Evb

Ruokavaliota ja lonkan kipua

Hip kipu on usein aiheuttama tulehdus. Ja oikea ruokavalio, joka sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja ja vähän omega-6-rasvahappoja, voi auttaa vähentämään että tulehdusta.

Liikunta, laihtuminen, ja lääkitys eivät ole ainoita tapoja lievittää lonkan kipua. On myös useita elintarvikkeita, jotka voivat auttaa. Omega-3-rasvahappoja, pitkä tiedetään edistää sydämen terveyttä, voi myös vähentää tulehdusta ja lonkan kipua. Toisaalta, omega-6-rasvahapot voivat itse asiassa edistää lonkan kipua vauhdittaa niveltulehdus. Näin voit tietää eron.

Hip kipu ruokavalio: elintarvikkeet välttää

Omega-6-rasvahapot ovat iso syyllinen, kun se tulee tulehdus, ja joskus lonkan kipua. Omega-6-rasvahappoja löytyy jalostettuja elintarvikkeita kuten keksejä ja siruja, leivonnaisia, ja usein pikaruokaa, toteaa Sandra Meyerowitz, MPH, RD, LD, ravitsemusterapeutti ja omistaja Nutrition Toimii Louisville, Ky

Vaikka jotkut omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä terveydellemme, meillä on tapana pitää niin paljon jalostettuja elintarvikkeita meidän ruokavalioon, että omega-3-rasvahappojen ja omega-6-rasvahappoja tulee pois tasapainosta. "Se voi aiheuttaa liikaa tulehdusta", kertoo Meyerowitz.

Kaikki jalostettuja elintarvikkeita, alkaen pakkaamista aterioita, jotka tulevat laatikkoon tai pussiin monia välipala kohteita, tulisi välttää vähentää tulehdusta, neuvoo Meyerowitz, varsinkin jos elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä lista tyydyttyneitä rasvoja, transrasvoja, tai hydratut öljyt - kaikenlaiset rasvaa haluat rajoittaa. (Huomaa, että tyydyttyneitä rasvoja löytyy myös runsaasti rasvaa maitotuotteiden ja punaisen lihan.)

Hip kipu ruokavalio: elintarvikkeita syödä

Toisaalta, omega-3-rasvahapot ovat hyvin niveliä, koska ne tiedetään vähentävän tulehdusta. Omega-3 rasvahappoja löytyy:

  • Kylmän veden, rasvainen kala kuten lohi, silli, anjovis, makrilli, sardiini ja tonnikala
  • Jotkut kasvi-ja pähkinä öljyt, kuten oliivi-, rypsiöljy, ja pellavansiemenet öljyt
  • Vehreässä vihreä vihannes, kuten parsakaali ja salaatti
  • Saksanpähkinät ja pekaanipähkinät
  • Flaxseeds

Jos et voi saada tarpeeksi omega-3-rasvahappoja kautta elintarvikkeita omaan ruokavalioon, kalaöljy lisäravinteet ovat hyvä idea, ehdottaa Meyerowitz.

Hip kipu ruokavalio: tapoja kokki

Ruoanlaitto oliiviöljyä tai pellavansiemenöljy sijaan voita ja palvelevat paistettu lohi sijaan pihvi on kaksi helppoa ja herkullista muutoksia voit tehdä omaan ruokavalioon, joka auttaa parantamaan nivelten terveyttä ja offset tulehdus.

Ruoanlaitto tiettyjä mausteita voi myös vähentää tulehdusta. Kurkuma, usein Intian ruokaa, ja inkivääri on osoitettu vähentävän tulehdusta. Koska ne ovat usein tarvitaan suurina pitoisuuksina olla vaikutusta, Meyerowitz sanoo täydentää kurkuma tai inkivääri voi olla hyvä lisä tulehdusta ruokavalio.

Hip kipu ruokavalio: kytkin täysjyvätuotteita

Verensokeritasojen vaihtelevat suuresti tai ovat erittäin korkeat voi lisätä tulehdusta, joten Meyerowitz rohkaisee ihmisiä lonkan kipua "syödä asioita, jotka ovat koko jyvä luonnossa - todella koko jyvä leivissä ja viljat." Hän korostaa lukemisen tarrat varmistaa, että ainesosia, kuten koko vehnän tai koko kaurajauhoja todella mukana.

"Siirtyminen puhdistetut jyvät totta täysjyvätuotteita voi tehdä ero. Se muuttaa glykeeminen indeksi ja glykeeminen kuorma, mitä syöt", kertoo Meyerowitz. Valitsevat elintarvikkeita alhaisempi glykeeminen indeksi, kuten täysjyvävalmisteet, tarkoittaa sitä, että verensokeri ei nouse ja laske niin dramaattisesti, joka voi tehdä paljon vähentää tulehdusta.

Hip kipu ruokavalio: elintarvikkeet lisätä

Hedelmät ja vihannekset ovat terveellisiä osa mitään ruokavaliota, vaikka niitä ei tiedetä suoraan vaikuttavan tulehdusta. Jopa niin, lastaus ylös hedelmiä ja vihanneksia tarkoittaa, että olet valinnut niitä hyväksi vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja - aina hyvä valinta. Kuitu hedelmiä ja vihanneksia voi myös auttaa kehoa tehokkaammin päästä eroon aineista, jotka voivat olla osaltaan tulehdus.

"On tärkeää saada seitsemän vaille yhdeksän annosta hedelmiä ja vihanneksia päivittäin osana terveellistä ruokavaliota. Jos joku oli muuttaa käyttäytymistä ja tehdä sitä, he olisivat poistamalla muutamia muita elintarvikkeita, jotka eivät ehkä ole hyvä niitä "Meyerowitz sanoo.

Glukosamiini ja chondroitinta täydentää voi myös tarjota helpotusta jotkut ihmiset lonkan kipua. (Jos olet allerginen äyriäisille, ota yhteys lääkäriin. Glukosamiini on valmistettu äyriäisten kattaa.)

Varmista syöt ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita, ja omega-3-rasvahapot voivat auttaa minimoimaan tulehdusta ja myös auttaa sinua säilyttämään terveen painon - molemmat olennaisia ​​tekijöitä lievittää lonkan kipua.