Evb

Stressin hallinta tekniikoita Crohnin

Learning hallita stressiä voi elää Crohnin tauti paljon helpompaa. Tee stressin hallinta olennainen osa Crohnin hoitoon.

Stressi ei aiheuta Crohnin tauti, mutta se voi pahentaa oireita ja laukaista leimahduksia. Itse asiassa monet ihmiset kokevat, että kun he ovat stressiä, niiden Crohnin oireet pahenevat.

"On välillä lisätä stressiä ja kesto ja taajuus Crohnin oireet - vatsakipu ja ripuli", sanoo Kevin A. Hommel, FT, Center for edistäminen hoitomyöntyvyyttä ja itsensä johtamisen Cincinnati lastensairaalassa Medical Center Ohiossa.

Ongelmana on, vain ottaa krooninen sairaus, kuten Crohnin, joka on elinikäinen ja usein arvaamaton, voi ottaa enemmän stressiä elämääsi. Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että lähes yksi viidestä potilaiden Crohnin tauti vaikuttaa myös post-traumaattinen stressihäiriö (PTSD), joka puolestaan ​​pahentaa heidän Crohnin.

Miten vähentää ahdistusta liittyvät Crohnin

Koska stressi voi tehdä kunto huonompi, on järkevää harjoitella stressin hallinta ja huolehtia sekä oman henkistä ja fyysistä terveyttä.

Tässä ovat tapoja vähentää ahdistusta, joka tulee ottaa Crohnin tauti:

  • Tule asiantuntija Crohnin. Lue kaikki voit noin eri Crohnin hoitoja, jotka ovat käytettävissä ja miten käsitellä Crohnin oireita. Tieto on valtaa, Dr. Hommel sanoo. "Se valmistelee sinua ja antaa sinulle mahdollisuuden tuntea enemmän valvontaa." Kun tunnet valtuudet yli kunnossa, et tule kokemaan niin paljon stressiä oire soihdut. "Crohnin on hyvin arvaamaton," Hommel lisää. "Voit tehdä kaiken sinun pitäisi ja silti herätä ja tuntea kamala. Enemmän voit ennakoida päivää niin, paremmin sinun tulee olla hallita stressiä. "
  • Hanki paljon unta. Kun olet väsynyt, et ajatella selkeästi. Sleep refuels mielen ja kehon. Saada tarpeeksi joka yö niin, että pystyt käsittelemään mitä tulee haluamallasi tavalla. "Sleeping hyvin on tärkeää, ei väliä missä kunnossa olet," Hommel sanoo.
  • Pidä päiväkirjaa. "Tämä on yksi suosikkini stressin hallinta tekniikoita", sanoo Patricia Raymond, MD, gastroenterologist ja apulaisprofessori Eastern Virginia Medical School. "On olemassa tutkimuksia, jotka osoittavat, että päiväkirjan pitäminen voi auttaa vähentämään stressiä ihmisiä, joilla on nivelreuma, ja nivelreuma on autoimmuunisairaus, kuten Crohnin." Päiväkirjan avulla voit selvittää ajatuksia ja tunteita. Katse takaisin yli merkinnät, voit ehkä nähdä, mitä laukaisee stressiä sinua ja ajatella parempia keinoja käsitellä niitä tilanteita tulevaisuudessa. Kirjaaminen on myös ongelmanratkaisun väline, kun laittaa ongelma paperille, voi usein nähdä ratkaisujen löytämistä.

Klikkaa "Seuraava" kolmen lisää stressiä lievittävä vinkkejä >>