Evb

Perusteet terveellistä kuukautiset

Normaali sykli voi olla paljon pidempi tai lyhyempi kuin luuletkaan. Selvitä todelliset syyt epäillä, että pitäisi kannustaa lääkärikäynti.

Oppikirjat kertoo, että "keskimääräinen" kuukautiskierto on noin 28-30 päivää, mutta normaali, terve kuukautiset voi olla mikä tahansa säännöllinen kuvio, joka on niin lyhyt kuin 21 päivää ja niin kauan kuin 35 päivää - se span missä tahansa kolme viisi viikkoa. Tässä muutamia muita asioita sinun tulisi tietää terveellisen kuukautiset.

Terve kuukautiset: mitä on normaalia ja mikä ei

"Vaikka kuukautiskierron kestää yleensä missä tahansa 21-35 päivää, jotkut naiset ovat pidempään ja jotkut naiset ovat lyhyemmät syklit", sanoo Amy Siegel, MD, OB-naistentaudit Bergen Naisten terveydenhuolto Paramus, NJ "Jos potilaan kuukautiskierron on vähemmän kuin 21 päivää, odotan, miksi näin on. Yleinen syy on kohdun poikkeavuus, kuten fibroidi tai polyyppi. Nämä ovat usein diagnosoidaan ultrassa ja saattaa vaatia leikkausta. "

Hormoni ongelmat ovat toinen mahdollisuus. "Jos potilaan kuukautiskierto on yli 35 päivää, se voi merkitä hormonaalinen epätasapaino tai raskaus", sanoo tohtori Siegel, ja lisäsi: "Suurin huoli minulla on potilas valittaa kuukautiskierron poikkeavuus on, kun se on muuttua, mitä hänen normaali kierto on. "

Terve kuukautiset: huolenaihetta

Mielialan vaihtelut ja epäsäännölliset kuukautiset, kuukautiset voi jättää sinua hämmentynyt. Vaikka jokainen nainen on erilainen ja pitäisi nähdä hänen OB-naistentaudit paras, yksilöllinen kohtelu, tässä on joitakin tietoja yhteisistä kuukautiset suru.

  • Epäsäännölliset tai runsaat kuukautiset. "Yleisin hoito epäsäännölliset kuukautiset on ehkäisypillerit. Monet naiset jäävät ehkäisypillerit pitkään. Suosittelen yrittää niitä vähintään kuusi kuukautta ", sanoo Siegel. "Heavy aikoja, kuten useammin aikoja, voi johtua kohdun [kasvun], kuten fibroid tai polyyppi. Jos ei ole poikkeavuus, runsaat kuukautiset ovat myös hoidetaan yleensä ehkäisypillerit. "
  • Kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS). Mukaan European College of Synnytyslääkärit ja Gynecologists, 85 prosenttia kaikista naisista on ainakin yksi PMS oire, jossain vaiheessa niiden lisääntymis vuotta. Lääkäri pystyy paremmin tekemään diagnoosin jälkeen pitää päiväkirjaa kolme kuukautta. Tämä ennätys avulla sinä ja lääkärisi seurata muutoksia ja etsiä trendejä. PMS on emotionaalinen sekä fyysisiä oireita - rintojen arkuus ja turvotus, ärtyneisyys, ja masentuneisuus. Liikunta auttaa usein, ja stressin hallinta tekniikoita, kuten meditaatio, jooga, ja syvä hengitys voi rauhoittaa mielen ja ruumiin. Syöminen terveellisempää ruokavaliota voi antaa vauhtia - mennä hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita yli makeisia, jotka voivat antaa sinulle sokerihumala ja sitten iso pettymys.
  • Kramppeja. "Dysmenorrhea - kivuliaat kuukautiset - on yhteinen", sanoo Siegel, "ja yleisin hoito on tulehduskipulääkkeiden [steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden], kuten kipulääkitys Ponstel [mefenaamihappo], ja jälleen kerran, ehkäisypillerit. "Muut yksinkertaisia ​​korjaustoimenpiteitä varten kramppeja ovat samanlaiset kuin PMS - liikunta ja rauhoittava lähestymistapoja kuten rentoutumisterapia, lämmin kylpy, ja saa tarpeeksi unta.

    Kuukauden kouristelua voi tulla luonnollinen Tensing kohdun ennen ja kuukautisten aikana, mutta tämä oire voi johtua myös tiettyjen gynecologic olosuhteissa. "Joskus kipu on heikentävä", sanoo Siegel. "Jos potilaalla on endometrioosi [kun ns kohdun limakalvon kudos että linjat kohtu kasvaa kohdun ulkopuolella], se ei voi vastata näihin toimenpiteisiin ja saattaa vaatia leikkausta poistaa kasvaimet." Tämä usein on tapana vähän invasiivisia menettely kutsutaan laparoscopy.

  • Kohdun. "Kohdun ovat hyvänlaatuisia kasvaimia kohtu, jotka ovat läsnä suurin osa naisista", kertoo Siegel. Suurimman osan ajasta ei ole oireita. Tosin, voit kokea lantion paine, selkäkipuja, tihentynyt virtsaamistarve, ja runsaat kuukautiset. Kukaan ei ole aivan varma, mitä aiheuttaa kohdun, joka voi kasvaa ja sen ulkopuolella kohtuun. Ne kehittyvät yleensä aikana kolmekymppinen ja nelikymppisiä ja ovat yleisempiä Afrikkalainen-eurooppalaisia. Sanoo Siegel, "Jos kohdun ovat oireettomia, me yleensä vain katsella niitä. Jos ne ovat oireita, leikkaus tulee usein tarpeen. "
  • Poisjäänti. Raskaus on ilmeisin syy, mutta voit myös ikävä aikana koska stressi, ruokahaluttomuus, sairauden tai jopa ottaa joitakin lääkkeitä. Keskustele OB-naistentaudit paikantaa syy ja tarvittaessa korjata ongelma.

Terve kuukautiset voi tarkoittaa eri sykleissä eri naisille. Mikä on normaalia et voi olla sama kuin paras ystävä. Jos "normaali" joskus muuttuu, se on teidän signaalin maksaa OB-naistentaudit vierailun.