Evb

Punnitus pitkäaikaisia ​​vaikutuksia lasten leukemian hoitoon

Hoidot lapsuusiän leukemian ovat lisänneet selviytymismahdollisuuksia, mutta jotkut voivat aiheuttaa pitkäaikaisia ​​haittavaikutuksia, kuten kehitystä muiden syöpien. Jos lapsella on leukemia, on tärkeää tietää, mitä voi olla edessä.

Lisää lapsia tänään hengissä lapsuuden leukemia, kiitos lääketieteen kehityksen. Huumeet ovat parempia paranemisasteet, ja uusia hoitoja on usein vähemmän sivuvaikutuksia. Tietyt hoidot, kuten säteilyn ja kemoterapiaa, voi silti olla vaikutuksia, jotka kestävät pitkään tai jotka voivat tulla esiin pitkään hoidon jälkeen päättyy.

Leukemia hoito: pitkäaikainen ja jälkivaikutukset

Useimmat ihmiset yhdistävät syövän hoitoon tunnettuja haittavaikutuksia, kuten pahoinvointia ja hiustenlähtö, monet näistä seis, kun hoito loppuu. Joissakin tapauksissa on kuitenkin sivuvaikutuksia noudattaa erilaista, arvaamaton aikataulun mukaisesti:
 • Pitkän aikavälin vaikutukset ovat haittavaikutuksia, jotka voivat kestää kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen päättyy.
 • Late vaikutukset ovat haittavaikutuksia, joita ensimmäinen huomannut kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen päättyy.
Niillä voi olla vakavia seurauksia:
 • Kognitiivinen kehitys. Oppiminen ongelmat liittyvät usein sädehoitoa suunnattu aivot.
 • Fyysistä kehitystä. Riippuen leukemian hoitoa annetaan, se voi aiheuttaa sairauksia kuten:
  • Kasvu ongelmia. Nämä voi tapahtua sen jälkeen, kun kantasolujen siirto, ja voidaan hoitaa kasvuhormoneja.
  • Sydän-, keuhko-tai kilpirauhasen ongelmia.
  • Toinen syöpä. Noin 5 prosenttia lapsista, joilla on akuutti lymfaattinen leukemia (ALL) joille on annettu tiettyjä kemoterapiaa huumeita kehittyy akuutti myelooinen leukemia (AML), ja on olemassa riski non-Hodgkin lymfooman tai muun syövän.
  • Osteoporoosi, luu-harvennus sairaus, voi johtua Kortikosteroideille.
  • Kuuloa.
 • Psyykkinen kehitys. Mood tai emotionaalinen vaikeuksia voi aiheuttaa.

Miksi hoito aiheuttaa muita sairauksia? "Lääkkeet eivät ole taikuutta luoteja", sanoo Barton A. Kamen, LKT, varatoimitusjohtaja ja ylilääkäri Leukemia ja lymfooma Society. Vaikka jotkut muut syöpähoitoja kohdistaa vain syöpäsoluja, tohtori Kamen kertoo, että hoitoja lasten leukemia eivät ole niin valikoivia, ne voivat myös vaikuttaa normaalia verisolujen.

Leukemia hoito: kuka on vaarassa?

Kamen sanoo, että vuodesta neurologinen näkökulmasta, mitä nuorempi lapsi hoidetaan, sitä todennäköisemmin hän on käsitellä pitkän aikavälin tai myöhään säteilyn ja kemoterapiaa. Muita tekijöitä ovat:
 • Leukemia
 • Tietyntyyppisen ja hoidon pituudesta
 • Yleisen terveyden lapsesi, kun hoito on annettu

Koska jokaisen lapsen hoito on yksilöllistä, lääkintäjoukkoasi hahmottelee jonka hoidon he suosittelevat ja mitä erityisiä pitkäaikaisia ​​tai myöhään vaikutuksia voisi olla. Jälkiseurantaa näyttää paitsi merkkejä siitä, että leukemia on remissiossa, mutta myös merkkejä näistä mahdollisista jälkivaikutuksia. Koska jotkut eivät voi pintaan vuosia, pitkän aikavälin seuranta on välttämätöntä.

Myös tärkeää lapsesi tulevaisuus pitää yksityiskohtaista potilasasiakirjoihin, jotka voidaan siirtää lääkäreille hän näkee aikuisten. Tiedosto keräät tulisi sisältää tietoja, kuten patologian raportteja, vastuuvapauden yhteenveto jokaisen sairaalassa, ja tietoja lopullisen annoksen kumpaakin lääkettä, joka annettiin sekä säteilyn ja muita hoitoja saanut.

Leukemia hoito: kommunikoida lapsesi

Kuinka pitkäaikainen ja myöhään vaikutuksia hoitojen kanssa keskustellaan lapsesi on menossa riippuu hänen ikänsä, henkisen ymmärryksen ja henkistä kypsyyttä. Kamen suosittelee keskittyen hoidon edut eikä vain mahdollisia haittavaikutuksia. "Voimme parantaa noin 80 prosenttia lapsista tavallista sellaista ALL", hän sanoo. "Vertaa tätä pitkän aikavälin vaikutuksia, jotka voivat olla merkittäviä, mutta eivät lainkaan."

Kamen sanoo, että puhumme näistä pitkäaikaisia ​​ja myöhään vaikutuksia vaatii tiimityöskentelyä. "Yksi koko ei sovi kaikille perheille ja potilaille", hän selittää. "Jotkut vanhemmat haluavat lääkärin tai sairaanhoitajan tekemään suurimman koulutuksen, joskus vanhemmat haluavat." Lopulta tavoitteena tiimejä tulisi työskennellä yhdessä keksiä ratkaisun sopivat kullekin potilaalle ja hänen perheelleen.

Leukemia käsittely: punnitus pitkän aikavälin riskejä

Perheille, jotka ovat erittäin huolissaan pitkän aikavälin ja myöhään hoidon vaikutuksia Kamen sanoo heidän pitäisi keskustella "riski-mukautettu hoito" potilastietoihinsa joukkue. Tämä lähestymistapa, joka liittyy tasapainottaa aste hoidon mahdollisuuksia kielteisiä sivuvaikutuksia. "Jos sinulla on oikeus sairaus, jossa oikea kliinisiä piirteitä ja geneettisiä muutoksia leukemiasoluja, mahdollisuudet tulla kovettunut on niin korkea - yli 95 prosenttia ja mdash, että se on ehkä kunnossa keskustella vähemmän intensiivistä hoitoa," Kamen sanoo.

Etusijalla, olisi kuitenkin parantaa lapsen ensimmäisellä kerralla, paino edut hoitoon hengenvaarallinen leukemia vastaan ​​mahdollisesta pitkän aikavälin tai myöhään vaikutuksia.