Evb

Perusasiat kissan terveydenhuollon

Säännöllinen eläinlääkäri käyntiä, rokotukset, seulontatutkimuksia, ja loishäädön - nämä ovat vain muutamia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä sinun pitäisi ryhtyä pitämään kissasi suuria terveyshyötyjä.

On muutakin pitää kissasi terveenä ja onnellisena kuin ruoka, vesi, lelut ja rakkautesi - kissat tarvitsevat säännöllisiä eläinlääkärin käyntejä rokotukset ja seulontatutkimuksia. Itse asiassa, oikea kissa terveydenhuollon voi auttaa suojaamaan kissaa infektioita, vakavia sairauksia, loisia ja muita terveysongelmia.

Miten päästä alkuun? Kun tuo uusi kissa omaan perheeseen, onko pentu tai aikuinen kissa, yksi ensimmäisistä asioista sinun täytyy tehdä, on ottaa kissasi eläinlääkärille lemmikkieläinten terveyden lääkärintarkastus. "Jokainen uusi lemmikki on aina tulla sisään terveystarkastuksen pian [mahdollista] nähdä, jos on ongelmia", sanoo Susan Nelson, DVM, apulaisprofessori kliinisen tieteiden Kansas State University College of Veterinary Medicine.

Ennen kissan tähän ensimmäiseen eläinlääkärin tarkastusta, kerätä kaikki terveystietoa olet kissasi sen kasvattaja, edellinen omistaja tai löytöeläintaloon, jos se hyväksytään. "Kaikki historia sinulla on lemmikkisi pitäisi mukaasi eläinlääkäri", sanoo tohtori Nelson.

Nelson sanoo, että kissan ensimmäinen eläinlääkäri käynti edellyttää hyvin perusteellinen fyysinen tentti, onko olemassa mitään sairauksia. Lisäksi kissasi ehkä tiettyjä testejä, rokotukset ja hoidot, riippuen sen terveystiedot ympäristöön, ja ikä. Tämä ensimmäinen käynti on myös hyvä aika puhua heartworm ja kirpputorit ehkäisyä, riippuen siitä, missä asut ja kissan ympäristössä.

Cat terveydenhuollon jokaisessa iän ja

Terve lemmikkieläinten hoito kissallesi muuttuvat ajan myötä, riippuen kissan ikä:

  • Alustava testaus pennut ja uudet kissat. Kissanpentuja ja uudet kissat ilman henkilöpapereita terveyden historia, eläinlääkäri todennäköisesti suorittaa tiettyjä kissan terveydelle seulontatutkimuksia. "Yleensä, aiomme suositella kissan leukemia ja kissan aids seulonta", Nelson sanoo. Molemmat ovat terveyttä heikentäviä kissan immuunijärjestelmä, pakotan hänet vaarassa sairastua syöpään ja muita vakavia sairauksia. Sinun Eläinlääkäri myös haluavat testata sydänmatoja ja saada ulostenäyte testata suoliston loiset, jotka voivat laittaa kissan tartuntariski ja tulevaisuuden terveysongelmia.
  • Kitten terveydenhuollon tarpeisiin. Auttaa ylläpitämään terveyttä, pennut tarvitsevat useita rokotuksia suojella heitä kissan sairauksista. Nämä rokotukset aina myös rabies ja penikkatauti yhdistelmä (rokotukset penikkatauti ja kaksi hengityselinten sairauksia). Eläinlääkäri voi myös suositella lisärokotuksia, kuten suojaa kissaleukemiaa, riippuen kissan yksilölliset tarpeet. Nämä ensimmäiset rokotukset annetaan yleensä kun kissa on välillä 6 ja 16 viikon iässä. Kun kissa on ollut alkuperäisen rokotukset, Nelson suosittelee, että kissat saavat steriloitu ehkäistä ei-toivottuja raskauksia ja muita ongelmia, tämä tehdään yleensä kuuden kuukauden iässä, mutta jotkut eläinlääkärit suosittelevat, että menettely voidaan tehdä aikaisemmin.
  • Aikuisen kissan terveydenhuollon tarpeisiin. Säännöllinen wellness käynnit eläinlääkäriin tarvitaan myös seurata kissan terveyttä ja lisätä rokotukset. Nelson sanoo, että aikuiset kissat olisi wellness tentit vähintään kerran vuodessa - joskus enemmän, jos kissa on mitään terveysongelmia. Penikkatauti yhdistelmä ja rabies rokotteet on lisännyt säännöllisin väliajoin, yleensä välein 1-3 vuotta.
  • Seniorikissa terveydenhuollon tarpeisiin. Vaikka terve lemmikki ei toimi kuin "vanhempi", Nelson sanoo, että kissa terveydenhuollon tarpeet yleensä alkaa muuttua, kun kissat ovat 8-10 vuotta vanhoja. Koska kissat vanhenevat, eläinlääkärit usein alkaa suositella veri-, virtsa ja muut seulontalaitteina anemia, diabetes, munuaissairaus, maksasairaus, elektrolyyttihäiriö, kilpirauhasen liikatoiminta, sydänongelmia ja muita sairauksia. "Kuten eläinten ikä, [wellness tentit] suositellaan kahdesti vuodessa", Nelson sanoo. Tämä johtuu siitä, että vanhemmilla kissoilla on suurentunut riski mahdollisesti vakavia terveysongelmia.

Säännöllinen wellness tentit, rokotukset sekä ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon toimenpiteet voivat auttaa pitämään kissan terve, mutta se ei tarkoita, hän ei sairastu. Ota yhteys eläinlääkäriin, jos kissa käyttäytyy epätavallisen tai näytteille mitään huolestuttavia oireita, kuten muutokset takkinsa, ruokahaluttomuus, oksentelu, ripuli, silmät ovat punaiset tai vetiset, nenän vuotamista, aivastelua, virtsaamisvaikeudet tai turvotus.

Rakkaudella, huomiota, ja säännöllinen eläinlääkäri käynnit, voit ottaa kaikki tarvittavat toimenpiteet edistää optimaalista kissan terveydelle teidän tuuhea kissan.