Evb

Suun, pään ja kaulan alueen syöpä diagnoosi: tarvitset toisen mielipiteen?

Oppia viisi etuja ja haittoja saada toisen mielipiteen ennen kuin päättää aikana syövän hoitoon.

Jos sinulla on diagnosoitu suun, pään tai kaulan alueen syöpä, sinun pitäisi harkita saada toisen mielipiteen. Tämä ei tarkoita, että sinun täytyy vaihtaa lääkäriä. Se on yksinkertaisesti tapa arvioida, onko lääkäri on oikea sinulle ja selvittää, onko joku muu samaa mieltä ehdotetun diagnoosin ja hoitosuunnitelman.

Merkkejä siitä, että tarvitset toisen mielipiteen ennen suun, pään ja kaulan syövän hoitoon

Lääkäri ei ole erikoistunut. "Oral, pään ja kaulan alueen syöpä muodostaa vain 3 prosenttia kaikista syövistä. Olisi hoitaa joukkueen asiantuntija asiantuntijoita", sanoo Guy J. Petruzzelli, MD, Center for Cancer Care St. Josephin sairaalassa Chicagossa, Illinoisissa "Lääkärit saisi harrastella pään ja kaulan alueen syövän hoidossa." Jos lääkäri ei kohtele paljon teidän tyyppi suun, pään ja kaulan alueen syöpä tai ei toimi asiantuntijatiimin syövän hoitoon, sinun pitäisi saada toinen lausunto.

Et tunne mukava. Jos et Viihdyn diagnoosi tai hoitosuunnitelma, sinun pitäisi saada toinen lausunto. Suun, pään ja kaulan syövän hoitoon liittyy usein vaihtoehtoja leikkaus, sädehoitoa ja kemoterapiaa. Se voi kestää useita keskusteluja eri lääkäriä, kunnes sinulla on tarpeeksi tietoa voidaksemme alkaa syövän hoitoon.

Vakuutus kattaa se. Jotkut vakuutusyhtiöt vaatii toisen mielipiteen ennen syövän hoitoon. Useimmat vakuutusyhtiöt, kuten Medicare, maksaa suurimman osan kustannuksista. Ota yhteyttä vakuutus harjoittaja ennen toista mieltä.

Plussat saada toisen mielipiteen suun kautta, pään ja kaulan alueen syöpä

Sinun lääkäri voi suositella minne mennä toisen mielipiteen. Muita vaihtoehtoja ovat kysyy toinen luotettu terveydenhuollon tarjoaja, oman valtion lääketieteen Lisenssivirasto, Euroopan Board lääketieteen erikoisalojen tai antajaa. Viisi ammattilaiset saada toinen lausunto ovat:

  • Saatat löytää parhaan mahdollisen syövän hoitola. Toisen mielipiteen voi auttaa sinua selvittää, missä paras syövän hoitolaitokset ovat teidän tyyppi suun, pään tai kaulan alueen syöpä.
  • Laadunvalvonta. Lääkärit ovat ihmisen ja he tekevät virheitä. Saada toinen mielipide on tapa tarkistaa vielä. Tutkimus tehdään Johns Hopkinsin yliopistossa todettiin, että kun toinen patologi tarkastetaan dioja syöpäpotilaita, diagnoosi oli väärä 1 prosentista 2 prosenttiin tapauksista.
  • Löytää oikea yhteys. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset pyrkivät usein toisen mielipiteen ei niin paljon, koska he epäilevät lääkärin tuomion, mutta koska ne ovat kauhistuttaa tyyli viestintä.
  • Osallistuvat oman syövän hoitoon. Lääketiede ei ole musta-valkoinen tiedettä. Jotkut lääkärit ovat aggressiivisempia ja jotkut ovat enemmän konservatiivinen. Se ei tarkoita, yksi on oikeassa ja toinen on väärässä. Voit päättää, mikä syövän hoito sopii sinulle.
  • Mielenrauhaa. Kun tunnet, että olet tutkinut kaikki vaihtoehdot, olet parempi mielentila aloittaa syövän hoitoon. Toinen mielipide voi auttaa sinua hyväksymistä ja vähentää pelkoa ja ahdistusta.

Haittoja saada toisen mielipiteen suun kautta, pään ja kaulan alueen syöpä

"Getting toinen mielipide on yleensä hyvä idea, mutta myös joitakin negatiivisia olla tietoinen", sanoo Nader Sadeghi, MD, johtaja pään ja kaulan kirurgian George Washington University Washington DC: Tässä viisi mahdollisia haittoja:

  • Aikaa. "Aika on tärkeää syövän hoidossa. Jos saada toisen mielipiteen kestää yli kaksi kuukautta, joka voi olla ongelma", sanoo tohtori Sadeghi.
  • Sekavuus. "On monia vaihtoehtoja pään ja kaulan alueen syövän hoidossa. Potilas voi hukkua tietoa, tehdä valintoja vaikeampaa" Sadeghi toteaa.
  • Kustannuksella. Jotkut toista lausuntoa, varsinkin jos ne ovat ulkopuolella HMO, ei saa peittää. Tarkista omasta vakuutusyhtiöstä.
  • Epävarmuutta. Jos toinen lausunto on hyvin erilainen kuin lääkärin suosituksia, saatat olla edessään saada kolmasosa lausunnon. Tämä voi lisätä kustannuksia ja vievät enemmän aikaa.
  • Haittaa. Gathering ylös kaikki lääketieteellistä tietoa toinen lausunto on usein aikaa vievää. Voit myös matkustaa pois kotoa, jos toinen lausunto johtaa sinut paremmin hoitola.

Bottom line: Älä pelkää kysyä toista mielipidettä ennen syövän hoitoon. Sinulla on oikeus kysyä ja lääkärin velvollisuus yhteistyöhön. Lääkärit pitävät toista lausuntoa on normaali käytäntö. Saada mahdollisimman paljon tietoa kuin voit: tärkein päätöksiä oman syövän hoitoon tulisi tehdä sinulle.