Evb

Näköhäiriöitä ja autoimmuunisairauksiin

Jos sinulla on autoimmuunisairaus, on tärkeää valvoisivat terveyden visiosi.

Autoimmuunisairaudet voivat vaikuttaa jokaisen sentin kehon, teidän hermoja ja nivelet silmäsi. Mutta yli 80 eri autoimmuunisairauksiin olemassa, on vaikeaa luetteloida kaikki mahdolliset vaikutukset näköä. Sinun täytyy olla tietoa riskeistä, että sinun autoimmuunisairaus aiheuttaa visiosi ja hakea apua, jos koet muutoksia, kuten pilvisyys, epätarkkuutta, kipu, kuivuminen tai valonarkuus.

Vaikutusta autoimmuunisairauksien silmäsi voidaan pienentää asianmukaisilla lääkitystä. "On olemassa useita alueita silmään, jotka ovat mukana autoimmuunisairaus", kertoo silmälääkäri Alan H. Friedman, MD, kliininen professori silmätautien ja patologian Mount Sinai School of Medicine New Yorkissa. "On luultavasti yhteiset rakenneosat, kuten proteiineja ja sokereita, jotka ovat mukana, niin että kun yksi alue kehon vaikuttaa, silmä voi vaikuttaa myös."

On tällainen ongelma on autoimmuuni retinopatia, joka on "yleensä ilmenee verisuonten ongelma", sanoo tohtori Friedman. Tämä tarkoittaa sitä, että immuunijärjestelmä hyökkää ja inflames verisuonten silmän takaosassa, verkkokalvolle, mikä voi vaikuttaa näkökykyyn.

Autoimmuunisairauksien: katso silmälääkäri säännöllisesti

Yksi tärkeimmistä asioista voit tehdä suojella näköä on nähdä silmälääkäri säännöllisesti. European Academy of Ophthalmology, ammatillisen järjestön silmälääkärit, neuvoo kaikkia aikuisia saada näköseulontaa 40-vuotiaana, jos he eivät ole nähneet silmälääkäri aiemmin. Jos sinulla on autoimmuunisairaus:

 • Sinun ei pitäisi odottaa, kunnes ikä 40 visio terveystarkastus. Katso silmälääkäri nyt, jos et ole ollut yksi viime vuonna.
 • Muista kysyä silmälääkäri kuinka usein sinun täytyy seuloa.
 • Hanki seulotaan useammin (peräti kuuden kuukauden välein), jos sinulla on oireita visio terveysongelmia.
 • Sinun pitäisi myös saada usein näöntarkastuksia, jos käytät tiettyjä autoimmuunisairaus lääkkeitä hoitoon, kuten Plaquenil (hydroxchloroquine), jonka tiedetään vaikuttavan näköä.

Autoimmuunisairauksien liittyvät näönhuollossa

On olemassa monia autoimmuunisairauksia, jotka vaikuttavat silmä, mukaan lukien:

 • Behcet tauti. Tämä harvinainen autoimmuunisairaus on johtava sokeuden syy joissakin kehitysmaissa. Silmäoireet voi liittyä suun ja sukuelinten haavaumat.
 • Lupus. Eye tulehdus on yksi monista mahdollisista vaikutuksista lupus. Oireita ovat näön hämärtyminen, päänsärky, kipeä silmät, kuivat silmät, ja valonarkuus.
 • Multippeliskleroosi (MS). Yhteys näönhuollossa ja tämä autoimmuunisairaus on niin vahva, että silmälääkärit voivat olla ensimmäisiä, jotka epäilevät autoimmuunisairaus, sanoo John Rose, MD, johtaja Center for autoimmuunisairaus tutkimus Johns Hopkins University Baltimore. Alkuperäinen MS-taudin oireet usein näköhermon tulehdus, joka on vähitellen tai äkillinen näön vuoksi tulehdus näköhermon - suuri hermo syöttämällä silmän takaosassa.
 • Psoriasis. Sidekalvon tulehdus (kirkas kalvo, joka kattaa alapuolen kannet ja valkoiset silmän) voi aiheuttaa punotusta ja kirvelyä silmässä.
 • Reiterin oireyhtymä. Lisäksi aiheuttaa niveltulehdus, reaktiivinen niveltulehdus voi aiheuttaa tulehduksen etuosan silmään.
 • Nivelreuma (RA). RA voi aiheuttaa kuivumista, tulehdus Silmänvalkuainen, ohenemista sarveiskalvon ja muita kivuliaita silmäsairauksia.
 • Sjögrenin syndrooma. Tämä krooninen tulehdustila voi johtaa kuiviin silmän takia autoimmuunisairaus hyökkäys savua rauhaset.
 • Kilpirauhasen sairaudet. Autoimmuunisairauksiin, jotka johtavat joko korkea tai matala kilpirauhasen lisätä riskiä glaukooma (ehto korkean silmänpaineen). Tutkimus ymmärtää tämä suhde on käynnissä, mutta arvellaan, että hyperthyroid edellytykset, kuten Graves "tauti, kudosten kerääntyä silmiin ja lisäisi painetta tällä tavalla., Joilla on alhainen kilpirauhasen häiriöt, silmä ei pysty levittämään nesteitä tehokkaasti, mikä aiheuttaa painetta rakentaa sisältä.
 • Tyypin 1 diabetes. Tämä autoimmuunisairaus on yksi johtavista syistä sokeuden Euroopassa, koska krooninen huono verensokeri voi vaurioittaa pieniä verisuonia takana silmät.
 • Haavainen paksusuolen tulehdus ja Crohnin tauti. Noin 5 prosenttia potilaista on "epäspesifinen silmätulehdus."
 • Uveiitti. Tämä on autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa suoraan pigmentoitunut solujen Iris silmään, ja joskus keskikerroksiin silmän samoin. Se aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa näön hämärtyminen, "kellukkeet" ja silmien punoitusta. Uveiitti voi esiintyä yksin, tai se voi olla oire toisen autoimmuunisairaus.

Vision terveys-ja autoimmuunisairaus hoitoja

Jotkut lääkkeitä autoimmuunisairauksiin voi olla haitallisia vaikutuksia visio terveydelle pitkällä aikavälillä, mukaan lukien:

 • Kortikosteroideja. Pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa kaihia ja lisätä riskiä glaukooma.
 • Malarialääkkeet. Plaquenil voi joskus aiheuttaa näön heikkeneminen.

Jos sinulla on autoimmuunisairaus, olet todennäköisesti varuillaan muutoksia koko kehon - mutta älä unohda huolehtia silmäsi säännöllisesti seulonnat ja huomiota näköhäiriöt.