Evb

Opas valitseminen MS pyörätuolilla

On liikkuvuuden tullut ongelma? on paljon pyörätuoleja ja apuvälineitä, joiden avulla voit saada paikasta toiseen. Tiedätkö, mikä niistä on oikea sinulle?

Mikä on yksi suurimmista huolenaiheista ihmisiä diagnosoitu MS-tauti? Mahdolliset itsenäisyyden menetystä.

Tämä johtuu MS voi tehdä asteittain vaikeampaa kiertää. Kaikki eivät kuitenkaan multippeliskleroosi (MS) menettää liikkuvuutta tai vammautuneet. Itse asiassa kaksi kolmasosaa ihmisistä MS pysyvät pystyy kävelemään, vaikka monet joutuvat käyttämään rollaattoria, kuten keppiä, ja jotkut voi joutua pyörätuoliin käsillä, koska oireet kuten väsymys, tasapaino-ongelmat tai heikkous.

Vaikka on olemassa erilaisia ​​kävelytuet ja pyörätuoleja käytettävissä, valitsemalla oikea - ja maksaa se - voi tuntua ylivoimaisilta. Näin voit tehdä helpompi.

Tyypit apuvälineitä MS liikkuvuutta

Seuraavat apuvälineet voivat auttaa palauttamaan itsenäisyyden MS-tautia sairastavien oireita, jotka rajoittavat liikkuvuutta.

  • Osuus olkaimet. Jos heikko jalkojen lihaksia vaikeuttaa kävellä, nousta tuolista, tai liikkumaan portaissa, jalka ahdin voi auttaa korjaamaan ongelman. Jos se on vain teidän jalka lihaksia, jotka ovat heikkoja, nilkkasuojat voi auttaa sinua kävellä; tämän apuvälineen sopii tavallinen kenkä.
  • Cane. Jos olet alkanut olla lieviä tasapaino-ongelmia tai jos toinen jalka on heikompi kuin muut, se voi olla aika ruoko. Quad (4-jalkainen) sokeriruo'on tarjoaa enemmän vakautta kuin tavallinen ruoko.
  • Walker. Merkittävä jalkojen heikkoutta? Seuraava askel voi olla kävelijä, joka voi myös auttaa ylläpitämään tasapainoa.
  • Pyörätuolin. Tiedät olet valmis pyörätuolin jos sinulla on usein horjumista, olet kuuluvat paljon, tai olet erittäin väsynyt. MS-tautia sairastavien ja halvaus yhdessä tai molemmissa jaloissa edellyttää myös pyörätuolilla.

Vinkkejä valitsemalla MS pyörätuolilla

Oikean pyörätuolin tarpeisiisi voi olla hankalaa. Prosessi alkaa, kun lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin pyörätuolilla.

"Mutta lääkärit eivät aina tiedä parasta ja uusinta pyörätuolissa, joten on tärkeää käydä läpi valintaprosessin jonkun kanssa jolla on kokemusta MS pyörätuoleja", sanoo Allen Bowling, MD, lääketieteellinen johtaja multippeliskleroosi palveluja Colorado Neurologiset instituutti Englewood, Coloradossa, ja mukana kirjoittamassa Kaikki Health Guide MS-tautiin.

Pyydä asian ammatilliseen tai fysioterapeutti. Terapeutti mittaa ja sopii teitä pyörätuolin, mittaa talosi olla varma pyörätuolilla sopii, sekä koota ja vertailla pyörätuolin vaihtoehtoja eri valmistajien. Harkitse vierailevat istumapaikat pyörätuolin klinikan terapeutin kanssa. Nämä klinikat ovat istuimet asiantuntijoiden kanssa erikoislaitteita arvioida, millaisia ​​ylimääräisiä pyörätuolin ominaisuuksia saatat tarvita, kuten painetta lievittävä tyynyt ja istuinjärjestelmät, kallistus ja kallistaa mekanismeja, jarru laajennuksia ja muita lisäosia auttaa teidän MS-taudin oireet ja liikkuvuutta.

Manuaalinen vs. moottoroitu pyörätuoli

Takana ovat ajat, jolloin MS pyörätuolin oli raskas, kömpelöitä Behemoth edellyttää jättimäinen voimaa liikkumavaraa. Nykyään on paljon uusia ja parannettuja malleja. Olitpa valita manuaalinen tai moottoroitu pyörätuoli pitäisi riippua elämäntapa, MS-taudin oireet, ja taloudelliset näkökohdat - jos se on moottori, se on kalliimpaa.

Minkä tyyppinen pyörätuoli on oikea sinulle? Tässä vertailussa:

  • Manuaalinen pyörätuoli. Tämä on hyvä valinta, jos sinulla on tarpeeksi ylempi lihasvoimaa työntää pyörätuolia itse liikuttamiseen pyörät kädet. Manuaalinen pyörätuoli on kevyempi kuin autoistuneeksi ja helpompi ottaa sisään ja ulos autoja. Ja monet manuaalinen pyörätuoli taittaa alas, jolloin ne on helpompi varastoida ja kuljettaa. Kevyin manuaalinen pyörätuoli on valmistettu titaanista alumiinin sijaan ja käytetään usein vammaisten mukana urheilu.
  • Moottoroitu pyörätuoli. Jos sinulla ei ole tarpeeksi käsivarsi voimaa työntää pyörätuolia, sinun Moottorimallin ylläpitää itsenäisyyttä. Lisääntynyt kysyntä on viime vuosina laajentunut valintoja tehokkaampi ja nopeampi moottoroitu pyörätuoli. Niille, joilla on laaja halvaus, moottoroitu pyörätuoli voidaan varustettiin hengitys-aktivoitu laite. "Moottoroitu pyörätuolit ovat yleensä melko raskaita, joten saatat joutua van pyörätuolinostimen tai ramppi kiertää poissa kotoa", sanoo tohtori Bowling. Tämän tyyppinen MS pyörätuoli on myös tyyris, joten korvaus voi olla etusijalla.

Miten maksat pyörätuolin?

Yksityiset vakuutusyhtiöt, Medicaid ja Medicare yleensä kattamaan pyörätuolin, jos MS-oireet edellyttävät käyttöä yhden. Kuitenkin lääkäri saattaa joutua kirjoittamaan yksityiskohtaisen reseptiä hahmotellaan erityistarpeet vakuutus hyväksyntää.

Tunne hukkua paperityötä tarvitaan korvausta? "Medical laitetoimittajat tai pyörätuolin valmistajat voivat joskus auttaa järjestämään kattavuus", sanoo Bowling. "Ne voivat myös tarjota rahoitusta, jos et voi saada vakuutuksen korvaus."

Jos et täytä oman vakuutusyhtiön kriteerit mutta vielä pyörätuolilla, voit harkita käytettyjä yksi, joka voi maksaa puolet alkuperäisestä hinnasta. Ja voit ehkä vähentää out-of-pocket kulut lääkärin välttämättömyyksiä, kuten osto käytettyjä pyörätuolin, teidän tuloveroja.