, jos ei ollut joitakin tottakin.

Charlotte M. Scott ( custommovesolutions.com )

Ahdistuneisuushäiriö Pakko on samanlainen riippuvuus, jossa häiriö häiritsee perheesi, työsi, ihmissuhteissa, ja kaikilla elämäsi. On vaikea henkilö kärsii OCD perääntyä häiriö ja tunnistaa "normaalia." Kuten riippuvuus, OCD osoitetaan ainoastaan ​​silloin, kun ihminen näkee miten heidän pakonomaista satuttaa niitä he rakastavat. On olemassa jonkin verran keskustelua siitä, genetiikka, mutta kokemukseni on ollut huomattava vamma tai suuri menetys liipaisu pakonomaista. Kuten entinen pääjohtaja varten Pennsylvania Brain Injury Association, olen nähnyt, että jotkut ihmiset, jotka kärsivät aivovamma sopeutua pakonomainen käyttäytyminen seurauksena vain ottaa visuaalista muistia jäljellä.

Barbara Tako ( clutterclearingchoices.com ))

Areenalla sotkua selvitys ja kodin järjestämiseen, on liian siisti tai hamstraaminen anna OCD diagnoosin. Tarkoitus päästä eroon sotkua, järjestää, tai jopa säästää joitakin asioita on elää paras elämä ja vapauttavat aikaa ja energiaa painopisteet.

Allen H. Weg, EdD ( stressandanxiety.com )

OCD on ominaista kokemusta pakkomielteet, jotka ovat ei-toivottuja, tunkeileva ajatuksia, kuten: "Mitä jos osuin joku autoni ja ei huomannut?" tai "Ehkä doorknob on bakteereita se, joka tekee minut sairaaksi", jotka luovat korkea ahdistuneisuus. Auttaa alentamaan ahdistusta, henkilö OCD sitten tarkoituksella harjoittaa rituaali, joka tunnetaan myös pakkoa. Ongelmana on, että lähes aina, pakkomielle palaa, ja pakkoa on toistettava. Koska pakko ja / tai pakonomainen ei tarkoita, että sinulla on OCD, sen enempää kuin masentunut tiettynä päivänä tarkoittaa, että sinulla on kliininen masennus. Erona on aste voimakkuus näistä "O" ja "C: n", ja se, missä määrin ne häiritsevät henkilön toimintaa. Jos olet pakkomielteinen ja pakonomainen ja se tarkoittaa sinun kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, ovat hyvin varovaisia ​​ja vaativan asioita, ja tuottaa erittäin hyvää työtä, olet toiminnallisia, ja sanoisimme, että sinulla ei ole OCD. Ei ole mitään erityistä geenimerkki OCD, joka on vielä tunnistettu. Koska se suvuittain, on syytä epäillä, että on olemassa geneettinen alttius häiriö kuitenkin.