Evb

Pitkän aikavälin sivuvaikutuksia Parkinsonin lääkitystä

Jotkut yleisesti käytetyt lääkkeet Parkinsonin tauti voi olla vakavia sivuvaikutuksia. Seuraavassa on pilaantunut, mitä potilaille ja huoltajille tulee varominen.

Kiitos huumehoitoon, ihmiset, joilla on Parkinsonin tauti voi elää normaalia, tuottavaa elämää vuosia. Kuitenkin, kuten kaikki huumeet, Parkinsonin lääkkeet eivät ole ilman sivuvaikutuksia. Jotkut ovat ilmeisiä ja esiintyä pian sen jälkeen aloitat lääkkeen, mutta muut voivat olla hienovaraisempia ja näkyvät vasta kun olet ollut lääkitys taas.

Niistä eniten käytetty Parkinsonin lääkkeitä, on olemassa erityisiä sivuvaikutuksia sinun pitäisi olla tietoinen, kun sinun tai rakastettusi on ottaa ne muutaman kuukauden tai enemmän.

Parkinsonin taudin hoitoon haittavaikutuksia: Dopamiiniagonistit

Parkinsonin tauti aiheuttaa heikkeneminen hermosoluja tietyissä aivojen osissa, jotka tuottavat välittäjäaine dopamiini-niminen aine. Parkinsonin lääkkeitä kutsutaan Dopamiiniagonistit hallita monia oireita Parkinsonin taudin matkimalla toimia, että dopamiini on vastuussa. Yleensä tämä lääkitys on määrätty alkuvaiheessa sairauden. Huumeet tähän luokkaan kuuluvat:

  • Mirapex (pramipeksoli)
  • Requip (ropinirolin)
  • Parlodel (bromokriptiiniä)
  • Permax (pergolidi) - ei ole enää saatavilla Euroopassa.

Lyhyen aikavälin haittavaikutuksia tämäntyyppisen Parkinsonin lääkitys voivat olla pahoinvointi, unihäiriöt kuten unettomuus tai eloisia unia, matala verenpaine, ja rinta-tai vatsakipu. Mutta ehkä kaikkein huolestuttava sivuvaikutus liittyy Dopamiiniagonistit on mahdollista riskikäyttäytymistä, kuten peliriippuvuus tai ottaa mielivaltaista seksiä.

Eräässä tuoreessa tutkimuksessa lääkärit Mayo Clinic tarkistetaan potilaskertomus 267 ihmistä, joilla on Parkinsonin tauti. Niistä 66 ihmistä, jotka ottivat dopamiiniagonistia, seitsemän - yli 10 prosenttia - oli alkanut harjoittaa peliriippuvuus tai liiallista seksuaalista toimintaa, kun he alkoivat ottaa Parkinsonin lääkitystä. Kärsivien tämä sivuvaikutus, käytös oli selvästi patologinen ja poistamalla vähintään viisi. Joissakin tapauksissa, poikkeava käytös ilmaantui vain kaksi tai kolme kuukautta sen jälkeen, kun potilas alkoi ottaa Parkinsonin lääkitystä, vaikka muut ihmiset, se kesti jopa vuoden tai kaksi muutoksia käyttäytymisessä näy. Parkinsonin tautia sairastavilla potilailla, jotka eivät ole käyttäneet Dopamiiniagonistit eivät kehittää näitä ongelmia.

Lopetetut dopamiiniagonistiluokan tai laskemalla annos näyttää lopettaa haitallista käyttäytymistä kokevien tämä sivuvaikutus. Jos sinä tai joku rakastat on ottaa yksi näistä lääkkeistä, tuleeko lisää riskikäyttäytymistä ja jos huomaat mitään tällaista käyttäytymistä, kertoo hänen lääkärinsä heti niin, että muutoksia voidaan tehdä.

Parkinsonin taudin hoitoon: levodopa / karbidopa

Myydään tuotemerkillä sinemet, Atamet tai Parcopa, yhdistelmä levodopa / karbidopa pidetään "kultakanta" huumeiden hoitoa Parkinsonin tautiin ja on parantanut elämää miljoonia ihmisiä, joilla on Parkinsonin tauti. Valitettavasti se ei ole ongelmatonta. Kun useita vuosia tätä lääkettä combo, jotkut ihmiset kehittää epänormaali, tahattomat vääntelemisiä liikkeitä kutsutaan dyskinesia. Monet ihmiset ovat valmiita asumaan lievä dyskinesioi niin kauan kuin heidän Parkinsonin oireet ovat hallinnassa. Kuitenkin vakava dyskinesia voidaan muuttaa ottamalla pienempi kokonaismäärä annoksia levodopa / karbidopa tai ottamalla pienempiä annoksia lyhyemmin väliajoin, pitää koko annos sama.

Lisäksi, vaikka levodopa / karbidopa ja muiden Parkinsonin taudin lääkkeet voivat hallita oireita jonkin aikaa, he eivät pidä taudin etenemistä. Kun aika kuluu ja sairaus tulee vaikeampia, vastauksenne levodopa / karbidopa voi alkaa vaihdella, mikä mitä lääkärit kutsuvat "on-off" aikoja. Kuten "on" vasteajat lyhenevät, saatat löytää se vaikeampi kävellä, syödä, uida, tai puhua, vaikka se ei ole vielä aika ottaa seuraava annos lääkitystä.

Kun näin tapahtuu, lääkäri saattaa muuttaa lääkkeen annosta tai aikataulu, tai voi määrätä lääkitys nimeltä Stalevo, joka yhdistää levodopa / karbidopa-lääkkeen kanssa, nimeltään entakaponi pidentää toiminta levodopan aivojen peräti 10 prosenttia ja tuloksena enää "on" aikoja.

Ruokavalio voi myös tehdä ero. Proteiini voi häiritä imeytymistä levodopan ruoansulatuskanavan verenkiertoon. Jotkut ihmiset kokevat, että ottaen lääkityksen vähintään 30 minuuttia ennen tai 60 minuutin kuluttua aterian parantaa niiden vastaus huume.

Parkinsonin taudin hoitoon: COMT

Comtan (entakaponi) ja Tasmar (tolkaponi) kuuluvat luokan aineita kutsutaan COMT. He liittynyt ripulia muutaman kuukauden käytön. Tasmar on määrätty paljon harvemmin kuin Comtan, koska se on yhdistetty maksan vajaatoiminta joillakin ihmisillä. Jos Tasmaria, lääkäri todennäköisesti haluavat suorittaa veren töihin muutaman kuukauden välein seurata maksasi toimintaa.

Hyvä yhteydenpito lääkärisi on avain estää tai minimoida useimmat näistä sivuvaikutuksia Parkinsonin lääkitys: Alert lääkärillesi niin pian kuin mitään epätavallista tapahtuu. Usein ongelma voidaan ratkaista muuttamalla lääkityksen annosta tai aikataulun, tai korvaamalla toisen lääkkeen. Yleensä se on hyvä ajatus pitää kirjaa kaikista lääkkeiden olet ottaen ja tarkistaa lääkärisi kanssa, joka käynnillä.