Evb

Päänsärky - masennus yhteys

Se on luonnollista tuntea alas, kun olet kipua. Mutta asiantuntijat sanovat, että on todellinen yhteyden kroonisen migreenin ja masennus.

Jos kärsit migreenistä ja masennuksesta, et ole yksin: n mukaan Euroopan Päänsärky Society, noin 18 prosenttia ihmisistä, joilla migreeni on myös vaikea masennus. Itse asiassa on olemassa jatkuva näyttöä merkittävä yhteys vaikea päänsärky tai migreeni ja masennus.

Masennus voi usein johtua hellittämätön kipua vaikea päänsärky. Vain tietää, että krooninen sairaus häiritsee elämääsi, ja että tuskallinen päänsärkyä voi palata milloin tahansa, voi johtaa masennukseen. Mutta vaikka migreenit eivät ole järkyttää sinua tällä tavalla, päänsärky asiantuntijat sanovat, että masennus voidaan tuoma fyysisenä sivutuotteena sama kemiallinen epätasapaino aivoissa, jotka aiheuttavat päänsärkyä. Riippumatta syy, jos kärsii masennuksesta, ota yhteyttä lääkäriin, koska tämä ehto voidaan hoitaa.

"Potilaiden keskimääräinen migreeni ei masentunut ja ei koodattu tällä tavalla", sanoo Seymour Diamond, MD, hallituksen puheenjohtaja National Päänsärky Foundation ja johtaja Laitoshoito Päänsärky yksikön Saint Joseph Hospital Chicagossa. "Mutta ne, joilla on krooninen migreeni helposti masentua."

Päänsärky ja masennus: mitä tutkimus sanoo

Palaavien sotilaiden taistelusta palvelun Irakissa, jotka kärsivät migreeni ovat kaksi kertaa niin todennäköisesti masennusoireita, ahdistuneisuutta tai post-traumaattinen stressihäiriö, kun sotilaat, joilla ei ole migreeniä. Yhdessä tutkimuksessa tarkasteltiin 3621 sotilasta kolmen kuukauden kuluessa heidän palattuaan torjumiseksi velvollisuus ja havaitsi, että 19 prosenttia kärsi migreeniin. Puolet niistä sotilaat migreeni oli myös masennusoireita. Ne sotilaat migreeniä masennus yhdistelmä oli myös useammin päänsärkyä, verrattuna niihin, jotka oli migreeni yksin.

Toisessa tutkimuksessa tehty Saksassa, lisää lisänäyttöä migreeniä masennus yhteys. Tutkijat University of Manitoba arvioidaan tietoja yli 4000 aikuista. Näistä 11,7 prosenttia ilmoitti migreeni. Tämä ryhmä kärsi myös erilaisia ​​mielialahäiriöt, kuten masennus. Vaikka tutkijat eivät paljasta syy-yhteys, se voi olla ensimmäinen suuri tutkimus laatuaan tarkistaa linkin.

Jotkut tutkijat uskovat, että voi olla geneettinen yhteys migreeni ja masennus. Hollantilaisen tutkimuksen, jossa tarkasteltiin 2600 sukulaisia ​​(kaikki polveutuvat samasta 22 paria) totesi, että ne, jotka kokivat migreenit olivat jopa 70 prosenttia todennäköisemmin masentuneita kuin ryhmä, joka ei ollut päänsärkyä.

Päänsärky ja masennus: viisi tapaa tunnistaa ongelman

National Päänsärky Foundation raportoi, että ihmiset päänsärkyä voi kehittää psyykkisiä oireita ja että ihmiset masennus voi myös kehittää fyysisiä oireita. Mutta on olemassa keinoja tunnistaa päänsärkyä, jotka johtuvat ainakin osittain taustalla masennus:

  • Masennuksen päänsäryn yleensä huonompi aamulla ja illalla.
  • Masentunut ihmiset joskus sanoa niiden päänsärkyä viime vuosia tai koko elämänsä.
  • Päänsärkyä säännöllisin väliajoin arkielämän, kuten viikonloppuisin, loma, tai ensimmäisen päivän loma.
  • Päänsärkyä ja masennus on yleensä tasaista, ei-sykkivä särky, joka tuntuu puolin pään tai ruuvipuristintyyppisten otteen.

Viime aikoihin asti, lääkärit eivät olleet aina toteutuneet tai käsitelty tässä yhteydessä.

"Se voisi olla hyvä idea lääkäri työskennellä yhdessä psykoterapeutti," Diamond sanoo. "Näissä tapauksissa haluaisin määrätä trisyklisiä masennuslääkkeitä, kuten amitriptyliini (Elavil). Haluaisin tehdä ero, että emme puhu uusi masennuslääkkeet, joka tunnetaan nimellä selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, kuten essitalopraamille (lexapro) tai sertraliini ( Zoloft), ne eivät toimi [tämän tyyppinen päänsärky]. Käytän myös paljon pienempiä annoksia trisyklisten kuin psykiatri olisi. "

Diamond sanoi hän voi määrätä eri trisykliset ihmisiä, joilla on migreeni, masennus ja unettomuus, verrattuna niihin, jotka eivät ole, sillä noin 70 prosenttia ihmisistä, jotka kärsivät näistä yhdistelmistä tyypillisesti myös unihäiriöitä.

On tärkeää käydä lääkärin on päänsärky-masennus yhdistelmä tunnistaa, koska hoidot ovat käytettävissä auttaa kierteen katkaisemiseksi. Jos ensihoidon lääkäri ei voi auttaa hoitoon sekä ongelmia, ota yhteyttä päänsärky erikoislääkärin tai neurologin, koska ne voivat olla enemmän kokemusta menestyksekkäästi hoitoon päänsärky-masennus-yhteys.