Evb

Oletko työnarkomaani?

Aina kellon? siellä on hienoinen välillä on kova työntekijä ja työ addikti - mutta seuraavat merkit viittaavat riippuvuuteen.

Jos olet yksi näistä tyypeistä, jotka eivät voi laittaa Blackberry alas, teosten aterian, viikonloppuisin ja lomat, ja jatkuvasti ajattelee (jopa unia) työsi, voit olla työnarkomaani, mukaan online-organisaation Workaholics Anonymous.

Ja kaikki riippuvuudet henkilö voi olla, riippuvuus työtä saattaa olla yksi vaikea sanoa. Miksi? Olemme upotetaan kulttuurin että Usein palkitsee työnarkomaani.

"Työ riippuvuus on erityisen hankala, koska se on sosiaalisesti hyväksytty, vaikka vietetään", sanoo Kathleen Nickerson, PhD, perustaja FeelBetterNetwork.com ja kirjailija viiden omatoimisuus kirjoja. "Me ylistämme ihmisiä, jotka ovat omistautuneita ja ahkeria, mutta kuten mitään, jos tehty äärimmäisen tai tehnyt tyydyttää joitakin muita emotionaalinen tarve, käyttäytyminen voidaan luokitella riippuvuus."

6 merkkejä työtä riippuvuuden

Joku työ riippuvuus ihailla selkeitä oireita. "Mahdollisia oireita ovat tuntikaupalla töissä tai vaikeuksia erottaa työstä liittyvään toimintaan lomalla tai muita off päivinä", sanoo Serena Wadhwa, PsyD, lisensoitu kliininen ammatillinen neuvonantaja Chicagossa. "Muita merkkejä voivat olla ahdistus tai masennuksen oireita, kun ei töissä tai työskentelevät haittaa muita rooleja [kuten vanhemmuuden] tai huolehtiminen itsestä fyysisesti. "

Voit kysyä itseltäsi useita kysymyksiä onko vai ei olet työnarkomaani. Nickerson suosittelee seuraavaa:

  • Voisitko tehdä melkein mitä tahansa työsi unohtaa muut tärkeät osa elämääsi sitä?
  • Oletteko laiminlyödä terveydelle jatkaa työtehtäviin?
  • Onko ihmisiä, jotka rakastavat sinua valittavat usein, että sinulla liikaa töitä?
  • Ovatko suhteet perheeseen ja ystäviin kärsii työsi tottumukset?
  • Haluatko työskennellä pidempään ja kovemmin kuin useimmat ikäisensä?
  • Jos ei toimi niin teet nyt, tuntuisi jonkinlainen emotionaalinen pettymys?

Erityyppiset workaholics

Tietenkin työtä riippuvuus voi esittää itsensä eri tavoin eri ihmisille, minkä vuoksi Mitchell Wallick, PhD, johtaja CARE Addiction Recovery North Palm Beach, Florida, sanoo on tärkeää olla tietoinen eri. "Mielestäni on olemassa kahdenlaisia ​​workaholics" Wallick sanoo. "Huomiota etsijä, joka täyttää elämänsä jännitystä työ - ja paeta työnarkomaani, joka toimii saada pois hänen ongelmia."

Ihmiset usein ajattelevat workaholics olevan "tyyppi" persoonallisuuksia, mutta tohtori Wadhwa sanoo näin ei aina ole, kuten ei Kathryn A. Cunningham, FT, johtaja Center for Addiction Research yliopiston Texas Medical Branch Galveston. "Jotkut voivat ohjata laskut ja elävät yli keinot tai pelko köyhyydestä", sanoo tohtori Cunningham. "Ne voivat myös olla pelko epäonnistumisesta tai menetys asemaansa yhteiskunnassa."

Muut ehdot, joita joskus käytetään kuvaamaan niitä, joilla työtä riippuvuus ovat ajettu, pakko, pakonomainen, jalostettuja, itse-epäilystä, mahtuu, ja aggressiivinen. "Mutta en odottanut kaikki nämä kuvaajat soveltaa yksi henkilö", sanoo Nickerson.

Mitä tehdä työtä riippuvuuden

Työ riippuvuus voi olla varsin vakava, minkä vuoksi niille, jotka ovat sen olisi pyrittävä ammatillista neuvontaa, sanoo Cunningham. "Mahdollisten terveysvaikutusten seurauksia voi olla lisääntynyt stressi ja ilmaantuvuus stressiin liittyviä fyysisiä seurauksia, kuten ruoansulatuskanavan häiriöitä, haavaumat, sydän-ja verisuonitautien ja unihäiriöt", hän sanoo. "Se voi myös johtaa menetykseen rikas ihmissuhteet, ahdistus, ja jopa masennusta ja itsemurha."

Tina B. Tessina, FT, psykoterapeutti ja kirjailija Real Kolmastoista Step: Discovering Luottamus, omavaraisuus ja riippumattomuus Beyond kahdentoista askeleen ohjelmat, sanoo, että fyysiset vaikutukset voivat myös ylittää ne, jotka ovat stressiin liittyviä. "Istumista edellyttävän eniten työtä tarkoittaa, jos viettää liian pitkään ilman taukoja, voit vahingoittaa kehoa," Dr. Tessina sanoo. "Overworkers joutuvat usein toistuvia rasitusvammoja, kuten rannekanavaoireyhtymä."

Suojaa fyysisen, emotionaalisen ja henkisen hyvinvoinnin - jos tunnistat työnarkomaani tottumukset itse ryhtyä toimiin leikata toimistossa ja löydettävä muita, täyttää näkökohtia täyteläinen elämä.