Evb

Seuranta verensokeri tyypin 2 diabetesta

Testaus verensokeri on päivittäinen rituaali ihmisiä, joilla on tyypin 2 diabetes.

Henkilöt, joilla on tyypin 2 diabetes täytyy tietää, päivittäin, kuinka hyvin he tekevät lääkitys, ruokavalio ja elintapojen muutoksia.

Kathy Honick, RN, CDE, diabetes kouluttaja Barnes Jewish Hospital St. Louis, selittää, että ei ainoastaan ​​säännöllinen verensokerin kertoa sinulle, jos teet hyvin, se voi "tunnistaa malli ylä-ja alamäet, jotka voivat olla kantaman, "jos taso ei ole hyvin hallinnassa.

Tyypin 2 diabetes: milloin ja miten tarkistaa verensokeri

Yleensä testaus tapahtuu ennen aterioita, erityisesti ennen aamiaista, mutta lääkäri kertoo, mikä on parasta teidän tilanne. Voit testata aterian jälkeen tai illalla tarkistaa alhainen verensokeri ennen kuin menet nukkumaan. Lääkäri kertoo sinulle, mitä numerot sinun täytyy olla huolissaan ja kun pitäisi saada yhteyttä enemmän hoitoa tai neuvoja.

Jos lääkintäjoukkoasi on päättänyt se on okei, voit vähentää monta kertaa voit testata joka päivä, se on tärkeää jatkat testaus useammin, jos olet sairas tai kehosi on korostettava erityisesti. Honick sanoo diabeetikkojen tulisi valvoa veren glukoosipitoisuus vähintään neljä kertaa päivässä, kun he ovat sairaita ja raportoida tuloksista hoitavalle lääkärille.

Voit testata verensokeri, sinun täytyy ensin pestä kätesi saippualla ja lämpimällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti. Tulet prick sormenpäällä käyttäen pieni laite nimeltään Lancet - vain pisara tai kaksi verta tarvitaan testissä. Kun olet asettanut verta liuska, asetat nauhat pieneen koneeseen tai lukija, kutsutaan mittari. Mittari kertoo, kuinka paljon sokeria se havaitsee veressä.

Tyypin 2 diabetes: saada mittari

On olemassa monenlaisia ​​glucometers valita - itse asiassa päättää yksi voi olla ylivoimainen. Mutta on olemassa keinoja auttaa sinua tekemään niin.

Esimerkiksi diabetes kasvattajat tai sairaanhoitajien diabetes klinikoilla on glucometers, että he tuntevat parhaiten ja voi suositella. Muina aikoina, yritykset voivat olla tarjouksia ja antaa pois ilmaiseksi valvoo niin voit kokeilla tuotetta.

Phoebe, sairaanhoitaja Baltimoressa, joka on ollut tyypin 2 diabetes muutaman vuoden, sanoo hänellä ei ole etusija ja on kokeillut monia eri glucometers. "Käytän mitä minun lääkäri antaa minulle, kun menen omalle vuosittain tarkastus - se on ilmainen!"

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen järjestelmä käytät, lokikirja on tärkeä väline. Sinun pitäisi käyttää lokikirja tallentaa verensokeria lukemat mukaan vuorokaudenaikoina voit tarkistaa ne. Voit käyttää pieni muistikirja, tai seurata numerot verkossa. Menetelmästä riippumatta valitset, muista tuoda kannettavan tai tuloste verkossa kaavion sinut lääkärin vastaanotolle. Lääkäri tai sairaanhoitaja voi katsoa sitä tarkistaa kuvioita tai ongelmia.

Tyypin 2 diabetes: ei verensokerin satuttaa?

Vaikka pistely sormi ei ole kivuton alussa, se ei tullut helpompaa kuin sormesi tottua siihen. Ja valvontajärjestelmät ovat parantuneet huomattavasti viime vuosina, tarvitaan vähemmän verta niin, että pienin pinpricks usein tehdä työtä.

Honick sanoo uudempia koneita väittävät olevansa helpompaa ja mukava, koska ne eivät vaadi, että teette verta käden ulottuvilla, mutta hän varoittaa: "On suositeltavaa, että nopein ja turvallisin tapa tehdä verensokerin seurantaa on kanssa sormesta - erityisesti valvoessa jaksot alhainen verensokeri. "

Phoebe suostuu, hän verinäytteen hänen kyynärvarren. Hän selittää: "Ainoa asia, mitä voin sanoa on, että vaikka kyynärvarren on paljon" mukavampi "paikka tarkistaa, mielestäni se ei ole niin tarkka - minun verensokeri lukemat ovat aina 10 pistettä pois. Joten käytän sormiani. "

Ajan, sinun pitäisi olla enemmän mukava suorittaa tämän ratkaisevan tärkeä osa päivittäistä diabeteksen hoito.