Evb

Onko antibakteerinen saippua toimivat paremmin kuin tavallinen saippua?

Tavallinen saippua näyttää tekevän juuri niin hyvää työtä torjumaan vilustuminen antibakteerinen saippua, ja vähemmän rahaa.

Soaping jopa lämpimällä vedellä on nro 1 tapa taistella kylmä ja flunssa viruksia. Mutta kun se tulee tyyppi saippuaa - antibakteerinen tai tavallinen vanha säännöllisesti - ei yksi toimivat paremmin kuin muut? Lyhyt vastaus on ei, mukaan tutkimuksessa Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Estämään vilustuminen: kaikki ajautuu

CDC Tutkimukseen osallistui yli 200 kotitaloutta, joista osa käyttää saippuaa, joka sisältää 0,2 prosenttia triklosaania (antibakteerinen) ja muut tavallisilla saippualla. Verrattuna tavallinen saippua, antibakteerinen saippua näytti tarjoavan mitään hyötyä vähentämään hinnat vilustuminen yleensä terveitä ihmisiä.

"Tällainen saippuaa käytät ei ole väliä", sanoo Samuel N. Suru, MD, lääketieteellinen johtaja kampuksella hoitoa University of Illinois at Chicago. "Nestemäistä tai saippuapalat toimii hienosti suojella sinua vastaan ​​vilustuminen ja infektioita."

Itse asiassa jotkut tutkimukset sanovat, että usein käyttää tiettyjä antibakteerinen saippua voi itse asiassa olla haitallista. Tutkimusten mukaan jäämien tuottavat antibakteerinen saippua voi tappaa normaali terve bakteerit iholla sekä epäterveellistä bakteerit, jolloin vastustuskykyisten bakteerien ottamaan paikkansa. Vastustuskykyiset bakteerit voivat tehdä antibioottien tehoa.

Joten, jos säännöllinen saippuapalat toimii yhtä hyvin kuin antibakteerinen saippua, miksi on antibakteerinen saippua niin suosittu? "Kohonneen huomiota tiedotusvälineissä noin" superbugs "saa sen kuulostamaan siltä, ​​että jos saippua on hyvä, antibakteerinen [saippua] on parempi", sanoo Wendy Hess, RN, johtaja, infektioiden torjuntaan Hackensack University Medical Centerissä New Jerseyssä. "Tämä pakkomielle siisteys on myös ruokkivat lääkettä koskevia lupaavat täydellistä poistamista mikro-organismeja, kun sitä käytetään."

Estämään vilustuminen: tieteen takana antibakteerinen saippua

On olemassa kahdenlaisia ​​antibakteerisia aineita:

 • Lyhytvaikutteinen bakteerilääkkeet, kuten alkoholia, klooria, ja peroksidia, ovat monissa käsi hygieniatuotteet. He eivät jätä mitään jäämiä ja poistettava haitalliset bakteerit ilman pyyhkiä pois hyviä bakteereja, ja ovat yleensä turvallisia ja tehokkaita.
 • Jäännös tuottavat bakteerilääkkeet löytyvät useimpien antibakteerisia saippuoita. Nämä uudemmat yhdisteet hajoavat hitaammin, jäännöksen iholle. Ne toimivat hitaammin poistaa bakteereja, ja voi mahdollistaa kehittämisen vastustuskykyisten bakteerien. Yksi tällainen jäämiä tuottavien antibakteerinen, triklosaani löytyy 76 prosenttia nestettä antibakteerisia saippuoita käytetään Euroopassa. Triclocarban, toinen jäämiä tuottavien antibakteerinen, on noin 30 prosenttia antibakteerisia bar saippuat.

"Antibakteerisia saippuoita, jotka jättävät jälkeensä jäämiä ovat todella ylilyönti väestössä", sanoo Hess. "Plus, he voivat kuivata ihoa enemmän."

Jäännös tuottavien antibakteerisia saippuoita ovat parhaiten terveydenhuollon työntekijöille, jotka joutuvat kosketuksiin erilaisia ​​infektioita ja jotka on poistaa kaikki bakteerit ennen suorittamista lääketieteellisiä toimenpiteitä, kertoo Hess.

Vaikka antibakteerinen baari ja nestesaippuat voi olla tarpeen valtavirran yleisölle, alkoholi-pohjainen käsi hygieniatuotteet eivät tärkeä rooli, kun se tulee vähentämään tartuntojen leviämisen. Käsi hygieniatuotteet ovat kätevä tapa desinfioida kun saippualla ja vedellä ei ole saatavilla, kuten matkoilla, asioiden hoitamisesta, työpaikalla ja koulussa ja päivähoidossa asetukset.

Kun ostat käsi hygieniatuotteet, "etsiä alkoholi-pohjainen käsihuuhde, jonka alkoholipitoisuus on 60-95 prosenttia", suosittelee Hess. Lisäksi alkoholi, katsot etiketissä seuraavien desinfiointiaineet ja hygieniatuotteet: jodoforia, heksaklorofiini tai triklosaani.

Estämään vilustuminen: hyvät ja huonot puolet saippualla ja hygieniatuotteet

Käytä seuraavaa arvioida, mitä tuotteita ostaa:

Hyödyt käyttää antibakteerinen saippua

 • Tehokas estämään leviämisen infektioiden terveydenhuollossa ja kun hoitaa joku heikentynyt immuunijärjestelmä, kuten syöpäpotilaan.

Haittoja käyttämällä antibakteerinen saippua

 • Tappaa sekä hyviä että huonoja bakteereja, jotka voivat tehdä antibiootteja tehoton vastaan ​​uusia bakteerikantoja
 • Voi antaa kuluttajille väärän turvallisuuden tunteen luomalla rento asenne hyvän hygienian
 • Maksaa enemmän kuin tavallinen saippua

Hyödyt käyttää säännöllisesti saippualla

 • Maksaa vähemmän
 • Toimii sekä antibakteerinen saippua
 • Ei tappaa terveitä bakteerit iholla

Haitat tavallisella saippualla

 • Ei niin kannettavien kuin antibakteerinen käsi hygieniatuotteet
 • Ihmiset eivät pese kädet huolellisesti riittää tappamaan haitalliset bakteerit

Hyödyt käyttää antibakteerinen käsi hygieniatuotteet

 • Tarjoaa käsihygienia, kun vettä ei ole saatavilla
 • Saatavana kannettava matkustaa koot mukavuussyistä
 • Tappaa bakteereita tappamatta terveitä bakteerit (jos alkoholipitoisuus on vähintään 60 ja 95 prosenttia)

Haittoja käyttämällä antibakteerisia käsi hygieniatuotteet

 • Liikaa voi johtaa kuiva iho halkeilee, lisää infektioriskiä

Saippua ja hygieniatuotteet: bottom line

Mikä tahansa saippua voi eroon kehon haitallisia bakteereja, jos niitä käytetään oikein. Sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä antibakteerinen saippua. Mutta muista harjoitella hyvä käsien pesu tekniikoita vähentää mahdollisuuksia levittää vilustuminen ja infektioita. Ja kuljettaa alkoholia käsi hygieniatuotteet mukaasi, kun liikkeellä.