Evb

Seuranta syitä ruokatorven syöpään

Suojaa itsesi tuntemalla riskitekijöitä ruokatorven syöpään.

Jotkut ihmiset ovat suurempi riski sairastua ruokatorven syöpään kuin toiset. Tietäen syyt syöpä ruokatorven, pitkä putki, joka yhdistää suun vatsaan, ja ryhtynyt toimiin vähentää riskiä voi olla paras puolustus vastaan ​​ruokatorven syöpään.

Ruokatorven syövän riskitekijät

Se ei ole vielä täysin ymmärtänyt, mitä aiheuttaa ruokatorven syöpää, mutta tutkimus on todennut, että useita elämäntapaan liittyvät tekijät voivat osaltaan riskiä saada tauti. Näitä ovat muun muassa:

Tupakointi. Ihmiset, jotka polttaa savukkeita, putket, tai sikareita, ja ne, jotka pureskelevat tupakkaa, ovat todennäköisesti kehittää ruokatorven syöpään. Mutta vaikka tupakointi lisää huomattavasti riskiä, ​​vaikka tupakoimattomien voi saada ruokatorven syöpään.

Raskas alkoholin käyttö. Liiallinen alkoholin käyttö pitkän ajan kuluessa voi vahingoittaa soluja, ruokatorven ja saattaa lopulta aiheuttaa ruokatorven syöpä. Ne, jotka tupakoivat ja juovat voimakkaasti ovat erityisen suuri riski ruokatorven syöpään.

Acid refluksi. Usein happamat röyhtäykset, tila, jossa mahahapon ärsyttää ruokatorvea ja aiheuttaa närästystä, voi lopulta johtaa ruokatorven syöpään.

Krooninen refluksitauti (GERD) liittyy jopa kolmasosa kaikista tapauksista ruokatorven syöpään. Ajan, GERD voi johtaa kehitystä Barrettin, sairaus, jossa epänormaali solujen muodostamiseksi alemmalla alueella, ruokatorven. Jos kärsit usein refluksi tai GERD, keskustele lääkärisi kanssa. Hän voi seurata tarkasti oman terveyden ja mahdollisesti määrätä lääkkeitä Gerd, vähentää riskiä Barrettin ja ruokatorven syöpään.

Huono ruokavalio. Ei syö riittävästi hedelmiä ja vihanneksia voi lisätä riskiä ruokatorven syöpään.

Muut sairaudet. Henkilöt, joilla on harvinainen ihosairaus nimeltään tylosis (geneettinen sairaus, joka aiheuttaa ylimääräistä ihoa muodostua kämmenissä ja jalkapohjissa) ovat todennäköisesti kehittää ruokatorven syöpään. Akalasia (häiriö, jossa ruoka tulee loukkuun alaosan ruokatorven) ja Plummer-Vinson oireyhtymä (tila, joka johtaa epänormaalin kudoksen muodostumista ruokatorveen) myös sijoittaa ihmisiä suurempi riski ruokatorven syöpään.

Kemikaaleja. Ihmiset, jotka työskentelevät tiettyjen kemikaalien kanssa käytetään kuivapesupalveluita suurentunut riski ruokatorven syöpään. Lisäksi otti vahingossa viemäriin puhdistusaineita, jotka sisältävät lipeää voi johtaa ruokatorven syöpään vuotta myöhemmin.

Kuumia juomia. Tulikuuma kahvia, teetä ja muita kuumia juomia voi vaurioittaa ruokatorven kudosten ja edistää ruokatorven syöpään.

Ruokatorven syöpä ei ole ajateltu olevan perinnöllinen edellyttäen kuitenkin, tylosis, joka liittyy ruokatorven syöpä, on perinnöllinen. Joten, jos joku perheessäsi on tylosis, saatat molemmat olla suurempi riski sairastua ruokatorven syöpään.

Muita riskitekijöitä ruokatorven syöpä

Lisäksi elämäntapaan liittyvien tekijöiden ja sairaudet, useita muita riskitekijöitä voivat lisätä mahdollisuuksia kehittää ruokatorven syöpä, mukaan lukien:

Ikä. Riski sairastua ruokatorven syöpään kasvaa, kun ikää. Useimmat ihmiset diagnosoitu ruokatorven syöpä yli 55-vuotiaana, ja suurin osa niistä ovat 70 tai vanhempi.

Race. Sinun kilpailu voi lisätä riskiä kehittää erityisiä tyyppisiä ruokatorven syöpään. Valkoihoiset ovat lisääntynyt riski sairastua adenokarsinooma, kun taas Afrikkalainen-eurooppalaiset ovat suurempi riski sairastua squamous-solujen ruokatorven syöpään.

Being ylipainoisia tai lihavia. Ihmiset, jotka ovat ylipainoisia ovat todennäköisesti kehittää ruokatorven syöpä, osittain koska lihavuus edistää usein happo refluksi.

Sukupuoli. Miehet ovat diagnosoitu ruokatorven syöpä paljon useammin kuin naiset.

Vaikka juominen, tupakointi, syöminen huono ruokavalio ja ylipaino ovat riskitekijöitä ruokatorven syöpään, vaikka ihmiset elävät terveellisempää elämäntapaa voi silti saada taudin. Kuten useimmat sairaudet, varhaisen havaitsemisen ja hoidon parantamiseksi kertoimella toipumassa ruokatorven syöpään. Ymmärrä riskitekijöitä ja työn lääkärisi kanssa, jotta voit tunnistaa oireita mahdollisimman pian.